Още 14 дни извънредно положение за Северна Македония

Нареди президентът Стево Пендаровски
15 май 2020 20:30,
8
Още 14 дни извънредно положение за Северна Македония
Снимка: БГНЕС

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски обяви ново извънредно положение заради кризата, свързана с COVID-19, посочвайки като основание необходимостта от прилагане на икономически и социални мерки за намаляване на негативните последици от епидемията, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Още по темата

Новото извънредно положение ще продължи 14 дни.

На пресконференция след заседание на Съвета за национална сигурност днес Пендаровски каза, че се е консултирал с експерти за продължаването на извънредното положение.

Съветът е констатирал, че координацията между компетентните институции е осигурена, ситуацията се е подобрила, а страната се справя добре с кризата, породена от разпространението на коронавируса.

Второто 30-дневно извънредно положение, обявено от президента Пендаровски на 16 април, изтича утре. По-рано правителство съобщи, че ще предложи на президента да продължи извънредното положение с 30 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Ако е човек! преди 3 години
Пендаровски да се поклони на Боко,да целуне ръка и да помоли за присъединяване към майка България! За по-леки мерки и за анулиране последствията от Covid-19.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас отпадна, но останаха най гадните мерки. Да не реват, и ние сме така
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-далече от Македония - по-близо до цивилизацията.
3
1
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До ЧефоА и македонските...маски са истински,защото и китайците ги носят и...предпочитат.Четох тази информация въф...вестник Жен Мин Жибао.
2
11
 
16
 
! Отговори
Чефо преди 3 години
Аре отваряйте тези граници, че да си накупя, брашно, хляб, ориз, леща, сирене, кашкавал!Ем евтино, ем истинско, не са в европа и нямат задължение да садят монсанто-семена!Хлябът им е като едновремешния български, мирише на хляб в цялата къща! Съджуците им са върхът!
1
5
 
5
 
! Отговори
Браво макета преди 3 години
Ово е стандарт. Таказ тебе