Туристи чакат цяла нощ, за да влязат в Гърция през "Кулата"

Над 10 км е опашката от камиони и коли преди граничния пункт
Обновена: 17 юни 2020 15:20 | 17 юни 2020 15:19, Анисия Иванова
72
Туристи чакат цяла нощ, за да влязат в Гърция през "Кулата"
Снимка: БГНЕС

Над 10 километра е опашката от чакащи камиони преди граничния пункт „Кулата“. Стотици леки автомобили и хиляди туристи, пътуващи за Гърция, са попаднали в задръстването.

В две колони преди ГКПП "Кулата" са подредени тежкотоварни камиони и леки коли. Хората чакат цяла нощ, придвижването е изключително бавно, съобщи БНР по сигнал на слушател.

Още по темата

"Хората са разгневени, защото опашките са страшни. Ние сме тук от три и половина сутринта, семейство с две деца. Нямахме представа, че е такова чудо, но влезеш ли веднъж в опашката няма как да излезеш. От гръцка страна работи само едно гише", обяснила жената.

За хаоса на "Кулата" са уведомени МВнР и консулството ни в Солун.

Лора Любенова от пресцентъра на "Гранична полиция" коментира: "Десет служители от българската "Гранична полиция" на девет гишета и едно мобилно работно място обработват пътникопотока в двете посоки. От гръцка страна служителите са общо трима".

Допълнително забавяне има и заради въведеното от страна на Гърция изискване при влизането на сръбските граждани в Гърция, които са граждани на трети страни, всеки от тях да декларира устно пред гръцките власти адрес на пребиваване и телефон. На голяма част от тях се извършва и тест за Covid-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
4
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК. преди 3 години
Живея в Бургас. Задължения нашите хотели в черноморските ни курорти изкуствено дигат цените. Една нормална хотелска стая между 100-500 лв. Отделно чадърите струват 35-70 лв.Да не говорим за другите крадци.Миналата година бях в Анталия. С 700 лв 15 дена на курорт. Чадърите и храната бяха включени.
61
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе мирно седяло, не би чудо видяло#ДаСеЗаразимУГърция
60
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре.Другият път пак да чакат.
59
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пореден път виждаме най голямата *** на държавата. В един тежък момент за страната... Отиват да дадат пари на Гърците. После чакайте хубав живот с такъв акъл. Като видите грък да дойде да ви даде пари ми се обадете. Жалка картина на жалки хора. Егото им ще ги затрие. Черноморието трябва да излезе от бюджета възможно най-скоро. Шопите да си плащат сами.
58
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може така бе,ще им се развалят доматите в багажниците и после какво ще ядат в Гърция.Ще трябва да си купуват от магазините в Гърция и тогава чадърите в България ще им се видят като безплатни.🤣🤣🤣🤣
57
6
 
2
 
! Отговори
ССС преди 3 години
България е ЕС защо има граничен контрол , митница и кантари ???
56
5
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
В Сърбия има само 500 и няколко активни случая, у нас са 1500...
55
0
 
10
 
! Отговори
Djon преди 3 години
Къде са гръцките туристи нещо не ги виждаме
54
2
 
5
 
! Отговори
Шопа преди 3 години
Отивам да се изкъпя,че съм целия в пясък
53
2
 
5
 
! Отговори
Шопа преди 3 години
30градуса,хубаво е
52
17
 
15
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Аз лично много се радвам, че родната у/т/айка се изнася от страната, никому не са нужни ''гръцките'' ни туристи, с доматите, варени яйца по плажовете на вестника , пластмасовите туби евтина бира, хладилни чанти........ бедни, невъзпитани, шумни, пази Боже и закриляй майка България от таквиз туристи !
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес партенките не спират. Пак ще повторя - вчера сутринта сме тръгнали нормално - в 10 бяхме на Кулата, в 11 в Гърция
50
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я ще ода на Ахтопол.Неам пари за Гърция.
49
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей,отивайте на Мутроморието.Стига сте си харчили парите при гърците,защото Винету ще се ядоса.Помагайте на бг.икономиката.Не ви ли е срам.
48
6
 
7
 
! Отговори
Защо ви спирам ? преди 3 години
Аз ви казах...,че трябва да подкрепяме нашия,родния туризъм.Разберете!Ние сме принудени да искаме пари от нашите хотелиери, бизнесмени...и сега строящи,а те няма от къде да ги вземат.Той(вируса) уби този бизнес и сега трябва да го разпределяме на други.Още на втория ден от карантината казах-който няма ресурс,ще му вземем бизнеса.И сега какво-тръгнали сте пари в чужди да наливате,хубаво било,да ама тук какво да кажа на НОВИТЕ собственици,нали и те искат резултати от мен.Връщай се обратно!
47
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото нашите "умници" отвориха гранците със Сърбия и Македния, въпреки че там ситуацията хич не е розова, и затова Гърция държи затворена границата с Македония, и съответно сърбите и македонците минават през наша територия, незнам защо го правят нашите управници това при положение че в Сърбия има над 10 хиляди заразени а в Макеония вече са над 4000 при положение ча са 1,5 млн население, имам чувството че съвсем умишлено искат да се стигне до там че Гърция да затвори границата с нас.
46
8
 
19
 
! Отговори
Софиянец от центъра преди 3 години
Ето защо след 2 дни в петък сутринта точно в 3 часа сутринта паля Туарека и тръгвам за Кулата за да избягам задръстванията.Халкидики зове!!! Гърцияяя идваммм!!! Нямам търпение!
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-здравословно е да си дадем парите на туроператорите и да си останем вкъщи.
44
0
 
6
 
! Отговори
vlady преди 3 години
да сезират компетентния служител архиепископ Хорен Аракелян.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как нашите гласуват и помагат за спасяване туристическия бизнес в България. Ми, с краката си!