Българи и румънци масово правят резервации за къмпинги в Гърция

Цените са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година
25 май 2020 14:38, Елка Василева
131
Българи и румънци масово правят резервации за къмпинги в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Българи и румънци масово резервират почивка на къмпинг през юни.

Това лято гръцките острови ще останат без нощни клубове, които не могат да осигурят на клиентите място за спазване на дистанция.

Собствениците на къмпинги на Халкидики съобщават, че масово получават резервации от български и румънски туристи за почивка през юни, предаде БНР. С решение на правителството къмпингите отварят от 1 юни.

Съгласно новите мерки палатките се поставят на разстояние 6 метра, което ще намали възможностите за приемане на повече туристи през този сезон.

Още по темата

Цените са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година.

От днес отвориха ресторанти и кафенета в Гърция, но на островите много заведения останаха затворени. Това са предимно малки клубове, които работят до сутринта и  не могат да осигурят място за спазване на дистанция. Собствениците им съобщават, че няма да работят през целия туристически сезон, защото клиентите им са предимно чужденци, млади хора, които не могат да бъдат принудени да стоят на разстояние.

На островите Миконос, Санторини и Родос тези заведения са стотици и са част от атракцията за туристите.

От 15 юни, когато стартира туристическият сезон, ще приемат гости и сезонните хотели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Гърция беше хубаво преди 25 г когато нямаше бай ***, макета, сърбежи и македонци.Беше прекрасно.Сега е бесна кУчина.
64
15
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
Много важно! Аз не правя за нашето черноморие защото съм всяка година там! Обиколил съм през годините цялото ни Черноморие! И от години почивам само на едно место! Това да се върнеш при приятели и познати е невероятно!-:)Защо ви е да ходите " там" където Никой не ви познава?!
63
1
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Aма ка така бре ? Значи румънците не са никакви ПАТРИОТЕ!!
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонката 33605 коня за S8 ?!?!Хайде посмали МънгУ.А когато ходех до Слънчака за 2часа и половина и магистрала имаше само до Пловдив ти си опъвал уши в кварталната градинка а ако баща ти тогава е имал Жигулка е бил на върха на щастието.Аман от измислени герой от село.
61
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има хубави места в Гърция, но не са на север и не са там, където ходи *** да удари келепира. Ако искаш почивка първото, което трябва да направиш е да идеш там, където няма българи. Гърците на север горките прореваха от нашия народ, дето им го изсипваха с рейсове и бусове с дисагите. Вие колко платежоспособни познати имате, които ходят да почиват ""на ръкавите"? Или ако могат биха избрали нещо много по-добро. Но човек се простира според чергата си.
60
6
 
6
 
! Отговори
Онбонго дава Любов преди 3 години
Хихиии...има едно място в Бг дето много малко хора ходят и повечето не го знаят.Като седнеш на плажа имаш по 200метра до другия...слънце море ..спокойствие!Но за нищо на света няма да ви кажа чалгари къде е!!!
59
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаааа, френската Ривиера затворе, Испания и Италия - спинозни, а в Гърция щебъде пълно с Ганчовци заредени с щайги домат.Явно ще ми се размине морето.
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много чалгария на Бълканите.
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
56 ти къде искаш да идат на варненското езеро ли?
56
1
 
6
 
! Отговори
anon преди 3 години
"знам богати хора" - не, не знаеш. знаеш "тончовци" с лъскави фасади. такива бол.. а това за незнаенето на дали цената е добра - си е типичното балканско мислене- да не се минеш. а богатия не го интересува разликата в няколко стотинки за бензина защото за да си купи по-евтин трябва да отиде то там а това отнема време. а времето му е най- скъпото нещо. затова нито знае къде е най- евтиния бензин, нито го интересува защото така или иначе няма да губи време да ходи до там :)
55
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ф.х.е те там ходят на къмпниг точно защото нямат пари. Носят си за ядене и за пиене и спят на палатка/каравана. После викат, че е супер, понеже ги е срам. То няма срамно, единственото срамно е да се правиш на такъв, какъвто не си или пък да лъжеш.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анон"Цената на бензина не е прахосничество, а въпрос на приоритети". Прахосничество е да плащаш без да знаеш дали цената която получаваш е добра, независимо дали е бензин или друго. И в това богатите са по-добри от небогатите. Богатите пак ще си карат скъпите коли, защото те доставят лукс и удоволствие. Това не означава, че не знаят колко струва бензина. Знам богати хора, които имат ап на тела който им казва къде в радиус от 5 км се продава най-евтино бензин. Карат Поршета :)))))
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво става нали уж само на бг *** щях ме да ходим. ?? Дреми на ... аз отивам в гърция. Да го нашите ,,,,, *** и мафията
52
11
 
12
 
! Отговори
ф.х. преди 3 години
Нали са бедни и гладни, до вчера реваха, че много са обеднели, с какви пари отиват в Гърция? И президента им каза, че са гладни. Че и той е гладен
51
2
 
20
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Някои са отворили обектите, щото са предплатили голям наем, още от миналата Есен.Няма да го избият наема.Сезона ще е ултра слаб, щото и миналия беше слаб.Не съм отворил, не съм толкова гладен !
50
1
 
0
 
! Отговори
анон преди 3 години
До анонимния без предразсъдъци- глупчо- да не ти прави впечатление цената на бензина не е прахосничество, а въпрос на приоритети. Защото по твоята логика тези с парите нямаше да си купуват скъпи коли щото колата само се обезценява и висша форма на прахосничество. Ама на- хората с пари по цял свят карат по- лъскави коли. Сега- аз знам какво се опита да кажеш, ама още не си дорасъл да му схванеш смисъла и дс разбереш същноста му :)
49
2
 
4
 
! Отговори
ха преди 3 години
кви са тези, дето имат още отпуск??
48
2
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До KOSTAS LINKEТова лоша новина ли трябва да е? Браво - тия дето цапат и крадат ги прибирайте и ги пращайте с чартър към несебър и созопол.
47
6
 
8
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименТонката си е взел бърза кола, за да може като го хване разтройството по морето бързо да се прибере до софия, че иначе като се изпусне в кожения салон ще стане зле. За да е в тон с тазгодишната мода по морето си е взел кафяв металик с кафяв кожен салон.
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До AnonТи си поредния, който си мисли, че богатите са някакви прахосници, когато всъщност те са по-информирани и пресметливи от обикновения човек. В България е пълно със смешни предразсъдъци и *** идеи как са реално нещата.:))))