Разраства се огнището на коронавирус в гръцката област Ксанти

ГКПП до Златоград остава затворен
18 юни 2020 09:58, Елка Василева
27
Разраства се огнището на коронавирус в гръцката област Ксанти
Снимка: архив, БГНЕС

Разраства се огнището на коронавирус в област Ксанти в Гърция. Граничният пункт до Златоград ще остане затворен до премахване на карантината, а гръцките власти препоръчват да се избягва пътуване в района.

Щабът за контрол на разпространението на вируса не може още да посочи време за овладяване на заразата в областта. До 25 юни под пълна карантина са няколко села в община Ехинос, предаде БНР. За последната седмица там са регистрирани 73 случая на заразени. Починаха 4 души.

В селата с висок процент заразени въведоха пълна забрана за влизане и излизане от района, носенето на маски е задължително,  а общински служители снабдяват хората с храна и лекарства.

Още по темата

Кметове и областният управител съобщават, че много от жителите на района отказват да дадат проби.

Предполага се, че причината за разпространение на вируса са религиозните обреди, които се извършвали по домовете без спазване на дистанция.

Властите препоръчват да се избягва движение в близост до огнището на заразата и да се спазват стриктно всички санитарни предписания в област Ксанти.

Отменя се отварянето на граничния пункт до Златоград, което беше обявено за утре, до овладяване на ситуацията и премахване на карантината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е написано "платено" или ще ни покажете връзка (link) със здравното министерство на Република Гърция?