Борисов инициира балканска среща за туризма

С Гърция, Румъния и Сърбия ще се обсъждат мерките
19 май 2020 09:25, Анисия Иванова
37
Борисов инициира балканска среща за туризма
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министър-председателят Бойко Борисов покани колегите си от Четиристранния формат - премиерите на Гърция и на Румъния и президента на Сърбия на видеоконферентна среща, която ще се проведе днес.

На нея ще бъде обсъдена темата за облекчаване на мерките при пътувания на гражданите на всяка една от четирите страни на територията на другите три държави в пандемията от COVID-19, съобщиха от правителствената пресслужба.

Целта е да бъдат създадени условия за пътуване и възстановяване на туризма между гражданите на четирите страни без налагането на 14-дневна карантина, но в същото време като се спазват всички хигиенни изисквания за сигурност и възпиране на новия вирус.

По време на предстоящата среща между лидерите ще бъде обменен опит в доказали се ефективни мерки и практики в борбата с коронавируса. Във видеоконференцията ще участват също министрите на външните и на вътрешните работи, на здравеопазването, на транспорта и на туризма на четирите държави.

Четиристранният формат между България, Гърция, Румъния и Сърбия бе създаден по идея на премиера Бойко Борисов с цел по-задълбочено регионално сътрудничество и първата такава среща се проведе през октомври 2017 г. в „Евксиноград“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което виждам аз е как България ще осигури коридор на румънските и сръбските туристи за гърция. А руския пазар е забранен за нас, по заповед на Козяк, както ни наредиха да изземат пушките за възстановките. Херо Мустафа действа от първия ден като бей. Чакам американските туристи вече 10 г!
5
9
 
13
 
! Отговори
хотела на Горанов преди 3 години
Борисов го интересува само и единствено туризмаГоранов да не би да има хотел за който да не знаемДа припомним ли кои бизнесмени близки до ГЕРБ имат големи хотели?Цеко с който Бойко кара скиКрасимир Станев който приватизира едни хотели в Албена по времето на предният кабинет БорисовВетко чийто бизнес Пеевски поискаСигма в която управител е Георги Велчев , брат на Милен Велчев с които Бойко има бизнес интереси още от времето на СакскобурготскиВалентин Златев и т.н. За останалите не му п
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да видим сега *** колко е силен по свалянето на Бойко във форума хаха :)))
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя човек има толкова енергия, не се спира. А като се появи, троловете палят клавиатурите.
2
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеф инициирал едно коремно, после хоп още едно, после дал важно изявление
1
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че е Бойко да ни държи далеч от руското блато