Ердоган: Турция изпревари много държави в развитието си

Според президента, ключът за изхода от кризата е ислямът
14 юни 2020 20:15, Нели Христова
83
Ердоган: Турция изпревари много държави в развитието си
Снимка: БГНЕС

Ислямът е ключ за изхода от икономическата криза, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул по време на 12-тата международна ислямска конференция по икономика и финанси.

Според него, прекомерното финансиране води до появата на икономически модел, който се влияе само от доходите, а не отчита социалните и хуманитарните фактори.

За финансирането на големи дългосрочни инвестиции в областта на инфраструктурата трябва да се увеличи използването на продукти като сукук (ислямския еквивалент на облигациите) смята Ердоган.

Той подчерта, че властите в Турция се стремят да превърнат Истанбул в център на ислямските финанси и икономика.
Президентът заяви, че в Анкара не обръщат внимание на рейтинговите агенции, които са изгубили своята обективност и авторитет.

В изказването си Ердоган засегна и ситуацията с пандемията от коронавирус.

Независимо от факта, че тя е свързана на първо място здравето на хората, последствията от нея засягат практически всички аспекти на човешкия живот.

Ситуацията около COVID-19 даде възможност да се разбере горчивата истина, че само материалните блага са недостатъчни за осигуряване на социална справедливост и равенство.

Пандемията показа, че икономически развитите страни не са в състояние да предоставят минимално медицинско обслужване на своите граждани, в това число да им осигурят маски, подчерта президентът.

Независимо от това, по време на пандемията властите в Турция не само са задоволили нуждите на собствените си граждани по отношение на медицинските услуги, но са оказали медицинска помощ на 125 други държави, подчерта турският лидер.

При това икономическият ръст на страната през първото тримесечие на 2020 г. е достигнал 4,5 %, заяви Ердоган.
Това означава, че Турция е изпреварила много държави в развитието си не само в областта на здравеопазването, но и в икономиката.

Турция е сред държавите, които преживяха пандемията с най-малко загуби, подчерта Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Bozdgan преди 3 години
,до 52 : Кой е Мохамед ? Кои са му войниците ?
63
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро Турция фалира, не може да печаташ пари и да държиш лихвите ниски до безкрай. Вече ги отрязаха от достъп до валута и всичко е въпрос на време.
62
5
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Честно казано, българите ще сме късметлии да имаме държавник като Ердоган. Не му пука от никого и си държи на страната. Единствено съм против намесата му в Сирия.
61
5
 
10
 
! Отговори
OSMAN преди 3 години
От 125 държави първата беше БЪЛГАРИЯ!!!А НАЙ МНОГО БЪЛГАРИТЕ ПЛЮЯТ!Бойко на крака му отиде да го моли за маски,след това великите европейски държави от големия ес се наредиха на опашката.Накрая най великата ШАШТ СЕ ИЗМОЛИ ЗА САПУНЧЕ И ТОАЛЕТНА ХАРТИЙКА.Италианците подпалиха байрака на ЕВРОПАТА!Пълни нещастници.ЗДРАВНАТА ИМ СИСТЕМА ИЗМИСЛЕНА.КАКТО И ВСИЧКО ОСТАНАЛО!ЕРДОГАН ПРАТИ САМОЛЕТ ЗА ЕДИН ТУРЧИН В ШВЕЦИЯ.ЩОТО ГОЛЯМАТА ШВЕЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА ГО ЛЕКУВА!!!Толкова сте жалки!!ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА! IYI
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каквото и да плюете по Ердоган - ще ви кажа само 1 факт - всички българи, живеещи близо до границата ни с Турция ежеседмично ходят да пазаруват в Турция - изводите са за вас
59
8
 
8
 
! Отговори
Инш Аллах преди 3 години
Освен че турската лира се обезцени с 10% за времето на пандемията, други положителни икономически резултати от исляма в Турция не съм чул са има. Иначе всеки автократ задължително е популист.
58
4
 
7
 
! Отговори
даа преди 3 години
Наистина изпревари. От 200 държави Турция е на 12то място по брой на заболели и смъртност.
57
5
 
8
 
! Отговори
Да бе да преди 3 години
За това имате отрицателен търговски баланс дори с десет пъти по-малка България.Четвърта година подред.
56
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпреварва, да. Папуа, Табулистан, Джибути... Прав е половин Африка изпреварва. И още малко ще стигне до нивото на по-развитите африкански държави.
55
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така са се отправили, че български турци избягали 90-та година, се връщат в България за да си възстановяват гражданството, защото по думите на един от тях "там вече не е за живот". Щом след 30 години се е върнал в рая на Бате, какво ли е там?!
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На пропагандата на тоя, вярвам точно толкова, колкото и на Бате. :) Ако ги слушаш тях, цъфтим, цъфтим...и аха, да вържем!
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е Путин да избомби Ердо с някоя сатана
52
9
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонимениска да каже,че не е чуждопоклонник,звери се на лицемерният ви ЕС,на САЩ те пък го плашат с отказа на продажба на самолети...дреме му ще купи руски,свали руски самолет помните...държавник защитаващ националните интереси...вие все фоби или фили...все роби нечии
51
6
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 години
видяхме как се звериш на ЕС...на САЩ...как свали руски самолет...как храниш 3 милиона емигранти,как воюваш в защита интересите на народа ти...Държавник си ага...ще те плюят...безсилни са да те преборят и...ще те чернят...ама народа ти ще просперира и ще го признае...въпрос на време...нашите мразят всички и всеки...най-вече българите,Народа ни е страхотен...и ние ще извисим снага...1400 г. ни е имало..дребни крадци ли
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исляма не е турска религия,а арабска.Явно иска да каже ,че предпочита Азия пред Европа.
49
3
 
8
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ами пък милионерите ни...не произвеждат нищо...крадат през схеми с политиците и се делят,народа кучета го яли,болниците ни търговски...търгуват с животите на хората...и само за пари реват...а сме им плащали образованието и строили болниците на докторите,те фирми и офшорни...не сме народ ние българите ага...айдуци ограбващи се един друг сме...те за това те плюят...от империя направихме..***...пишат на латиница...затварят училища,даскалите агенти на ДС...ще те плюят..
48
4
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 години
браво ага...държавник си,нашите от омраза заради историята само плюят,верно богатите и плюещите нямаха маски...факт,мразят всичко и всеки...най-вече себеподобните си...братята си...викат му патриотизъм,роби са из чужбините,нямат армия...някакви чиновници в мундири,нямат икономика...продават на скрап наследеното от дедите им,нямат авиация...купуват чертежи на самолети-тенджери,децата им роби и се гордеят с това...министъра на образованието учи децата ни да четат енгелизки
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият приятел на Путин и любимец на русофилите. Двамата заедно откриха огромна джамия през 2015г. в Москва.
46
7
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
Изпревари Афганистан, Сомалия, Боливия, Венецуела, и дори още някои !
45
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да е протекло летището, но пак си работи е най-голямото. Поправили са каквото е протекло, значи, ама ти не си разбрал.