Българи и румънци масово правят резервации за къмпинги в Гърция

Цените са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година
25 май 2020 14:38, Елка Василева
131
Българи и румънци масово правят резервации за къмпинги в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Българи и румънци масово резервират почивка на къмпинг през юни.

Това лято гръцките острови ще останат без нощни клубове, които не могат да осигурят на клиентите място за спазване на дистанция.

Собствениците на къмпинги на Халкидики съобщават, че масово получават резервации от български и румънски туристи за почивка през юни, предаде БНР. С решение на правителството къмпингите отварят от 1 юни.

Съгласно новите мерки палатките се поставят на разстояние 6 метра, което ще намали възможностите за приемане на повече туристи през този сезон.

Още по темата

Цените са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година.

От днес отвориха ресторанти и кафенета в Гърция, но на островите много заведения останаха затворени. Това са предимно малки клубове, които работят до сутринта и  не могат да осигурят място за спазване на дистанция. Собствениците им съобщават, че няма да работят през целия туристически сезон, защото клиентите им са предимно чужденци, млади хора, които не могат да бъдат принудени да стоят на разстояние.

На островите Миконос, Санторини и Родос тези заведения са стотици и са част от атракцията за туристите.

От 15 юни, когато стартира туристическият сезон, ще приемат гости и сезонните хотели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
16
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
За да мъкнеш храна в гречко трябва да си мало.умен! Всичко там им е в пъти по-качествено и вкусно, а цените са подобни на нашите!
84
1
 
9
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Ахахаха... къмпингите в Гърция били за скъсаняците, авантаджийте и тия с дисагите.. ахахахах.. личи си кой не е ходил.Преди 5 години ( последно тогава ходих на море там, след това започнах в Италия ) на къмпинг за палатка, двама човека и мотор през Септември плащах колкото тука за апартамент през Август на слънчака. От България само алкохол си носехме понеже наистина там е поне 50% отгоре в магазина, а пък сме се събрали все пияници и над половината от бюджета ни отива за уиски.
83
2
 
11
 
! Отговори
ИзвинЬете преди 3 години
Тука... Освен *** други има ли....
82
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правят, щото не знаят къв ги чака...
81
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, чак масово...Колко масово?
80
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 63"Audi S8 605 PS". Посмали мангУ"Селски, тая ракетка се прозивеждаше от 2016 до 2017. Ти "когато си вземал: разстоянието" ако Тонката е бил малко момче ти сигурно с Конкорд си го овземал, щото да ти кажа, пътя от Пловдив до Бургас преди беше абсолютен кошмар, тъй че може да си го вземал за толкова ако си живял някъде в Сливен.Иначе сте забавни, с излитанията, само щото реалността ви представлява един тунелл:)
79
3
 
34
 
! Отговори
Холидей преди 3 години
Няма да почивам в България!Ей така... просто не искам да ви дам парите си! Докато не се научите да уважавате и да работите като хората!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
78
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По какво ще познаеш българина турист в Гърция? Под мишницата си винаги държи брошурата на Кауфланд!
77
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата година бяхме 10 дена на о-вПукок във Виетнам. Супер вила на плажа 10 дена 520?, билети амстердам гуандзу (китай) пукок с ден престой в гуандзу да пообиколим и там малко. 430? на човек Скутер под наем на острова 3? на денКоктейли 3-4?... бира под евро за местната бира и 2 ? за хайникенТолкова евтино до сега не сме почивали из европаНи слънчака ни гърция може да се класират
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ас ще се яхна на Сранчев бряк с валчера на Ангелкова. Диййй!
75
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще вися по граници да ходя на палатка в гърцияМалко ли места имаме да си опнеш палатката из нашта държава. За хотели разбирам, че ние сме бетонирани и пренаселени от пияни туристи, ама пък природата ни е в пъти по добра от там.
74
3
 
24
 
! Отговори
Мен преди 3 години
ААА и понеже е много лоу кост в северна гърция да ти кажа какво резервирах в събота- 2 апартамента за по 2 човека в сани. Тотал за 7 дни 21к евро. Истината е че в гърция има места на топ ниво има и ефтини и кофти места, има и скъпи и кофти места има и ефтини и много добри. Разнообразие, което никога няма да откриеш из кафевите водорасли. За сметка на това в бг изобилзства от скъпи кофти места.
73
3
 
8
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименИмам доста такива. И цените по хотели както може и да се предполага са в пъти по-високи от тези на кафяво море - виж аватон в уранополи, помегранте, аркотел - за 10 нощувки цените са 10к в евро. Обслужване, качество плаж - може само да сънуваш. Плувай там из кафевите водорасли и разправяй как гроздето е кисело.
72
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам намерение да храня Мутро-Олигарсите от ГРОБ.Предпочитам на Халкидики. Да почивам като бял човек.
71
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министърката на ГЕРБ Кобилкина обеща на места чадърите да бъдат безплатни, а на други още по-евтини. Това си е жива аванта и не е за изпускане.
70
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А конската муцуна ще дава ли ваучери за Кафяво море или само за милиционерите и герберастите на хранилка.
69
4
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
До 67 Какви приятели ли?! Хм. И защо да няма човек приятели връщайки се с години почивайки на морето на едно и СЪЩО место? Май проблема е в теб?! Нослето ти е много вдигнато! Е такива като теб Не завързват дългогодишни приятелства!-:) Е аз ги имам и пазя във времето през годините! С тях за " пари" Не говорим А за самият живот!-:)
68
4
 
41
 
! Отговори
Чавдар преди 3 години
Чудя се колко неостоър трябва да си за да се забодеш във фекалната яма на Ангелкова и шефът й Тулупа, когато слънчева Гърция е само на 2 часа път и там е хубаво, чисто и спокойно.И хората са усмихнати.
67
12
 
28
 
! Отговори
Дивак от Странджа преди 3 години
Взимам 5 щайги с домате и една с краставици,един бидон ракия 5 замразени пилета Градус и едно ремарке с дърва -тваря челядта и отивам на къмпинг в Греке-плащам за една палатка и ще спим половината у ремаркето-огън нон стоп и консерви бол-гръцка музика и плаж -чадърите са мои и ще искам от децата по 1 лев за разнообразие-Седя 1 седмица щракам с пръсти изяждаме всичко и паля колата (на газ) и се връщам в кочи-ната БГ да чакам новата вълна от забрана за Ковид 19-най вероятно есента щот ще СТАЧКУВАТ
66
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българин 65Кви приятели бе селски???Това че знаеш на някой името не ви прави приятели.А пък от друга страна, ганЮвец за приятел?!?!Благодаря, НЕ ПУША !!!