56% от гърците готови за война с Турция

Биха я подкрепили при нарушаване на границите
16 юни 2020 12:52,
103
56% от гърците готови за война с Турция
Снимка: БГНЕС

Ново проучване показа, че мнозинството от гърците биха подкрепили военен отговор на действията на Турция, ако тя наруши суверенните права на Атина в региона, пише електронното издание на вестник Protothema, цитирано от „Фокус“.

Още по темата

Анкетата, проведена от телевизия Verginia, разкри, че 56% от респондентите ще подкрепят война срещу Турция, ако последната наруши морските или сухоземните граници на Гърция.

Общо 40% от участниците в проучването предпочитат дипломатическо решение при подобно развитие на ситуацията.

Над 53% от респондентите пък са на мнение, че гръцките депутати трябва да вземат единодушно решение за започването на военни действия срещу Турция.

Както отбелязва изданието, през последните няколко седмици напрежението между Анкара и Атина се увеличи във връзка с намеренията на Турция да започне нови сондажи за природен газ и нефт във води на Източното Средиземноморие, за които претендира и Гърция. Ситуацията се усложнява още повече от международния конфликт в Либия и газовите интереси край Кипър на Франция, Израел и Египет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дюнерджиите са най велики , най силни , най мъдри , затова няма една съседска държава с коя то да не са скарани , по турскте новинки са номер 1 нямат равни тез Анадолци
40
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турчина една ракета не може да създаде , иначе са на велики ха ха ха
39
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Сега Ердоган шляпа усилено по дупетата руснаците в Либия, ако не си забелязал. Я попрочети малко за турската армия, дрънкало. На гърците ако им дойде до главите реално ще им се изпари войственността бързо-бързо.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24И чий го крепиш тука, като си готов да воюваш за друга държава? Що не се изнесеш в Раша, те там ще те уредят я в Либия, я другаде където "их там неть" да повоюваш.
37
5
 
7
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Вярно ционистите са навсякъде, но при директен конфликт енергийното лоби ще подкрепи Гърция, още повече че Ердоган отдавна ги дразни. Държава, която има проблем с кюрдите, инфлацията, международната общност и не може сама да печата пари и да поддържа военен конфликт е сготвена ПРЕДВАРИТЕЛНО.
36
4
 
8
 
! Отговори
Ж,Д Арк с корсет преди 3 години
ме4ка играе ли у комш.за дойде и у твойта барака
35
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината Турция ще стане христианска а после гръцка , така тълкуват предсказанията и пророците
34
6
 
3
 
! Отговори
муспи преди 3 години
До Пян Гъ - Световния Сатанизъм е зад всички - и нашия ББ е негово ***. Султана прави това което му казват, гръцкия парламент е като българския.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пян Гъционизмът застава зад парите и природните ресурси.не забравяй само че допреди няколко години израел и турция бяха най-големите приятели...виж само в исторически план колко големи приятели са били израел и иран до 1979 г.а сега са смъртни врагове.така че...
32
16
 
11
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Турция има проблем с бюджета, инфлацията и международното легитимиране на тази война. А зад Гърция застава световния ционизъм, така че...
31
30
 
22
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
Ефендилер стойте си на гьота,че отиде още 500год.А малаките да не са праат на бабаити,да не разярат агите,че става страшно.
30
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Kubilayтой аленият флаг с белия полумесец отдавна се вее свободно в някои райони на западна тракия...всяка година десетки турски туристи отбелязват рождението на ататюрк в солун с поход из града с развяти турски знамена,а солунчани ги гледат със страхопочитание и респект.а когато някой от скопие дойде и каже аз живея в република македония са готови да разкъса,смачкат и смелят на кайма...виждайки улиците на солун препълнени с всякакви азиатци и африканци!
29
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на гърците, а ние сме си обърнали *** на ту рчал ията и ни правят каквото си искат.
28
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердо ще яде дървото .
27
13
 
31
 
! Отговори
Kubilay преди 3 години
Явно фалиралата им държава плюс короната и проваленият им сезон са докарали 56% от маляките до желание за бърза смърт. В момента армията им може да издържи няколко дни преди аленият байрак да бъде развян в Атина. Островите около турският бряг до края на лятото доброволно ще ги освободят. Времето им изтича много бързо.
26
4
 
10
 
! Отговори
Y преди 3 години
,диващина в 21 век
25
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гърция е един разграден двор...бежанците от турция влизат буквално през всяка дупка.по време на студената война гърция не допускаше турски крак да стъпи на островите им хиос,лесбос,самос,родос...сега там преобладват турските туристи,които местните елини боготворят,защото правят немалък оборот.всичко е пари както се казва...а преди 5-6 години турскитя президент ердоган беше посрещнат в комотини(западна тракия)като национален герой от хилядите турци там...
24
11
 
11
 
! Отговори
Гърците имат шанс преди 3 години
Ако им помогнем. 27% от българите биха ги подкрепили, тъй като са на плажовете по Беломорието.
23
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
новогърция е създадена 1821 г.от баварския принц ото...дълги години тя е управлявана от монарх с датски произход...а в момента управляващата върхушка в атина е от мафиотизираната критянска фамилия мицотакис,която е готова да продаде елините за жълти стотинки на когото се сетите.
22
9
 
30
 
! Отговори
Византийците се ежат преди 3 години
Само палят фитили и нищо повече. Война с Турция е чиста лудост. Смятат, че някой друг ще им свърши работата, а те само ще оберат каймака, както много пъти се е случвало. Няма да е така ако вдигнат оръжие срещу турчагите. Ще ги пометат за нула време - като луда крава теле. Друг въпрос е, НАТО нама да допусне война между две дъжави-членки.