Антирекорд в Румъния: 698 случая на коронавирус за ден

Общо 1871 пациенти са починали от вируса
1
Антирекорд в Румъния: 698 случая на коронавирус за ден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Румъния през последните 24 часа са регистрирани 698 нови случая на заразени с коронавирус, а 24 души са починали от вируса, съобщи ТАСС, като се позовава на данни, оповестени днес от Групата за стратегическа комуникация.

Това е най-значителното от началото на пандемията увеличение на заразените с коронавирус в страната за едно денонощие, посочва агенцията.

Общият брой на заразените с коронавирус в Румъния досега достигна 32 079 души, като 23 613 от тях вече са били изписани от болниците. Общо 1871 пациенти са починали от вируса.

В румънския парламент предстои гласуване на законопроект, който ще позволи задържане в изолация или под карантина на пациенти с коронавирус. Представителите на опозиционната Социалдемократическа партия /СДП/, които имат мнозинство в парламента, настояха за това гласуването на законопроекта, което трябваше да бъде днес, да се отложи за понеделник.

Според тях текстът на проектозакона изисква множество поправки. Но представители на управляващата Национално-либералната партия /НЛП/ , които се обявиха срещу отлагането, изтъкнаха, че докато в парламента се водят спорове за законопроекта, заразените с коронавирус лица, които отказват изолация, застрашават здравето на другите.

Премиерът Лудовик Орбан критикува решението за отлагане на гласуването, като каза, че държавата сега е лишена от лостове, необходими за ограничаване на разпространението на пандемията. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: румъниякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
И какво, ти не познаваш,значи няма? Въздуха не се вижда,значи не съществува,както и земята е плоска,защото ти като вървиш само в една посока не се връщаш от където си тръгнал. Аз пък познавам,познавах,защото жената почина.И да,нямаше рак.
1
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито познавам болен, нито познавам някой, който познава такъв. Вече 5 месеца!?