Свалиха главния мюфтия в Северна Македония, ожени се за 50 г. по-млада

74-годишният Сулейман Реджепи обяви коронавируса за мъртъв
28 май 2020 16:05, Елка Василева
142
Свалиха главния мюфтия в Северна Македония, ожени се за 50 г. по-млада
Кадър: YouTube

Съветът на Ислямската религиозна общност /ИРО/ в Северна Македония прие единодушно решение за отстраняване на Сулейман Реджепи от длъжност на главата на ИРО. За временно изпълняващ длъжността до избора на нов религиозен лидер е определен гостиварският мюфтия Шачир Фетаху.

Официално причините за освобождаването на 74-годишния Сулейман Реджепи от поста не бяха съобщени. Известен с противоречивите си изявления и действия, засягащи не само общността, начело на която беше, след известно затишие Реджепи отново привлече вниманието в страната със съобщението, че след 4 години „в самота“ той отново се е оженил.

Сулейман Реджепи е сключил граждански брак с 50-години по-младата си избраница - 24-годишната Емина Йетиши. Тя е активистка на участващата в управлението албанска партия Демократичен съюз за интеграция. От първия си брак Йетиши има дъщеря.

В неделя пък на Рамазан Байрам Реджепи заяви, че „коронавирусът е мъртъв“.

„И да знаете, с COVID-19 е свършено, мога спокойно да кажа и да обявя, че днес умря. Господ е с нас и когато Господ е с нас, ние се чувстваме най-силните в света“, заяви Реджепи. Последва реакция на македонския здравен министър Венко Филипче, който предупреди, че в страната коронавирусът не е изкоренен и все още са необходими мерки за предотвратяване на разпространението на епидемията.

Преди решението за отстраняване на Реджепи във вторник със съобщение излезе Движението на мюсюлманите за реформи в Ислямската религиозна общност. В него се твърди, че Реджепи „узурпира поста, изпълнява задълженията си с насилие и трябва да си отиде не защото се е оженил за 50 години по-млада жена, а поради извършени престъпления и злоупотреби като глава на Ислямската религиозна общност“, пише сръбското издание „Новости“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не е късно да станеш за резил.
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕВАЛА НА ТОЯ ...
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешни са.
53
3
 
10
 
! Отговори
Мохамед пророка преди 3 години
Истанбулската конвенция разврати мюсулманите,а Алах вижда всичко!
52
2
 
8
 
! Отговори
Taliban преди 3 години
ДОБАР Е МЮФТИЯТА..ВКАРВА ГО НА ДВА КАТА И ФЬРГА НАВЬНКА.ПРЬСКА СЕ ПО БИСИИТЕ
51
2
 
4
 
! Отговори
Иншала преди 3 години
Абсолютен харам
50
4
 
12
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Тоя е по добър от мюфтията Боку!
49
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горката, с тоя вкиснат старчок!
48
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
евала бате и аз бих си зел 24годишна млада фиданка, ама няма
47
0
 
6
 
! Отговори
До БългарДо Falsch.. преди 3 години
Имах предвид друго ,че създадената религия която се набива в главите на хората от хилядолетия ,не може да победи природата на човека.А какво печели тя или той може ли сам или му трябва виагра ...това си тяхна работа и да си я решават .Но ,дори човек който проповедва религия ...то и той е слаб срещу природата.Може би има нещо обръкано в религията ,щом природата побеждава ..макър и инквизицията ада бе по-страшна и от гестапо и нацистите!?Това имах предвид.
46
4
 
27
 
! Отговори
Егати изрода, преди 3 години
оженил се е за правнучката си, такъв е бил и пророка им, чукал е 10 годишни момиченца!? Това е исляма, изкукала религия, която зомбира младите, а дъртаците им се женят за момиченца!
45
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ислямът е проста религия за прости хора, съвършено подходящ за неуките и необразованите. Затуй от тая религия не се пръкват никакви световни учени или гении, никакви шахматисти или нещо, всичко което умеят е да убиват жените с камънии и да си обичат козите .
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако може да я задоволи физически, психически и финансово, лошо няма.
43
0
 
12
 
! Отговори
Българ преди 3 години
До Ром"сТака е Ромс, но в случая не мисля че е заради любов....:)Не че и тук в нашта *** ги няма такива работи...пример Мара отварачката и ....не слушам чалга и други да допълнят.Всъщност си е хубаво мацето и явно ще се опаричи скоро, стига разбира се да не се окаже упорит мюфтията...хахах
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Муфтия ли, религия ли, абе...
41
6
 
8
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Какви сте мнителни! За любовта няма възрасти!
40
2
 
25
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Батко ви питайте,вчера ходих в едно делиорманско село по-работа,да видите на туркинчетата,как им шарят очичките и се закачат!Понеже квадратните глави обичат повече да спят при козичките!
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МохамеТ е бил един отритнат от обществото неворитизиран епилептик, сирак и много беден. За да си отмъсти решава да се занимава със религия отначало е нямал успех и се премества във Медина там започва да се занимава със политика и джихад придобива горямо влияние сред сахабите и до днес е поробил всичките ислямисти жените им са робини Тоя имам е имал цели 73 год за да прогледне, че джихад и ислям са психически разстройства на главния мозък.
38
0
 
9
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
До Ром"с""" Това е добре ,но добре е да просперира химията и фармацията в тези случаи.И ние имахме аналогичен случай,Ицко Финци стана татко на 81 години,браво.
37
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 3 години
До Анонимен 37ти да си им помагал ,та си толкова убеден ?