Хотелиери в Гърция недоволни от забраната за сръбските туристи

Само българи и румънци крепят сезона в Северна Гърция
12
Хотелиери в Гърция недоволни от забраната за сръбските туристи
Снимка: БГНЕС

Забраната за влизане на сръбски туристи в Гърция е сериозен удар, оплакват се хотелиери в южната ни съседка. В момента българите и румънците съставляват основния туристически поток в северната част на южната ни съседка, а заетостта на хотелите по гръцките острови достига едва 15%, предава БНР.

Последните сръбски туристи преминаха в Гърция минути пред 6 часа тази сутрин. Десетки сръбски коли останаха в неутралната зона на граничния пункт "Кулата - Промахон" през нощта и гръцките власти се принудиха да позволят влизане на туристите.

Пред камерите на гръцки медии сърбите благодариха на българите, които са им давали предимство, за да влязат в Гърция.

Председателят на Съюза на хотелиерите в Гърция се оплака от загубите за туристическия пазар от забраната за почивка на сръбски туристи. Той каза, че вече дори и прогнози не могат да се правят за развитието на сезона въпреки оптимизма на министъра на туризма Теохарис, който обеща "успешен август".

В Северна Гърция и предимно на Халкидики основните туристи в този период са само българи и румънци. Те обаче резервират в последния момент, защото се страхуват да не се въведат нови забрани.

Затворената граница при "Маказа" унищожи и малките надежди за туризъм в Северна Гърция, оплакват се пред медиите хотелиери и собственици на таверни от този район. Спряха и еднодневните екскурзии на българите, съобщават от Кавала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
До Анонимен 5Всеки има право да си харчи парите, където си иска. Държавата и туристическият бранш са тези, които трябва да направят туризма у нас конкуретентен и предпочитан, а не кухия патриотизъм.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нямам думи....Това беше обявено достатъчно по рано! Кой се е подиграл?
9
2
 
4
 
! Отговори
Нямам думи.... преди 3 години
Гърците се подиграват с нас.Вчера в 14 часа затвориха Маказа.Повече от 80коли българи и румънци ни върнаха с обяснението-има много Ковид.Румънците изпаднаха в шок.Много от тях бяха с малки деца.Гърците не пуснаха никой,въпреки молбите.В същото време горди собственици на имоти в Гърция минаваха свободно.Те Ковид нямат.Това е фарс и демагогия!!!
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМожеш, но преценката ти е грешна
7
6
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Ще харчиш.......,колкото ти отпуснат татко и мама!!!
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Добре че мога сам да си преценя, как и къде да си харча парите...
5
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция та Гърция, а на есен ще люпиме семки. Само се замислете колко много пари ще вземат гърците от българи, на место всички тези българи да ги бяха изхарчили в родината си. Сега някой ще каже че тук морето е само от ако.всики мислят един уикенд напред, ама после да не се чудите че взимаме заеми, че хляба е скъп и че безработицата е голяма.
4
4
 
21
 
! Отговори
Край преди 3 години
Преди туризма камъни са яли.Дали от много хубаво са се научили да обработват и ядат маслини.Орната земя пак ще стане по скъпа от плажа Пазете си земята братя българи колелото се върти
3
1
 
13
 
! Отговори
Марин преди 3 години
А междувременно пропагандната прогноза за времето не спира да спами.На Черно море много е добре, слънце пече на черното море.
2
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е лесно в туризма тази година, но гърците мислят с главите си.Хем да запазат сесона, хем да пазят гражданите си от заразата.Не можем да ги съдим за нищо.Е, нямат си нашата Ангелкова, да им оправи туризма, но...и без нея се справят някак.
1
9
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Най после си намерих чувала с Драхми в Нощният Гардероб -Отивам да ги харча в Греке - Адиос риос !!! Ясо калинихта - почваме сертакитата!!!