Гърция последно: От понеделник за туристи само "Кулата-Промахон"

Декларации се изискват от всички без изключение
3 юли 2020 13:12, Елка Василева
52
Гърция последно: От понеделник за туристи само "Кулата-Промахон"

Гръцкото правителство излезе с окончателно решение, че за туристи остава единствено граничен пункт „Кулата - Промахон“ от понеделник - 6 юли, предаде БНР.

Декларации се изискват от всички без изключение.

Още по темата

„До неделя 5-ти юли включително е преходен период за туристите, които влизат в Гърция. От понеделник единственият граничен пункт с България, през който ще се допускат туристи, е „Кулата-Промахон“ и то само с попълнен предварително формуляр“.

Това заяви говорителят на правителството Стелиос Пецас във връзка с различната практика, прилагана към туристите на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“.

Само вчера през „Промахон“ са преминали 21 000 туристи, информират граничните власти.

От сухопътните граници на Гърция вход за туристи от понеделник остава само  „Кулата“.

Не се допускат туристи и през границите с Албания, Турция и Северна Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се притеснявате до неделя на обяд ще сригнете до гръцкото море. Аз вече съм на плаж. В вайната ще кажете, ама нека вие сте добре. Слязох с градския автобус. След обяд се прибирам.
42
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха,сега ще настане Вавилон,като се струпат от Сърбия,Румъния,тия от пограничните селища,северномакедонци,ако има и централно източноевропейци и селската софийска псевдоснобария и пролетариат не ми се мисли.....Иначе според мои роднини нашето море е много по-хубаво поне от северногръцкото,ама им е близо,а нашето между 560 и 660 км.например ако искат на Слънчака или Златните.
41
2
 
24
 
! Отговори
Мммдааа преди 3 години
Щом Гърция го прави, значи е добре. Виж, България ако беше въвела подобна мярка щеше да се започне - убивате туризма, убивате малките магазинчета покрай пътя, майки с деца чакат на къра, това не е държава... Репортерки от мястото на събитието щяха да носят вода на страдащите. Нооооо Гърция може да се гаври както си поиска с нас и ние сме благодарни, че ни дава този шанс да се унижим. Даже сами си казват висящите на опашката, че и още биха чакали с пълните си багажници с месо и алкохол.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хващам си полета до атина без да се занимавам с милиционерщини по кпп-та и да гледам сърби, тръгнали да варят лютеница в гърция, наемам си кола и почивам в истинска гърция. много интересно, освен проскубаните силиконови патици и крининалните, дето вече не си карат джиповете,щото нема пари за гориво, как ли я карат?
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има поне 10 места освен гърция, където може да сеходи на море. и нашата дупка не е сред тях! нека си строят винарните, подпорните стени, да си цапат с бетон пясъка. нямам толкова пари, че да ги прахосвам по мутрите.
38
2
 
10
 
! Отговори
Let's go преди 3 години
Споко бе! Ако не стигнете до Халкидики, поне ще се тагнете от фришопа, ще пиете едно фрапе и ще се върнете.
37
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забелязва се тенденция в коментарите да присъстват стандартните опорни точки за лютеницата и русенското варено в багажника. Което ще рече че ентелегенцията е на беломорието, а селиджоса няма какво да прави и люпи семки и коментира.Ясуууууу
36
1
 
12
 
! Отговори
м дааа преди 3 години
на нашенеца му дай да се блъска из навалицата, може сам на къра даа е , но пак ще намери да се вре у другиго.
35
3
 
13
 
! Отговори
Срамотия преди 3 години
видите ли някой на плажа да развива смачкани салфетки и да вади дебело нарязани филии с маргарин и салам камчия и да ги ръфа като невидел - бегайте до следващия плаж.
34
5
 
25
 
! Отговори
Да не станем за смех преди 3 години
Абе ходете на белото море, ама не влачете хранителни продукти по плажа. Станахте световно известни с филиите и дисагите от била и лидл. НЕ СЕ излагайте!
33
10
 
17
 
! Отговори
дедо с макбук преди 3 години
Ами сега какво ще правя със салама и киселото мляко от лидъла в Кърджали,касата със перленбахер по левче и узо от 6,99 от нашенското...че в Гърция се не бара 10 Евро е в магазина. Изгорях с Маказа да му се не види ще трябва да си ги пия на село,ама там ме е срам да се тагна със кравата във фейса....
32
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Fake news. Eto zasto giibivat bujurnazti... lajat poveche ot patriarha s zlatnite pokrivi...
31
7
 
20
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Споко бре, хора. И седмица няма да мине и ще отворят пак навсякъде. От 15ти до 20ти ходих в Северна Гърция, точно като отвориха първия път. Месните споделяха, че им е трябвало още съвсем мъничко да откачат и да пометат властимащите си. Цяла Северна Гърция има само едни маслини, риболов и туризъм. А от новините знаете как протестират там. Нема лабаво. Отделно мерките там си бяха доста по-меки от тук.
30
5
 
8
 
! Отговори
бай преди 3 години
защо никой не коментира и не пита за самата граница,а все специалисти кой какво носи в багажника.според б.б сме номер едно в ЕС но границите с румъния и гърция останаха.ЗАЩО НЕ ГИ ПРЕМАХНАТ.
29
7
 
15
 
! Отговори
Ганьо.вци преди 3 години
Е нали обедняхте от ковида?? Какво се натискате и тревожите за почивки???
28
13
 
15
 
! Отговори
Геле фрапето преди 3 години
А как прегряват старите голфове и аудита докато се чака в жегата на припек нееее истина баце. Ама иначе сме тръгнали на Халкидики баце.
27
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Vrastat samo angliiskite turisti.
26
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито щматкии простии
25
9
 
19
 
! Отговори
Мнооо добре преди 3 години
5 нощувки на Бело море + 2 нощувки на границата в колата. Значи 7 дни отпуск. Перфектно!
24
14
 
14
 
! Отговори
Woooow преди 3 години
И сега на границата румънци, македонци и сърби ще хитреят и ще се предреждат а бай *** с голфа ще се възмущава от края на опашката щото саламите и доматите дето влачи са кипнали в жегата :))