Българи и румънци масово правят резервации за къмпинги в Гърция

Цените са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година
25 май 2020 14:38, Елка Василева
131
Българи и румънци масово правят резервации за къмпинги в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Българи и румънци масово резервират почивка на къмпинг през юни.

Това лято гръцките острови ще останат без нощни клубове, които не могат да осигурят на клиентите място за спазване на дистанция.

Собствениците на къмпинги на Халкидики съобщават, че масово получават резервации от български и румънски туристи за почивка през юни, предаде БНР. С решение на правителството къмпингите отварят от 1 юни.

Съгласно новите мерки палатките се поставят на разстояние 6 метра, което ще намали възможностите за приемане на повече туристи през този сезон.

Още по темата

Цените са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година.

От днес отвориха ресторанти и кафенета в Гърция, но на островите много заведения останаха затворени. Това са предимно малки клубове, които работят до сутринта и  не могат да осигурят място за спазване на дистанция. Собствениците им съобщават, че няма да работят през целия туристически сезон, защото клиентите им са предимно чужденци, млади хора, които не могат да бъдат принудени да стоят на разстояние.

На островите Миконос, Санторини и Родос тези заведения са стотици и са част от атракцията за туристите.

От 15 юни, когато стартира туристическият сезон, ще приемат гости и сезонните хотели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
4
 
! Отговори
106 преди 3 години
До До 106 от Дежа вуЧовек може да си каже мнението за мнения и без да ги прави лични нападки. Факта че го прави говори доста.Иначе, аз например не се влияя от "ситауции" и "призиви" и ходя където преценя, че ми харесва, ако мога да си го позволя. Планините са ми любима дестинация и ходя често, дори и да не е дълга почивка. На българското море не съм ходил от 2016 и тази година няма да отида, само защото някой ме призовава.
104
2
 
5
 
! Отговори
До 105 преди 3 години
Човекът е човек , когато е на път. Да, парите помагат до някъде за по широк поглед върху света, и затова почивките далеч от дома са част от културата на хората от богатите страни . А , като добавим и факта , че повечето от тези богати страни са ощетени откъм природа и климат , картинката става ясна. Така че, нека да престанеме с агресивно- глупавите спорове, къде от хубавото е по-хубаво . Всеки има собствен вкус и собствени възможности. Нека просто се радваме на това което можем и имаме.
103
0
 
0
 
! Отговори
До 106 от Дежа ву преди 3 години
Квалификации ли? Не. Обобщение и факти на база предоставеното от въпросните субекти.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дежа вуЧаст от липсата на комплекси ли е да даваш квалификации? Не знаех.
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1234Французите ходят ЯКО на море в Испания, Португалия и Италия и т.н.
100
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 101"Ако съм на Брюксел"А ако беше и грамотен?Иначе, освен че "пазаруваме", също така и пари изкаваме. Преди не изкарвахме, нищо че си беше "наше". А и не знам водата да е станала червена или черна, пак си е синя и гърците пак си въртят бизнеса както винаги са го правили, та освен в главата ти другаде "тяхното" море го няма.
99
1
 
5
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Само си представете какво щеше да се случи ако французите масово ходят на море в испания или италия а не на тяхното си! Дали държавата нямаше да промени нещата. Те съсипаха тираджииския ни бизнес, щото техния не вървял с пакет Мобилност. А тука НИЩО!
98
0
 
5
 
! Отговори
1234 преди 3 години
Това е рвзултата от Варненските герберски лай на! Мислите че в Румъния не са разбрали, че 9 месеца е така? Герб са нещастници! Собствениците на хотели са си виновни че не протестират за проваления сезон!
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако съм на Брюксел ще задължа българите да ходят минимум 10 дни в Гърция на море щото гърците имат да връщат милиарди на немците... И така стана, че в техните вериги пазаруваме и на "тяхното" море ще ходим, щото тяхните пари ползваме...
96
3
 
5
 
! Отговори
Дежа ву преди 3 години
В Гърция е хубаво, но островите им са това което наистина си заслужава. Българското черноморие има много плюсове които смятам да преоткрия това лято, но определено ще комбинирам с уникалните ни планини. А на 20-тината комплексари в този форум, /като 98 и сие / които постоянно ръсят глупости и спамят- поне се научете да пишете правилно, бе момчета
95
1
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Онези с ВАЛчерите могат да почиват на Варненското езеро, до тръбата с лековита вода :)))))))))))))))
94
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в БГ лаиноморието абсурт няма стане
93
1
 
7
 
! Отговори
Men преди 3 години
Тонката си е взел бърза кола, за да може като го хване разтройството по морето бързо да се прибере до софия, че иначе като се изпусне в кожения салон ще стане зле. За да е в тон с тазгодишната мода по морето си е взел кафяв металик с кафяв кожен салон.
92
1
 
18
 
! Отговори
Как така ! преди 3 години
Този обеднял,мрънкащ,че и стачкуващ народ масово ще ходи на море и то в Гърция ?!!?
91
6
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На протеста рИве,че заради лошото управление на Бойко и ГЕРБ бил безработен и нямало с какво да си изхранва семейството,а тук под новините пише,че не искал в България,а в Италия и Испания щял да ходи на море:):):):)Не минават вече тези бе не разбрахте ли?:):):)То и затова седянката беше 100/200 човека:):):):)
90
7
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 93 Ква Италия,Испания и Гърция бе?:):):):)Вчера на седянката пред МС Мая Манолова каза,че изнемогвате и нямате пари за храна:):):):)Малииии кви сте партизани хлъзгави,немам думи:):):)Ходи тези за Испания и Италия Съботата да ги обясниш на Радев президента и Майчето:):):):)
89
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пари да ми дават, на Бетономорието при мутрите не отивам. Има Испания, Италия, Гърция и т.н.
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаНие последно правихме комбинация от Смокиня и Лозенец на къща. Еми, добре беше.:))))))))))
87
6
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Забравих Аркутино:):):)Топ,топ,топ:):):)
86
9
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
В Гърция е екстра,обаче и тук на Слънчака е супер:):):)Значи и на Юг от Бургас има чудесни места като Смокиня,Лозенец,Алепу,но нещо не съм голям фен:):):):)Правилната формула е семейно Гърция-релакс,с бандата Слънчака-щайги:):):):)В Гърция качвам за няколко дни 2/3 кила,после на Слънчака ги свалям за два дни:):):):)