Гръцки кметове искат отваряне на всички ГКПП с България

Нямало екипи за проверка на баркодовете на влизащите туристи
7 юли 2020 13:37, Елка Василева
31
Гръцки кметове искат отваряне на всички ГКПП с България
Снимка: БГНЕС

С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от Северна Гърция, беше поискано незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България.

За последното денонощие 36 нови случая на заразени с вируса са регистрирани на "Кулата -Промахон".

"Отворете незабавно всички гранични пунктове с България", се посочва в официално обръщение към гръцкото правителство, публикувано днес и в медиите, предаде БНР.

Още по темата

На извънредно заседание 22 -ма кметове от Северна Гърция подписаха искане за възстановяване на режима за преминаване на туристи от всички гранични пунктове с България.

"Не виждаме логика в решението да оставите отворен само граничният пункт "Кулата - Промахон", се посочва в протестното писмо на кметовете.

Те съобщават, че са получили обяснение, че не могат да се осигурят екипи, които да проверяват баркодовете на влизащите туристи от други страни.

"Това противоречи на всякаква логика", единодушни са от местната власт в Северна Гърция. В искането се настоява за незабавна реакция на всички министри, свързани с това решение и спешна намеса на всички депутати от областта.

Затварянето на граничните пунктове с България предизвика спиране на туристопотока в тази част на страната и поставя на изпитание хиляди гърци, работещи в туризма, оплакват се пред медиите хотелиерите.

От установените за последното денонощие нови случаи на коронавирус 20 са на сръбски граждани и още 16 на хора от други националности, преминали през "Кулата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала, не щем българското щото сме умни и красиви а и си признаваме че от 2001 не сме българи за да го докажем. Ех неразумний юроде ...
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е, че на море в България няма да почивам, както правя от 2001 година досега и не виждам причина да го направя. Неясното е дали ще почивам на море в чужбина или няма да почивам. Не говоря за Гърция, макар че Гърция изглежда много добре относно този вирус.
23
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връщам се от нашето Черноморие.Изкарах си супер.Човек си носи късмета със себе си.Както и настроението.
22
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не съм *** да ходя в Гърция сега.Ако ми се наложи да попадна в карантина там няма да си простя лекомислието.Недай си Боже да ми се наложи да лежа в някоя препълнена болница.Гърците ни мразят.
21
4
 
11
 
! Отговори
sss преди 3 години
До ПероТо това е целта, но няма да стане. И да го затворят пак няма да отида на нашето черноморие, като почиващ.
20
9
 
5
 
! Отговори
Перо преди 3 години
Както е тръгнала бройката на новозаразените, по-скоро ще затворят Кулата, отколкото да отворят останалите гранични пунктове.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голямо безумие има ли - нашата граница отворена за сърби, гръцката затворена, а те са тръгнали на море в Гърция?Ние, както винаги тука сме разграден двор, влизат си , излизат си, който , когато си поиска!Гърците и те -отварят и затварят, когато решат, резервациите вече са направени. Пълен бълвоч!
18
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше всички граници да се преминават с тест, направен 1-2 дни /или на място/. Ама всички граници. И на излизане от БГ и на влизане в БГ.
17
7
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 3 години
Ти знаш ли как преди се наказвала, а знаеш ли ти как пресди комунисти като тебе стреляха по българите дето искаха на море в Гърция. Ае духaй някъде под моста швестaк. И да не забравиш да нахраниш ромовете си избиратели.
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боце си мислеше че като отворят границите със Сърбия, Македония и Румъния и те че се юрнат по нашето море, е да ама не :)
15
9
 
11
 
! Отговори
От Русе преди 3 години
Само за 3 часа по магистралите и съм в Гърция браво на г-н Борисов. Братя гърци елате направо ни анексирайте имаме и хубави магистрали, тъй или иначе почиваме при вас благодарение на ГЕРБ и Ангелкова.
14
14
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
Овца? Не съм аз този дето стои на тоя пек, че и помъкнал децата си и те да страдат, цял ден на КППто. Жуля си студена ракийка, боцкам салатката и ви гледам сеира на пасми-ната.
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От установените за последното денонощие нови случаи на коронавирус 20 са на сръбски граждани и още 16 на хора от други националности, преминали през "Кулата"._____А ние продължаваме да държим границата със Сърбия отворена и после генерал Майтапчийски ще ни разправя че не сме били дисциплинирани, нагляри !
12
5
 
13
 
! Отговори
1234 преди 3 години
При герб всички искат да емигрират трайно, а тези които остват се правят че нямаме море. Сиреч никой не иска да стои на тази прокълната територия... Още 50 г и наистина ще я обезбългарим окончателно
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 7Ти също - "Овца на годината" - доиш я, стрижеш я па и децата и изядеш, а тя се слет тебе ходи !?
10
4
 
5
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Всички се натискат за гърция, даваха сръбкиня на кпп то, която се молеше да стъпи на гръцка земя за почивката си! Мислите ли че ако не ние а сърбите бяха на нашето море, щяха да се натискат за гърция, или румънците? Ние сме пълни ........ плеяда от цимизми следва тука...
9
4
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
Браво, печелиш награда "Гуведо на годината"
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера даваха двойка от Русе, да се прибира от Гърция, хем им е много по-далече от кафявоморието.
7
3
 
20
 
! Отговори
хванатотгората преди 3 години
ако требе цел ден ще чекам по границата палатка ще опъна ама нема да дам пукнат грош на мутрите ще почивам у гръцко
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизмът свърши, никой не може да ме накара против волята ми да "почивам" на бетономорието.