Северна Гърция спасява туристическия сезон

Туристите отиват там, където се стига със собствена кола
25 юни 2020 09:21, Елка Василева
23
Северна Гърция спасява туристическия сезон
Снимка: архив, БГНЕС

Островите Тасос и Самотраки, както и туристическите райони в Северна Гърция вече са хит сред чужденците, съобщи пред медиите заместник-областният управител Танасис Ционис.

За юли и август резервациите вече преминаха 85%,като много от хотелите са изцяло резервирани дори за голяма част от септември, предаде БНР.

Основните клиенти са българи, румънци и сърби. На Халкидики пристигат туристи със собствените си автомобили от цяла Европа, за да избегнат рискова пътуване със самолет.

Още по темата

Хотелиерите в Северна Гърция признават, че не са очаквали такъв интерес през този туристически сезон.

В същото време популярните по традиция острови Миконос и Крит не очакват да надхвърлят 30% от миналогодишния брой туристи.

Клиентите признават, че предпочитат да почиват там, където могат да отидат със собствен автомобил и се ограничават в използването на фериботи и самолети.

От Пътна полиция припомнят,че все още е в сила забраната за пътуване на повече от трима пътници в автомобил. Превишаване на броя им се допуска при семейства с малки деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Εγ преди 3 години
Да,точно северна!🤣
16
0
 
6
 
! Отговори
У. преди 3 години
Ами анджък де! Нали затова планирахме за края на Юни. Аз съм бил в Петербург и зиме и лете покрай предишната ми работа. Единствено около лятното равноденствие ми хареса времето- топло, до 1ч след полунощ светло и пълно с народ. Зимата няма смисъл да газиш из кишата и не бих отишъл доброволно.
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предложение към неустоимо красивата Ангелкова: Бутайте всичко наред по БЕТОНОМОРИЕТО, а ти най-после си намери работа от която разбираш!
14
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сис сигурност съм на нашето море. Курортите са празни от чужденци и това е огромен шанс за нас да изкараме яко. Гръцките села са скучни и банални. Няма как да се мерят със Златни пясъци, Албена или Слънчев бряг.Масово тея, които плюят БГ отсядат в къщи под наем :) Изобщо нямат идея, какви хотели има в България. Тея в Гърция могат само да мечтаят.
13
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трите най изостанали държави подкрепят най богатата в региона. Хахахха колко простота има в нас. Застанали некви вчерашни гашници н а магистралата и обясняват жлъчно, колко е зле собствената им държава. Ами тя не е зле... Ами вие сте зле :)
12
1
 
7
 
! Отговори
АнонименА преди 3 години
Абе стита сте гледали в паницата на съседа. Или със завист или с глулости от рода че пак ние ги спасяваме...
11
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мазните малаки да си дават дупетата и да спасят сезона.От мене имат един Голям Среден пръст .
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Санкт-Петербург живях 31 години, приказен град. В Талин ходих постоянно, там също е интересно. Само че имат един голям недостатък - климата им е ужасен. Хелзинки нищо особено не е.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ходила съм в Талин веднъж , а в Санкт Петербург 3 пъти, като единият път за цял месец. Приказно! В Хелзинки, за съжаление, не съм била...Дано се оправи всичко и да мога да отида...
8
5
 
19
 
! Отговори
У. преди 3 години
Ние пък щяхме края на Юни да ходим до Талин (на гости, с моткане из района) и даже бяха запазили кола хората за да отидем до С Петербург, Хелзинки...Само че с тез карантинни и отменени полети, отпадна всичко. Човек така отлага това, онова, за догодина и....хоп-станал дърт мърморан. Тогава не иска и не може да ходи никъде
7
3
 
9
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Само най-големите тарикати от тарикатите, ще направят печалба този Сизон на морето.За тези дето перат милиони прички, никога не е било проблем.
6
1
 
31
 
! Отговори
:) преди 3 години
Защо постоянно се сравнявате с Гърция? Черноморието не е дори в същото състезание.
5
4
 
47
 
! Отговори
не на бетономорието преди 3 години
Междувременно коня-Ангелкова ще си съдере п...ата от яд, че БГ мутрокурортите ще си останат празни. Ни българи, ни руснаци, ни румънци, ни германци, ни англичани. Никой не ни иска. Всеки отива в Гърция за да бъде обслужен както трябва и да си почине както трябва. Голям кеф. Не е като ревящите дългокоси принцеси искащи звуковия терор да бъде удължен до 2 сутринта за да им въври оборота на менте алкохола.
4
3
 
42
 
! Отговори
.!. преди 3 години
И после нека тиквата да ми разправя как нашто море било най-морето! как идвали даже от тимбокту тука да почиват! И после не повтаряли! "хотелиери" и пишман ресторантьори! Така се прави деца мои! Ама вие идея си нямате какво е туризъм и природа и защо хората искат да идат някъде! А най-лошото е, че още 1000г даже и да го учите и преучвате пак няма да симате идея какво е туризъм и защо хората искат да идат някъде! М.ната ви! Мутри-градци-мизерници неугледни! М.ната ви!
3
5
 
46
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Мда-а-а-а,Цитат от плажна информационна табела на Перла:Чадър и два шезлонга 15лв,самостоятелен шезлонг 7,5лв,само чадър 6 лв.Сравнение с Неопори -чадър,два шезлонга,две кафета е 4 ?,приблизително 8 лв.Чистота,спокойствие,уважение,любезност.Много странно ,гърците са пропуснали да застроят плажа ,а където не е, да го бетонират
2
2
 
23
 
! Отговори
Mhm преди 3 години
Островите на север са хит, но"Клиентите признават, че предпочитат да почиват там, където могат да отидат със собствен автомобил и се ограничават в използването на фериботи."...така така, чудесна логика
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браео гръциа