Ръст на заразените с COVID-19 в Гърция, обмислят се нови мерки

50 души са с положителна проба в цех за храни в Халкидики
Обновена: 9 авг 2020 13:04 | 9 авг 2020 12:40, Анисия Иванова
28
Ръст на заразените с COVID-19 в Гърция, обмислят се нови мерки
Снимка: БГНЕС

Расте броят на заразените с COVID-19 в Гърция. Властите разширяват обхвата на ограничителните мерки. Отменен е Международният мострен панаир в Солун. Има риск от поставяне под карантина на райони с висок брой заболели.

Само от един цех за обработка на хранителни продукти в Халкидики 50 работници са заразени с коронавируса. Те са поставени под карантина заедно със семействата им. Заразата пламнала от двама албанци, работещи там. Не се съобщава дали сред заразените има и българи.

Очаква се утре гръцките власти да наложат извънредни ограничителни мерки в Северна Гърция, където са повечето случаи на заразени с вируса. В Солун под карантина е хотел, където са настанени мигранти. Полиция охранява мястото и не допуска мигрантите да напускат хотела, съобщава БНР.

Остров Порос е под пълна карантина, като всички туристи напуснаха острова.

Професор Мосиалос съобщи, че при регистрирани 152 случая за последното денонощие "реалният брой на заразените е поне 10 пъти по-голям".

Огнища на заразата са нощните заведения на брега на морето, където не се спазва дистанция, сватбени тържества и струпване на пътници във фериботите. Властите следят за стриктно спазване на мерките в обществения транспорт. Налагат глоби и затварят заведения, но въпреки това ситуацията е критична.

Очаква се утре премиерът Мицотакис да вземе решение за поставяне под карантина на райони с висок ръст на броя на заразените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
14
 
18
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Нали имаше ''полза'' от твърдите мерки, оказва се че няма никаква, но ид.отите понеже са такива, искат още повече да ги втвърдяват, за да разберат все пак някога, че от тях няма никаква полза!
2
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешниците ще бъдат наказани.И да носят маски няма как да се скрият ако не се покаят.
1
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вари го печи го, вирусът си пълзи...