Гърция иска отрицателен тест за идващите със самолет от България

Остава и изискването за представяне на QR код
Обновена: 25 юли 2020 15:43 | 25 юли 2020 15:43, Елка Василева
48
Гърция иска отрицателен тест за идващите със самолет от България
Снимка: Facebook

По информация на посолството ни в Атина пътуващите до Гърция със самолетни полети от България и Румъния от вторник, 28 юли, ще трябва да представят на гръцките гранични власти отрицателен резултат от PCR тест за коронавирус, извършен до 72 часа преди влизането им в Гърция. Това съобщиха от МВнР.

Само пътници, които имат сертификат за отрицателен PCR тест, ще бъдат допускани в Гърция. Сертификатът за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъде издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пътника. Сертификати, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани.

Фалшифицирането на сертификат се наказва от гръцкото законодателство, се посочва в съобщението.

Пътуващите трябва да бъдат тествани лабораторно с RT-PCR чрез вземане на секрет от устата или носа. Тестовете за коронавирус ще бъдат признавани, ако са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не непременно специално за COVID-19).

Още по темата

Мярката не се отнася за гръцките граждани, гражданите с постоянно пребиваване в Гърция и пътуващите по съществени професионални причини, отбелязват от МВнР.

От Министерството на външните работи на Гърция са съобщили също, че във вторник, 28 юли, и сряда, 29 юли, пътниците, които не са имали време да бъдат тествани преди пътуването си, ще бъдат тествани от компетентните гръцки власти при пристигането им в Гърция.

В сила остава изискването към гражданите, които пътуват със самолет за Гърция, да попълнят предварително в срок от минимум 24 часа преди пристигането електронен формуляр за локализация на пътници (PLF), генериращ QR код, който представят на гръцките власти при влизане в страната.

Повече информация е публикувана на travel.gov.gr

Към момента няма промяна в изискванията за преминаване на сухопътните граници между България и Гърция. Пътуващите към Гърция през сухопътна граница независимо от тяхното гражданство също задължително преди пристигането си попълват в срок от минимум 24 часа преди влизането електронен формуляр за локализация на пътници (PLF), генериращ QR код.

От външното ни ведомство припомнят, че туристите могат да преминават само през ГКПП "Кулата-Промахон" със сертификат за негативен резултат от PCR тест, издаден в рамките на 72 часа преди преминаване на границата.

До 4 август влизането и излизането от Гърция на гръцки граждани, на притежатели на разрешително за пребиваване в Гърция, на граждани, чието основно местоживеене е в Гърция, на товарни камиони за превоз на стоки, както и на граждани, пътуващи по изключително наложителни служебни/бизнес пътувания (което се доказва с подходящите документи), е разрешено единствено през ГКПП "Кулата-Промахон" и ГКПП "Маказа-Нимфеа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
14
 
! Отговори
НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА! преди 3 години
ЩЕ ОБЯСНЯ НА ДРУГАРИТЕ КОМУНИСТИ ОТ ГЕРБ, ДПС И БСП, ЧЕ ИМА РАЗЛИКА МЕЖДУЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ И МАШИННО ГЛАСУВАНЕ.НЯМА ДА ВИ МИНЕ НОМЕРА, ДА НИ СЛОЖИТЕ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ И ПОСЛЕ ДА КАЖЕТЕ, ЧЕ СТЕ ГО НАПРАВИЛИ - ИСКАМЕ ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ, КОЕТО ДА Е И ДИСТАНЦИОННО!НАСТОЯВАМЕ!
21
8
 
16
 
! Отговори
Тенденциозно преди 3 години
Мярката е САМО срещу българските граждани. Гърците, стояли и яли тук, шляли се, не подлежат на тест, само българите. Гърците няма ли да занесат зараза от България в Гърция?Бойкот на боклукчавите гръцки дини и кайсии дето ги берат зелени за България. Никога повече няма да стъпя в бивша Османска провинция Гърция на почивка, ако ще и да не ходя на море.
20
4
 
4
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Протестът е безсмислен, ако не е против окупатора евреите. Те и сами го създават, за да форсират това безсмислие.
19
4
 
3
 
! Отговори
Q7 с дистанционно преди 3 години
До Електронно ГласуванеГЕРБ не подкрепят електронното гласуване.
18
5
 
3
 
! Отговори
Електронно Гласуване преди 3 години
Ако има някой в тази държава, който не подкрепя електронното правителство и електронното гласуване, то този някой е КОМУНИСТ. ФАКТ! БЕЗСПОРНО! ИСТИНА! НЕОСПОРИМО!
17
8
 
7
 
! Отговори
До протестиращите преди 3 години
Еййй платени мишки, за 50-60лв продавате родината си на човек с прякор Черепа! Дано Бог да ви прости
16
4
 
6
 
! Отговори
Електронно Гласуване преди 3 години
ГЕРБ си смучат всякакви причини от пръстите, за да обяснят как НЕ МОЖЕЛО да се направи електронно гласуване.От това проличава единствено, че НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ И НАМЕРЕНИЕ в България да имаме адекватни и демократични избори. ЯВНО ИМАТ КЯР, ИЗБОРИТЕ ДА СА НА ХАРТИЯ - могат да си дописват списъците, защото ЦИК е под техен контрол. СРАМ! Това е ФЕОДАЛИЗЪМ! НЕ ДЕМОКРАЦИЯ.КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН, Е КОМУНИСТ. ФАКТ!
15
5
 
10
 
! Отговори
Млад и Интелигентен преди 3 години
Добре че сме ние младите, да протестираме за нормална държава, щото ако продължавахме да чакаме родителите си да оправят нещата - щехме да продължаваме да живеем в това мутро-милиционерско блато, в което превърнаха красивата Бълария.Едно благодаря може да ни кажете, правим го и за вас - да има електронно правителство, гласуване, референдуми... това е демокрацията. А и на всеки му е писнало от ГИШЕНЦА, на които се редиш със седмици и трябва да пуснеш 20 лв на някой шебек, да ти забърза нещата
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой се подиграва на българите, то това са онези, които всеки ден отчитат заболелите от коронавирус и опашките им лъжи.
13
4
 
8
 
! Отговори
ХИЛЯДИ НА ПРОТЕСТА преди 3 години
Полицаи, таксита, лекари, защо не протестирате?Всички вие сте протестирали против ГЕРБ, а днес сте на тяхна страна. Нали знаете, че утре така ще се отнасят и с вас? Въпроса е ако могат да овладеят протеста...Само че няма да могат. Присъединете се към младите!
12
2
 
9
 
! Отговори
Fin преди 3 години
Добре би било българинът да има повечко достойнство и по-малко комплекси. Разбира се и изблиците на простотия да се понамалят. Защо трябва да ходиш някъде, където ти се подиграват ( в случаягръцкото правителство, а не обикновените гърци)
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция налага мерки, които са равнозначни на статистиката относно коронавируса, които дават съответните български институции. Хората трябва да осъзнаят това. А колко тези данни отговарят на истината само бог знае и тези, които ги отчитат.
10
4
 
4
 
! Отговори
30 000 протестиращи преди 3 години
Аман от сеирджии, които гледат страхливо от мониторите си и чакат някой друг да им свърши работата - в случая младите протестиращи.ПРОТЕСТА Е ЗА ВАС! ЕЛАТЕ ПРИ НАС!
9
2
 
9
 
! Отговори
Црния Грък преди 3 години
В Гърция издирваме Ангелкова - търсим я да и дадем медал, щото ни спаси сезона.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
питам си шнури...вече съм на миконос
7
2
 
11
 
! Отговори
Еле Майко преди 3 години
Гърците не могат да смогнат с туристите, които им е пратила Ангелкова.
6
4
 
3
 
! Отговори
Те не ни харесват преди 3 години
Особено но е чудно защо го игнорираме к продължаваме по старому сЛЕД КОВИД нищо повече няма да е същото поне до ваксината.
5
5
 
7
 
! Отговори
ЪГЪЛ преди 3 години
Протестиращите против Орешарски бяха платени *** и лyмпeни. Добре че сме ние младите, да ги отсрамим през 2020, щото си избраха най-голямата възможна мутра, която лъже 24/7, 365 дни в годината.Протестираме и за вас. Едно мерси е достатъчно. (до хората, подкрепящи другарите от ГЕРБ, ДПС и БСП)
4
13
 
9
 
! Отговори
Fin преди 3 години
През последните седмици Гърция прекали! Разбира се отделен въпрос е това, което се направи в България, измислени цифри на измислена епидемия. Но гръцкото отношение е додтатъчно да ме откаже да посещавам южните съседи. Достойнството си е достойнство!
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм патриот и аз бих искал да подкрепя българската икономика,но в Созопол ме таксуваха 8 ли на час за паркинг, не на ден на час и това ми беше последното море в нашата мила татковина. ...