Лекарите в държавните болници в Гърция на протест

Искането е за повече средства за здравеопазването
16 юни 2020 14:00, Елка Василева
2
Лекарите в държавните болници в Гърция на протест
Снимка: архив, БГНЕС

Лекарите в държавните болници в Гърция стачкуват с искане за повече средства за здравеопазването. Протестна демонстрация на белите престилки се провежда в Атина.

С демонстрация пред Министерството на здравеопазването в Атина стартира стачка на медиците в държавните болници, предаде БНР. Синдикатът информира правителството за исканията на протестиращите лекари.

Те настояват да се увеличи бюджетът на болниците, да се назначат липсващите лекари по необходимите специалности в болниците, а всички временно наети специалисти за овладяване на епидемията от COVID-19 да останат на постоянни договори към здравните заведения.

Лекарите искат и да се върнат заплатите им на ниво преди икономическата криза.

Във връзка със стачката в държавните болници се приемат днес само спешни случаи.

Министерството прикани синдиката на лекарите за преговори и обсъждане на възможностите за изпълнение на някои от исканията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите от Гърция да блокират границата с България, така с протеста си реално ще помогнат срещу разпространението на вируса!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В белите държави така става. Лкарите са единни и ще получат полагащото им се. В България където пласкат на лекарите в знак на благодарност и ги наричат /белите престилки/ им намалят заплатите и то с голяма благодарност за труда им в в кризата на първа линия. Благодарноста трае три дни най много девет.