Траурен звън на камбани в Гърция заради "Св. София"

Хиляди гърци се обединиха в подкрепа на християнството
Обновена: 24 юли 2020 12:20 | 24 юли 2020 12:20, Ния Христова
115
Траурен звън на камбани в Гърция заради "Св. София"
Снимка: БГНЕС
Траурен звън на камбани звучи днес в Гърция, а християнските знамена пред храмовете са свалени наполовина. Хиляди гърци са на литургия и се обединиха в подкрепа на християнството и срещу превръщане на катедралата "Света София" в джамия, пишат БНР.
 
Гърция активизира дипломацията си по света, за да въздейства срещу превръщането на "Света София" в джамия, но опитът й беше неуспешен. Американският държавен секретар Майк Помпейо предупреди Анкара да запази статута на музей на катедралата.
Още по темата
 
Руската православна църква също изрази възмущение, а вселенският патриарх Вартоломей предупреди, че може да се създаде риск християните да се настроят срещу мюсюлманите.
 
Властите в Гърция реално се страхуват да не започнат нападения срещу джамии в страната. На остров Тинос, където има над 800 параклиса, продължи до обед нощната литургия и молитви за защита на християнския символ в "Света София".
 
Гръцките медии излъчват репортажи от траурната литургия в християнските църкви в Кипър и САЩ.
 
Повечето туристически агенции в Гърция информират клиентите си, че прекратяват организираните екскурзии до Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко че нищо не може да бъде направено. През 1953г една канадска група "The four lads" по случай 500г от падането на Константинополизпяха песента "Istanbul (not Constantinople)".Има я в Ютюб , както и кавъра на "They might be giants". Та, накрая завършва с констатацията, че това е ничий бизнес, освен на турците.
46
3
 
10
 
! Отговори
Albanian, Plovdiv преди 3 години
Джамии в Гръция: Във всяко турско и помашко село (области Тракия, Македония, Родопи) има действаща джамия в Гърция. Комотини, Ксанти - също, а от миналата година и в центъра на Атина. Атина беше последната европейска столица без джамия.
45
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците бяха достатъчно умни като се освободиха да изгонят всички турци от държавата си.Така се прави, а не като нас. Сега ще си сърбаме попарата.
44
8
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Някой ден Истамбул отново ще стане Константинопол.Прокажената религия ще бъде заличена .Но за да се случат тези неща Мюсюлманите трябва да си ги заслужат правейки точно такива неща които правят в момента !!
43
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви джамии в Гърция бе, вие ненормални ли сте? Джамиите в Гърция са по разни офис сгради, които нямат нищо общо с храм. Разрешени от властите, къде да се молят. Гърция и джамии, това да не е България с ДПС маймунииите
42
1
 
14
 
! Отговори
! преди 3 години
Имат джамия, в района на Света София, не че нема къде да се къде да се молят религиозните турците ама на напук да се направи на останалите. Трябва по същия начин да се отнасят към религиозните турци.
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия за какво христоянство говорят, когато бяхме натикали фесовете Чаталжда и вместо да ни помогнат ни нападнаха, сега Константинопол щеше да е български, т.е. християнски. Но подлите са си подли
40
9
 
11
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До .Време е Света София, проливите и Константинопол да се върнат отново в християнския свят.Трябва да се уточни, че трябва да бъдат върнати на гърците, тъй като те са наследници на Византия и Константинопол .
39
13
 
6
 
! Отговори
Albanian, Plovdiv преди 3 години
Гърците не са в състояние да нападат джамии, защото в Гърция, където има джамии, няма гръци, т.е. всичко на север от Ксанти и района. Дайте да си говорим истината. И второ, никой не е забранил на християните да се молят в джамията Агия София.
38
1
 
21
 
! Отговори
* преди 3 години
А ние ще вземе ли отношение по случая, или по стара българска традиция безгръбначно ще се снишим? А е имало времена, когато за нас са писали ..Това е народът, който преди теб имаше всичко, което е пожелавал...
37
1
 
29
 
! Отговори
. преди 3 години
Време е Света София, проливите и Константинопол да се върнат отново в християнския свят.
36
0
 
18
 
! Отговори
ХФ преди 3 години
Самите турски граждани трябваше да се въпротивят за това действие. Капитална грешка на Ердоган, ясно е че е на политическа основа.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти всички бебета родени "от тях" са хвърляни в реките.
34
8
 
8
 
! Отговори
Гост преди 3 години
" Траурен звън на камбани в Гърция заради "Св. София"Хиляди гърци се обединиха в подкрепа на Християнството"Гърците са натъжени и с право искат справедливост, защото турците за пореден път безнаказано и беззаконно посегнаха на Църквата Света София. Но искам да попитам гърците и гръкофилите : защо Гърция затвори православните храмове за Най- Големия Християнски Празник - Великден? А чак сега са се сетили да отворят храмовете само заради Константинополския Храм?
33
5
 
9
 
! Отговори
DO 34 преди 3 години
Не подменяй темата герберче дрогирано. Кажи ми ти и твоето Герберско правителство какво направихте за Света София?
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Константинопол идва! WW3 предстои, горко на мюсюлманите!
31
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските предатели на Православието ги интересува само да си продават ракетите.Забелязвате ли, че те единствени мълчат като наакани, сакън да не развалят орталъка с ЕърДоган.
30
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
джамията св софия е завщание от Фатих султан мехмет, Който е откупен с алтъни и с тапия
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Църквата унищожава вярата .Църквата е финансова институция, не духовнаТо за това ли в Германия събират данаци от католиците верно че в исляма нама таково задължение
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТи остави майтапа ама нали знаеш, че пет века ние сме раждали от тях...