Гръцките хотелиери с петиция срещу задължителните тестове на туристи

Това причинило спад в резервациите, твърдят те
Обновена: 19 юли 2020 15:30 | 19 юли 2020 15:26, Анисия Иванова
22
Гръцките хотелиери с петиция срещу задължителните тестове на туристи
Снимка: БГНЕС

Гръцката федерация на хотелиерите (POX) настоява за единен подход за справяне с отрицателното въздействие върху резервациите, причинено от последните действия на правителството, съобщава „Аргофилия“.

След ръст на положителните тестове за COVID-19 на туристи от съседни страни официалните служители въведоха задължителни тестове на граничния пункт "Промахон“. Служители на POX казват, че новото тестване е причинило спад в резервациите в хотели в Северна Гърция, съобщава Нова тв.

Още по темата

Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис и неговият заместник Манос Консолас получиха петиция от POX, заявяваща, че засиленото тестване е причинило несигурност и объркване сред туристите.

Хотелиерите сигнализират, че новите процедури в средата на рестартирания туристически сезон са накарали хората да се откажат или да не успеят да резервират почивки. POX казва, че прогнозите за 40-50 процента нива на заетост са спаднали до 20 процента и не се очаква да надхвърлят тази цифра в рамките на годината.

В Крит дори и в най-популярните курорти хотелите са със заетост в диапазона от 20-30%, още преди мерките на „Промахон“ да влязат в сила.

Според POX с обявяването на такива мерки Атина "създава лоша репутация на определени дестинации“. Хотелиерите твърдят, че така се създава „фалшиво впечатление“ и че пътниците имат по-малко доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупаво е това изискване за отрицателен тест за влезеш в Гърция, 72 часа по-късно вече не е верен. Да не говорим, че ако влезеш по вода или по въздух не ти искат тест, без значение от къде идваш и каква националност си. Та нищо чудно да има някакво уговорка.
15
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Години наред българските хотелиери ме гонят от черноморието ни, дреме им за мене, важно е да хванат чужденците, няма мисъл, няма отношение, де що може всеки да строи до откат, щото вечно ще е тяхното и да идват, да идват чежденци, мани ги българите. Ся, тая година греда, търсят ме, молят се да спасим туризма, ама за мен няма ваучер, не ме посреща баба яга ...ще се редя на опашка, по-приятно ми е
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно тези мерки срещу които протестират всъщност им спасяват сезона.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днеска минахме целия циркаджилък. Докато не променят нещата май няма да се подлагаме на това унижение пак. Измисления им алгоритъм с qr кодовете е пълна тъпотия и се скъсват да трстват пак. 30 коли 2 часа...
12
6
 
12
 
! Отговори
Сис преди 3 години
Да си се пазят гърците, нашето Черноморие е отворено за туризъм,заведенията на сносни цени (да кажа че на плажа в Лесбос пих за 9 евро кафе) без всички тези префърцунени гръцки измислици.Дали пък да отида събота и неделя на плаж няма да се редя като престъпник за тестове и бла бла други простотии.Време не само да си сменим правителството но и да ценим красотите на България планина море .. навсякъде има райски местенца ..Хубаво и усмихнато лято на всички
11
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците можех да си спасят сезона благодарение на сърби, румънци и българи, но заради шизофреничките мерки по границата сами се простреляха в коляното. Да са живи и здрави.
10
8
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Гърците могат и без бг туристи--))
9
5
 
6
 
! Отговори
Защо нова и бТВ преди 3 години
Не питат лидерката на бсп за хотела?
8
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гръцките хотелиери да си кротуват ако искат изобщо да имат туристи!!!Не може да се поставя личният интерес над интереса на цялото общество !!Заради 100 прегладнели хотелиери дайте да подпалим цялата държава ли??Българите като са прости не значи че и гърците трябва да стават такива.П.П. Наел съм къща в Гърция но ако отворят границите за ***, румъниещи и сърбежи без тестове мигновенно се изнасям от там.
7
15
 
5
 
! Отговори
Още тестове преди 3 години
Да се напълнят хотелите с ковид и ситуацията да стане лавинообразна??? Тия хотелиери мислят ли за последиците???
6
0
 
21
 
! Отговори
Чухте ли преди 3 години
Хотелите на Златни пясъци празни, няма да намаляват цените. ***. Вместо малко пари сега ще пият една мътна варненска БХАХАХАХА
5
9
 
15
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Айде почвайте ги и там - знаем какво можете с протестите. Стига са се гаврили с целия свят с това измислено грипче. Да печатат каквото ще печатат и да се приключва. Писна ни от тия циркове
4
4
 
24
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Освен това за тестовете защо не се казва нищо че от5 отворени ГКПП на границата с Гърция се пропускат гръцки туристи на всичките 5, а за българи дамо на Кулата??? Софианци не ги бърка това и се мълчи ами останалата държава??? Аз живея на 20км от Гърция но трябва да обикалям през Кулата??? А за гърците няма ограничения???
3
5
 
4
 
! Отговори
Фалшива новина преди 3 години
Няма такава петиция.
2
8
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Ех тези гърци - големи егоисти, *** и ***.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Емиии... при капитализма е така - парите са по-важни от човешкото здраве.