Зоран Заев с мандат за правителство на Северна Македония

Обеща за 20 дни да опита да сформира кабинет
13 авг 2020 15:55, Елка Василева
6
Зоран Заев с мандат за правителство на Северна Македония
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски връчи мандат за съставяне на правителство на лидера на СДСМ Зоран Заев, предаде МИА.

Церемонията се състоя във вила Водно по обяд, след като Зоран Заев от името на коалицията "Можем", която спечели най-много депутатски места, информира Пендаровски за разговорите с няколко партии за осигуряване на парламентарно мнозинство за формиране на правителство, съобщи кабинетът на президента на Северна Македония.

Още по темата
Чест и отговорност е за мен, че съгласно конституцията като лидер на СДСМ и коалицията "Можем" получих днес мандат от президента Пендаровски за ново демократично, европейско правителство с институции, които по-добре ще служат на гражданите, заяви Заев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Той обяви, че в срок от 20 дни ще изготви програма и ще направи опит за съставяне на стабилно правителство, предаде БНР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
Напролет фигурантът ще връчи мандат на бат Бойко.
5
3
 
2
 
! Отговори
да бе преди 3 години
Надявай се.Все едно руснаците да чакат да ги признаем за първооснователи на нашата държава.Имаш ли държава ,край,почваш да се обособяваш да четеш по свой начин изворите,историята и така нататък.Ние с обикновения македонец проблеми нямаме,навсякъде са мили и добри хора и казват ,че сме един народ,ама с две държави.Точка.
4
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Голямат грешка на македонците този няма да изкара мандата си след година ще го изгонят не само от властта но ще избяга и от Македония.Той разчита на това,че се дупи на шиптърите и им е послушник,че те ще го държат и подкрепят да е на власт.На този политиката е вредна за обикновените македонци.
3
3
 
10
 
! Отговори
Филип III Тракийски преди 3 години
Отлична новина. Надявам се да успее да сформира правителство с албанците и да доведе до край процеса на признаване на българския характер на т.н. "македонска история" преди 1945 г. и премахване на българофобията от учебниците и от обществения живот.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко е смешно като макетата се преструват, че са държава
1
10
 
8
 
! Отговори
Мръсен комунист е преди 3 години
Тоя унищожи хубавата държава.