Турция и Гърция заедно рекламират туризма в Егейско море

Засега Турция няма да приема туристи от Русия
21 май 2020 15:19, Елка Василева
15
Турция и Гърция заедно рекламират туризма в Егейско море
Снимка: архив, БГНЕС

Съвместна кампания за представяне на Егейско море, така че да бъдат привлечени чуждестранни туристи, са обсъдили в телефонен разговор вчера гръцкият и турският министър на туризма Харис Теохарис и Мехмед Нури Ерсой.

Двамата министри са разговаряли за възможности за съвместно рекламиране на Егейско море като „сигурна дестинация за почивка“, предаде БНР.

Тъй като броят на заразените с коронавируса в Гърция и в Турция намалява, ограниченията за пътуване може да бъдат разхлабени и сухопътните, въздушните и морските граници на страните да бъдат отворени отново през юни, посочва турското министерство на културата и туризма.

Още по темата

По-рано Мехмед Нури Ерсой заяви, че Турция може да открие сезона за чуждестранни туристи в средата на юни.

Страната обаче няма да приема от началото на юни туристи от Русия и други страни с голям брой случаи на коронавирус, заяви турският здравен министър Фахреттин Коджа на пресконференция в Анкара вчера. Той посочи, че ще се наблюдава ситуацията в тези страни, от които Турция очаква туристи.

Руските туристи са на първо място сред чужденците, посещаващи Турция. Миналата година рекорден брой от малко над 7 млн. руснаци са предпочели страната от общо около 52 млн. души, които югоизточната ни съседка привлече. Британските туристи също са в челото на класацията.

Миналата седмица турският министър на културата и туризма заяви, че Анкара провежда активна „телефонна дипломация“, за да привлече туристи. В нея са ангажирани външното и туристическото министерство.

Седемдесетте страни, от които през миналата година са дошли най-много туристи в Турция, са били информирани с писма за въведената от турското туристическо министерство система за сертифициране в отрасъла. Тя предвижда издаване на сертификати за липса на коронавирус в транспорта, хотелите и местата за отдих, които отговарят на определени изисквания.

Турски хотелиери изразяват надежда пред местни медии да привлекат част от хората, които до момента са избирали Испания и Италия, които бяха тежко засегнати от коронавируса.
 


15
Още от Балкани
Северна Македония отваря ресторантите следващата седмица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Бегай преди 1 седмица
Хората бягат с 200 от тези страни вие ме карате на море да ходя там.
12
0
 
0
 
! Отговори
карай Джони преди 1 седмица
Знам къде е най-хубаво на море, и ако то не е по джоба ми, на по-малко не се съгласявам. В България когато прокуратурата разчисти мутрите от Черноморишето, морето ще стане по-привлекателно. Имаме хубав курорт Слънчев бряг, те го обърнаха на Слънчака. И все в тоя дух. Музики и звуков терор.
11
2
 
0
 
! Отговори
не харесвам преди 1 седмица
Ако имам пари, няма да отида на почивка нито в Турция, нито в Гърция. Липсва им финесът на запада. Същото е, както ако някой е богат, но не и възпитан. Културата не ми харесва. Ако ще давам пари, искам повече от плаж, пиячка и секс. Повече от имитация на запада. Даой да имам пари, тогава ще говорим пак. Дотогава про стаците да си ходят по Гърция и Турция.
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Реклама със заграбеното от България Бяло море.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Егей гьол от ефенди Ердоган!
А ние ще представяме Кара гьол от ефенди Бойко паша
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Турци и гърци да орат в един плуг?! Това и да го видя няма да го повярвам.
7
1
 
13
 
! Отговори
Бг туризъм преди 1 седмица
Няма нужда от реклама. Хората сами ще отидат който може. Виж тука рекламата вече я направихме. Варненски акита с планктон и водорасли, за мезе умряла риба със същото...
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
52 мил. туристи са посетили Турция миналата година.
Зв такова нещо българския туризъм даже не може да си мечтае.
И който е ходил по турското беломорие знае защо се предпочита толкова много
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ей Гейско море. Само за геьове.
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха хах... рекламирали заедно...
Повярвах Ви.

Остава само и Вие да си повярвате.
3
8
 
7
 
! Отговори
Тъй, зер... преди 1 седмица
Тъй, тъй.
Замалко и да са разцелуват докато рекламират...
2
9
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 1 седмица
Добре ли сте?
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората гледай какво правят, а нашия Кон седи и се чуди как да окраде собствения си народ, че да налее на хотелиерченцата... Ту ваучери, ту ДДС...