На протеста в Белград: Тате, това е за теб, ти умря, защото нямаше респиратор!

Връщат полицейския час в сръбската столица
8 юли 2020 10:40, Елка Василева
78

Протест против втвърдяването на мерките заради влошаването на ситуацията с коронавируса се състоя снощи пред сградата на парламента в Белград.

Телевизионна камера засне един от демонстрантите, който отправи силно послание. Оказа се, че това е Петър Джурич, син на известния сръбски художник Любиша Джурич, починал от коронавирус.

„Сълзотворен газ, бойни муниции, палки, всичко срещу младежите, които са с голи ръце. Тате, това е за теб. Ти почина, защото нямаше респиратор. Много те обичам, това е за теб и за моя син, който се роди скоро“, каза младият мъж.

Репортерката го пита от какво е починал баща му, на което демонстрантът отговаря: „Все още не съм получил потвърждение. Не съм получил тестовете, че е починал от коронавирус. В болницата в Земун нямаше респиратор, а с пълно гърло приказваха, че даряваме респиратори. Знам, че щеше да се гордее с мен“, каза Петър Джурич.

В Белград е въведена забрана за събиране на повече от 5 души, а от петък ще е в сила отново полицейски час.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до пияница мистикНа тоя галфoн баща му умрял от коронавирус, сам го казва--------Ти изглежда си мало умен и не разбираш кскво говори момчето. Каза, че няма никакво официално потеърждение, че баща му е умрял от коронавирус.
38
8
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Вирусът е по-устойчив и се разпространява по-бързо от останалите вируси-------Никъде няма публикувано такова изследване, Напротив, където са обявени максимални времена на живот, се уточнява, че са постигнати при специални лабораторни условия. В реалния живот тези стойности са в пъти по-малки.
37
22
 
6
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Вирус няма ! Стига пропаганда. Кой знае от какво тежко заболяване е починал бащата на този младеж. А и не казва, че е от Коронавирус.
36
5
 
8
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Никаква логика не отчетох в писанията на днес бг , но и този нищо не навързва логически !? Баща му починал от корона Тате правя това за теб- в сми и той ли иска да излети от коронката!? Сръбска им логика .... нах....
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе момче,баща ти го убиха китайците.
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало е респиратор, защото не му е трябвало респиратор. Трябвало му е ECMO, а машината е много скъпа, и дори да мислите, че можете да хвръляте пари и да Ви я купуват и да Ви спасят, няма достатъчно анестезиолози които да операрират с тези сложни машини, за броя заболели, които може да имат нужда от тях. Продължавайте да си носите маските под брадичките.
33
7
 
0
 
! Отговори
ДО 37 преди 3 години
До АнонименИ какво общо има това, дали са се спазвали мерките, с това, че няма респиратори в болниците???Ами, някой може да се е заразил, дори и спазвайки мерките. И за него да няма респиратор.
32
0
 
4
 
! Отговори
Astarot преди 3 години
@36Няма да се учудя, ако някой е взел официален списък със "забранени думички" и го е пуснал през Гугъл транслейт :) Все пак, Днес.бг са титани...
31
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо протестира без маска?Хем знае,че в болницата няма респиратори.Не е убедителен. Прилича на суицид.Всеки трябва да се бори за здравето си.
30
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новината е поднесена манипулационно, показва се нещо което е угодно на човека с пачките. Всъщност грипа е удобен претекст за спиране на протести и всякакви забрани, налагане на репресии към населението.Изглежда някой пошушна на Бойко и той вече се отказа от тежки карантини и блокади, но продължава да удължава диктатурата с претекст вирус. Хората се усещат че е огромна лъжа и манипулация , но световните господари нямат отпор и си развяват коня.Вечни диктатури няма, дано колелото се обърне скоро
29
10
 
32
 
! Отговори
Драган преди 3 години
Спазвайте мерките, ***, стига сте философствали !
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно сега защо Византия е християнизирала/славянизирала тези Народи тогава щото са Варвари и Диваци
27
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на сърбите! Заради тях баце се упшаши да налага нови мерки тук. Който го е страх от грипове вкъщи, със скафандара и това е.
26
2
 
10
 
! Отговори
asd преди 3 години
Отстоявахме си павата по времето на Орешарски. Тогава ни спретнаха доста активни мероприятия с провокатори и с внушения че сред протестиращите има платени и че София не е България и какво ли не още. И овладяха положението. От тогава хората не са видели достатъчен дразнител да излязат по същия начин.
25
9
 
11
 
! Отговори
Бау преди 3 години
И понеже е нямало за баща му и извода е - вирус няма.... Логиката е 0. Баща ти е важен за теб ... Това обаче не значи, че никой друг не е важен.
24
6
 
28
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
На тоя галфoн баща му умрял от коронавирус, сам го казва, но той демонстрира срещу втвърдяване на мерките и се сърди защо нямало респиратори. Пълно шизo. Aми да не ги втвърдяват сърбите и тоя да остави бебето си сирак, щом така иска
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХемусДа,работните дни са ок,но уикенда ги затварят,и не им дават да мръднат дори до магазина. Така беше поне пролетта.
22
4
 
6
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Сега ако отида до Белград,сигурно ще е обикновен работен ден!То медиите обичат 'малко' да изкривяват истината!Ядохме уран,забравихме Косово,прайд туй онуй,сега да америказираме и последния проруски бастион!Е бугарите са опитни мишки
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Направо от цеха,и ги стерилизират с ютия.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SHEFAМесеци наред задавам този въпрос. Дали ги стерилизират или ги карат направо от шивашкия цех?