Сърбия дава по ?100 помощ на всички пълнолетни граждани

Ще бъдат инвестирани ?5 млрд. в заеми и помощ за бизнеса
31 мар 2020 17:52, Елка Василева
132
Сърбия дава по ?100 помощ на всички пълнолетни граждани
Снимка: архив, БГНЕС

Сърбия планира да инвестира около 5 милиарда евро в заеми и помощ за бизнеса с цел справяне с икономическите последствия от коронавируса, съобщи президентът Александър Вучич, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Държавата ще отпусне и еднократна помощ от 100 евро на всеки сръбски гражданин на възраст над 18 г. или за около 5 млн. души, допълни държавният глава.

Възстановителната програма, която президентът обяви късно в неделя, ще доведе до увеличаване на дефицита през тази година, който ще бъде покрит от финансови резерви и заеми.

Дотук 13 души в Сърбия, която има население 7 млн., са починали от коронавируса, 741 са заразени, припомня БНР.

През следващите 3-4 дни ще бъде взето решение за въвеждане на 24-часов полицейски час, каза още Вучич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
3
 
! Отговори
До 95 преди 4 години
Не знам на колко си години,но не пожелавай зло другиму.Аз не искам нито един човек да умира от каквато и да е болест. Човешкият живот не е достатъчно дълъг така ли иначе. Дали съм петолъчка или ти гербер на онзи свят един ден това няма да има значение. Остани си със здраве,аз за разлика от теб не ти пожелавам да се разболяваш от какъвто и да е вирус или болест. НЕ ме е страх от смъртта или от тоя новия вирус.
94
2
 
4
 
! Отговори
До 93 преди 4 години
Ей ти пък не разбираш от шега. Такъв е бил хуморът тогава. Цветята не се ядат. Ами правилно. Няма вази за тях в докторските кабинети и място дето да ги държат. Това не е като в училище. Аз на бисквити по бих се зарадвал някой да ме почерпи за благодарност. А пияни лекари на работа по времето на Бай Тошо на работа не е имало.
93
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Добре, че вие петолъчниците сте на изчезване.Сега, с помощта на коронавируса на китайските другари, ще оредеете още повече!Живейте си със спомените за онова сенилно време, но не говорете глупости!
92
3
 
6
 
! Отговори
До злобен бг. преди 4 години
Озлобен българино, по времето на Бай Тошо да подариш бонбони се смяташе като знак за уважение. Сегашните лекари искат да им пълниш гушите с пари и пак няма те излекуват. Онова време няма да се върне,но си наивник да мислиш,че Бойко милее за тебе и българския народ. Впрочем ще тегли нов кредит,защото в хазната нямало пари. В България животът на обикновения българин стана тежък и затова мн.хора емигрираха. Най-често сме от всички в Е.С. Да благодарим на Бацето.
91
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До анонимен 89Затова си спомням един надпис на докторски кабинет от онова време :"Цвета не ядем, бонбони не пием! "
90
3
 
3
 
! Отговори
До 91 преди 4 години
То СДС-то много прокопсаха и затова си затриха партията. Търсят си 10% избираемост.Затова са на тоя хал,само приемната им на улица Раковски остана. ,,Времето вече не е тяхно", а на Бойко.
89
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Комунистите реагират като бик на червено като чуят за Костов :)Защото Костов ги натика в миша дупка!Единствената (фатална) грешка на Костов беше, че не обяви БСП за престъпна организация, не им конфискува парите и имотите и не ги натика по затворите!Затова сме на този хал!
88
2
 
5
 
! Отговори
До 88 преди 4 години
Как пък не паметник на Костов? По-добре паметник на Стоичков,за Стоичков няма се ядосам.
87
4
 
15
 
! Отговори
До Българин преди 4 години
По времето на комунизма всеки човек трябваше да бъде лекуван безплатно. Хората живееха дълго и спокойно. Недей ми хвали сегашно време. Моли се да не се разболееш. Никой няма да ти обърна внимание,дори да живееш в София. Не важи за всички доктори,но много от тях са алчни и са станали търговци. Скубят,скубят човек,докато не го уморят. Не малко от сегашните са и с купени дипломи. По Бай Тошово време,такова нещо нямаше!!!!.
86
9
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Добре, че беше Костов да ни изкара от батака в който ни вкара Партията!Един ден идните поколения ще му вдигнат паметник на мястото на ***!
85
5
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До 81А хората живели в Царство България доживяваха до 100 години.Сега столетниците са малко, благодарение на най-мирния атом на света - съветския!Ефектите от Чернобил започнаха да дават резултати сега - последните десет човека които познавах, се споминаха от рак.Така че не ми хвали Онова време, разказвай небивалици на внука си!
84
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите си решиха проблемите със 100 евро. По-смешна мярка не съм чувал, особенно ако ги раздадат сега когато населението все още не си е опукало спестяванията.
83
3
 
10
 
! Отговори
До 79 преди 4 години
А аз пък не знам за пенсионер дето да не гладува сега и да е доволен от пенсията си. Сега всичко я фалирало,предприятията се разпродадоха на безценица и се затвориха. Масово всички емигрираха. Сигурно е от хубав живот.
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей това е държава не бе били в ЕС а ама споко най бедните пенсий ще вземат 20евро храната поскъпва добавките НЕТ!!!
81
3
 
9
 
! Отговори
До 80 преди 4 години
Всъщност Тодор Живков не е завършил само 8 клас. Завършил е философия.Написал е и книга. За разлика от Бойко, който от пожарникар стана премиер, Тато имаше диплома. По него време,нямаше свободен университет.
80
4
 
2
 
! Отговори
До 81 преди 4 години
Абе това не го е написал " българин",оставете човека !Аз го написах ! И имах предвид,НЕ,че турското робство е било хубаво,а че комунистическото е отнело повече на България .Не като човешки жертви,а като икономически !
79
4
 
7
 
! Отговори
До Българин преди 4 години
Като не си мислел тъй ,не пиши глупости. 500 години турско робство и 200 гръцко никак не са малко,за да ги сравняваш с каквато и да е политическа система.Харесвай си Бойко, твоя си работа,ама не пиши за неща,които не знаеш. Ще ти кажа само едно. Хората живеели по времето на ло шия строй доживяват 87-90 години, а по времето на хубавата демокрация сега сме първи по смъртност. Сигурно е от хубав живот.
78
6
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Добре че имаше свестни комунисти да свалят завършилия 8-ми клас пръв партиен и държавен ръководител Тодор Живков и да ни кажат, че от утре вече сме свободни!Преврата беше извършен с помощта на руските другари!След това цоциалистите ограбиха хазната и си накупиха имоти в гнилия Запад, а *** *** продължават да гласуват за БСП.
77
8
 
3
 
! Отговори
До друг българин преди 4 години
А знаеш ли колко фабрики работеха на загуба? Знаеш ли,че бай ти Тошо те остави с 14 милиарда долара дълг и унищожена държава? Знаеш ли,че благата на еволюцията са скъпи,а че не комунизма евтин! Ще отидеш на почивка,защото друго няма! Три вида гвоздеи,два вида секции,по един вид пералня и хладилник.Апартамент се изплащаше 20год.с 1/3 от заплата( кскто е и сега) .Имаш финансово спокойствие,но не и гражданско! Аз не съм чул още някои да е умрял от глад сега.
76
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До цоциалиститеХубаво другари. Щом така ще я караме, добре :)Почвам като вас!