Турция с енергийно откритие в Черно море

Ердоган обещава "нова ера"
19 авг 2020 20:20, Красимир Ангелов
74
Турция с енергийно откритие в Черно море
Снимка: БГНЕС

Турция направи енергийно откритие в Черно море, като най-вероятно става дума за природен газ, заявиха в сряда двама пряко познати с въпроса източници, цитирани от Bloomberg. 

Двамата източници споделиха информацията, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган обеща на турците "добри новини" в петък, които ще доведат до нова ера за нацията. 

Той също се закле да продължи да прави енергийни проучвания в оспорвани средиземноморски води, което предизвика конфронтации с Европейския съюз, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Кабинетът на президента отказа коментар по въпроса.

Турският лидер не уточни какво възнамерява да обяви след два дни, но по време на речта му лирата увеличи стойността си с 0,9% спрямо долара, а индексът Borsa Istanbul 100 Index се повиши с 2%. 

Акциите на рафинерията Turkiye Petrol Rafinerileri (Tupras) и на петрохимическия производител Petkim Petrokimya Holding поскъпнаха съответно с 8.1% и 9.9%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
7
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 3 години
Този като видя че му се клаti стола и подхвана изпитаната рецепта с национализма-, с открита конфронтация със съседите, сега се обяви за енерго независим , скоро ще очакваме да върне османското летоброене и като Северна Кореа , да измести Турция с половин час , та да не съвпада часовия пояс с другите. Бойко поне не залита по подобни глуупости налива асфалтец и стабилно пълни чекмеджето
14
0
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Дано не е в нали териториални води - изгубихме половин България, сакън!------- При нас няма шелф. Шелф има в южната част на Ката Дениз - Самсон, Трабзон.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си призная,завиждам на Турция,такива големи интриганти са,че дори и да са виновни,ще се изкарат прави и си защитават много добре интереса,поддържат си и населението,също собствените фирми и производство,за разлика от нашите продажници!Вярвате или не вярвате,турците настояваха и уволниха дори американски съдии,защото не са им удобни.
12
11
 
14
 
! Отговори
Дядо Ви преди 3 години
Северен Кипър е образуван след като на власт идват гръцки националисти. Всяка вечер турското малцинство е подлагано на тормоз от наци групички, имало е и убити . Про гръцкото правителство не прави нищо за да защити поданниците си, просто си затваря очите.Откъде на къде сега и морето е само тяхно.
11
9
 
15
 
! Отговори
Хм преди 3 години
По-вероятно е да има война и упадък на Турция,отколкото разцвет,ако Ердоги не укроти амбициите си.Тоя се скара със всички,с които можеше.
10
5
 
8
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
А Бойко спи сред мафиотски капюри , а щеше да прави газов хъб с български газ!Бойко , Бойко , я се омитай мутро , това държавата не е за тебе !
9
11
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До АнонименЦялото малоазиатско крайбрежие е било византийско и населено с гърци.След завладяването от османците пак си е имало гръцко население.То е избито и прогонено чак при Ататюрк.Островите обаче остават гръцки,а от тях се мерят териториалните води и шелфа.
8
4
 
12
 
! Отговори
Турция е увеличила преди 3 години
доставките на американски втечнен газ с 363%.Като започне добив и отсобствено находище,какво става с Турски поток?Ще бъде удобен моментза предоговаряне на цени,защото май само ние,малко Гърция, Сърбия изападно ще използваме газа от него и той ще минава през нас.Газпромвероятно ще положи усилия за предотвратяване отказ наТурция от доставки.Очаквайте влошаване на отношенията Русия-Турция и заради разногласиятав Сирия,Либия,Кипър.
7
5
 
6
 
! Отговори
Ердоган преди 3 години
Намерихме газ в черно море .Водата е малко кафява ,и е малко в български тероториални води ама важното е че си е наш ,а не на тоз - Хан Аспарух .Нашия флот е по силен а наще ц400 вече са тествани срещу ф16 .Значи газа си е наш ;)
6
5
 
10
 
! Отговори
Машаллах преди 3 години
Точно така се вдига валутния курс - с блъфове.Ако продължава да се дупчи шелфа безразборно в сеизмична зона, следващото земетресение няма да е само с магнитуд 5-6.
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кого ще го продават тоа гъс?
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега и с нас ще се захване тоя
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Брюксел пък обещават мощьен контра гей парад, който да заслепи враговете на Съюза...
2
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган обеща на турците "добри новини" в петък, които ще доведат до нова ера за нацията.===то па една нация....
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано не е в нали териториални води - изгубихме половин България, сакън!