Ромки продават бебетата си в Гърция, цената на пеленаче - до 28 000 евро

Родилките взимат едва до 5000 евро за детето си
20 авг 2020 07:00, Александър Попов
130
Ромки продават бебетата си в Гърция, цената на пеленаче - до 28 000 евро
Снимка: БГНЕС
232 души са излекувани от вируса

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/08/20/151-s-koronavirus-pri-8649-testa-pochinalite-za-24-chasa-sa-8.46038

Гръцки полицаи заловиха в Лариса наш трафикант. Той бил част от международна банда, която набирала български ромки, които да раждат в Гърция и да продават бебетата си.

От 25 000 до 28 000 евро - това е цената, за която се търгува едно българско бебе в Гърция. Биологичната майка обаче полува едва 4000 евро от тях. Това стана ясно, след като гръцката полиция арестува българин в град Фарсала. За него имало данни, че е част от международна банда, която набирала български ромки и продавал новородените им деца на бездетни семейства от южната ни съседка, съобщава кореспондентът на "Труд" в южната ни съседка Бойка Атанасова.

Разследва се връзката на задържания с арестуван през януари т. г. в южната ни съседка друг българин, за който от 2018 г. имаше издадена заповед за арест.

На 5 август 48-годишна българка беше арестувана на ГКПП “Кулата”- “Промахон” от полицията при опит да напусне южната ни съседка. Тя също имала европейска заповед за арест за трафик на бебета. 48-годишната жена била една от десетките членове на престъпна верига, която намирала млади ромки в България със сериозни финансови проблеми, убеждавайки ги да продават новородените си деца.

Според разследващите центърът на българо-гръцката банда е в Солун. Според разкритията на местната прокуратура гръцки адвокати и лекари-акушери се явяват сътрудници на нашите мафиоти, а служителите на частни клиники за асистирана репродукция действали като “посредници”.

Какви са схемите на трафикантите на деца?

Най-често бременната жена се извежда от България малко преди да роди, настанява се в болница, където остава около месец с детето. После се подписва, че се отказва от него и вписват бебето на гръцки родители.

При другата схема каналджиите уговарят момичетата още в начална бременност. Извеждат ги при гръцки семейства, където живеят до раждането на детето.

Трета схема е да се изведе родено у нас бебе. В Гърция майките се подписват, че се отказват от родителските си права. Колкото е по-здраво и по-хубаво детето, толкова цената му е по-висока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли са толковамургави гърците? Откога "***" е обидна дума?
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли са толкова *** гърците?
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 25 000 до 28 000 евро - това е цената, за която се търгува едно ***българско??*** бебе в Гърция. хахахахаааа
73
0
 
2
 
! Отговори
ЖОРО ГЪ3A преди 3 години
Да ви кажа, над 20 бона си е абсолютен обир! Още на третата седмица бебето се износва. Виж, китайчетата си стоят здрави и стегнати поне година-две.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 000 евро за едно ромалско ***... По-добре да ги похарчиш в бордей и пиянство тия пари хахахха.
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ромале са всички криминалци.Как се живее нормално с тези същества, ако нямаш поне пистолет...
70
0
 
6
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
*** продават малките си като животни, следователно те СА животни !!! Доколкото знам търговията с животни не е незаконна, значи трябва продаващите да бъдат принудени да плащат 10% данък и всичко е ок. Все тая дали ги продават за осиновяване или за резервни части, така и така от тия хора не стават.
69
0
 
11
 
! Отговори
Борово преди 3 години
Чудесни новини! За първи път нещо позитивно покрай лилaвите ни сънародници по документи!
68
2
 
6
 
! Отговори
Много добре преди 3 години
Не знам кой е тоя дето ще даде пари за тяхно отроче, но е добре да се махат в друга държава. А парите ще отидат по кръчмите. Оставете ги да си правят бизнеса
67
0
 
10
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Пука ми на сандалите за ромите и техните проблеми....
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина ги осиновяват,не са за органи и в зависимост дали бебето е по-бяло или по-черничко се определя и цената,белите са по-скъпи от черничките,българските деца също са по-скъпи от ромските,един участник в схемата го разказваше това,измамили го и той решил да разкаже пред телевизията какво се случва с търговията на бебета в Гърция.Една богата гъркиня я попитали защо след като може да има деца,си купува,тя отговорила,че не иска да си разваля фигурата с раждане!
65
0
 
1
 
! Отговори
коптор преди 3 години
До ЧудесноТЪЙ ДЕ!
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стари гръцки роми, които не могат да имат повече деца, те осиновяват български ромчета. Заради социалните плащания от гръцката държава за всяко дете в нужда. Осиновяват ги,като гърка припознава детето като свое. Не помните ли белият ангел, детето, което просеше и се оказа българско ромче.
63
0
 
4
 
! Отговори
финландец преди 3 години
До КАРЛОВЕЦ. - Наистина ли е толкова зле в Карлово ? Боже опази !!!
62
2
 
6
 
! Отговори
Тони преди 3 години
одобрявам !
61
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърци да осиновяват роми ? Вервате ли си ? Я прочетете за мафията за органи ...
60
0
 
9
 
! Отговори
nqkoj преди 3 години
когато не откриваме изчезнало дете, си казвам - по-добре да е живо и здраво, ако ще и да са го продали, ако ще и да е отвлечено.
59
2
 
22
 
! Отговори
БЕЗ преди 3 години
майчински за родилки под 18г. и без образование!!!!!!!!
58
3
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Най *** етнос на Планетата е - този!!! -продават си децата без капка съжаление!! Къде са милионите евра взети за тяхната Интеграция ??-КЪДЕ е БХК с онзи безродник Председател -да осъди тези "продавачки" на деца !!--КАКВА ДУША ТРЯБВА ДА ИМАШ -ЗА ДА ПРОДАДЕШ ДЕТЕТО СИ ЗА ДА СИ КУПИШ КОЛА И ПРЪСТЕН С ОБИЦИ??
57
5
 
5
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Аз съм съгласна,че е по-добре за ромските деца да бъдат осиновявани от гърци,но за съжаление българското законодателство не може да подкрепи продажбата на български граждани на чужденци.Това е в разрез с нормите на европейското законодателство.