Протестиращите в Белград нахлуха в сградата на парламента

По време на блъсканицата един мъж е бил ранен с нож
10 юли 2020 23:50, Нели Христова
48
Протестиращите в Белград нахлуха в сградата на парламента
Снимка: БГНЕС

Група демонстранти проби загражденията пред сръбския парламент и нахлу вътре в сградата тази вечер, предаде ДПА.

Чуха се няколко гърмежа, но засега не е ясно дали бяха от шокови гранати или от снаряди със сълзотворен газ. Протестиращите хвърляха бутилки и камъни по прозорците на парламента.

Демонстрацията започна няколко часа по-рано и отначало беше мирна.

Гневът избухна във вторник вечерта, след като президентът Александър Вучич обяви, че за целия уикенд ще бъде въведен полицейски час, за да бъде спрян епидемичният взрив на Ковид-19 в Белград. Впоследствие той се отказа това си намерение, но протестите продължиха и обхванаха и други градове освен столицата, отбелязва ДПА.

Един от протестиращите пред сградата на парламента в Белград тази вечер е бил ранен с нож, съобщи репортер на ТАСС от мястото на събитието, нападението е извършил друг участник в митинга.

Инцидентът е станал по време на блъсканицата при металните заграждения. Цивилни полицаи, които се намирали сред множеството, извели ранения на безопасно място и му оказали помощ в сградата на парламента. Колегите им са задържали нападателя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
Не, на запад подават по- малко на фейкомети, за разлика от балканските субекти.
20
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно тук на Балканите ще се окажем най-осъзнатите хора. На Запад са се предали на техните префинени бандити и са издигнали малодушието си в култ, наричайки го с политкоректното "дисциплинираност". Долу диктатурата!
19
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво братя сърби имате душа и сърце,българската рая чака освобождение .Русия е далеко.
18
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбежите се поразшаваха нещо.Биха ги като магарета по улиците без да има защо,и това беше неоправдано от страна на правителството.Народа има право да се бунтува,потъпкани са му гражданските права.Докато Сърбия е под руска опека,никой в Европа не ги взима за мезе.
17
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като влязоха какво.? Чипиха и палиха и утре всички граждани трябва да платя ремонта. Голяма работа. Морално остарели мааймуни.Не разбраха, че ние балканите сме бедни държави. Никога няма да станат Германия. Германия приизвежда, хората учат и работят. Не са. Като тука да пушат и пият от 16.Който и да слагате на власт.. Просто няма пари, няма продукт. Кога ще го разберете мухалиии.
16
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 17"Явно никога не си прочел и ред за икономиката на Китай! Той е в илиардерските ръце на комунистическата върхушка. Всичко останало е от бедняк надолу и едва оцеляват от работа."В България е същото само че върхушката не е комунистическа, а демократическа и няма никаква иконимика.
15
3
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Явно никога не си прочел и ред за икономиката на Китай! Той е в илиардерските ръце на комунистическата върхушка. Всичко останало е от бедняк надолу и едва оцеляват от работа.
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Оф"Светът се развива само когато се управлява от предприемчиви мислещи десни хора. Другото е застой и назад."Я виж в Китай какво става. Минаха ни като малка спирка, а ние демократично се въртим на едно място като пумпали 30 години и края му не се види.
13
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днеска с маски, утре без маски, в магазина с маски, извън магазина без маски, под магазина, над магазина, на 1 метър, на 2 метра, през 1 маса, през 2 стола, на 1 крак, ...Накрая резултатът е такъв. Никой не обича да го правят на шимпанзе и като се прекали много ...
12
13
 
34
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 3 години
Ние пак чакаме някой друг да ни освободи от Хунтата и дон Тиквун Пожарникарски.Както и от личния му слуга Каскет Гешефтаров Милиционерски.
11
29
 
15
 
! Отговори
Оф преди 3 години
Тия в Гърция и те протестират подстрекавани от комунистическата им партия! Толкова ли изпростя тоя народ да иска глуповати комунисти да ги управляват. Светът се развива само когато се управлява от предприемчиви мислещи десни хора. Другото е застой и назад.
10
5
 
16
 
! Отговори
София преди 3 години
Coming soon!
9
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямото руско колело се завъртя и на малките колелета като нас и сърбите ще им изгорят лагерите.
8
17
 
14
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Че кой ви ги е отнел? Мазен мързелив простьо! Да беше поживял в соца, сега нямаше да се сетиш за Радев и БСП. Платени *** на Божков крадеца ще искат промяна, та тия са затвора!
7
10
 
35
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Взимайте пример от Сърби и Гърци, рано или късно това ще стане и тук!
6
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един ясновидец беше казал,че един ден българите ще поведат светът. Май сърбите ще ни изпреварят...
5
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балканите ще запалят света отново. Хората искат свобода и справедливост.
4
7
 
17
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Май по-скоро младите сърби не са съгласни с това,че за да влязат в ЕС трябва да затворят страницата Косово!Какъв коронавирус ви гони бе?Все едно утре да ни вземат Родопите и да ни се остави условие ще станете марсианци,ама забравете за Кърджали и т.н
3
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плохие дела , дорогие друзьяДень победъй для Болгарии , наконец насталБолгария вошла в ЭвропуРоссия в одиночке
2
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така са сърбите а не като бай *** покорни...