Ромки продават бебетата си в Гърция, цената на пеленаче - до 28 000 евро

Родилките взимат едва до 5000 евро за детето си
20 авг 2020 07:00, Александър Попов
130
Ромки продават бебетата си в Гърция, цената на пеленаче - до 28 000 евро
Снимка: БГНЕС
232 души са излекувани от вируса

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/08/20/151-s-koronavirus-pri-8649-testa-pochinalite-za-24-chasa-sa-8.46038

Гръцки полицаи заловиха в Лариса наш трафикант. Той бил част от международна банда, която набирала български ромки, които да раждат в Гърция и да продават бебетата си.

От 25 000 до 28 000 евро - това е цената, за която се търгува едно българско бебе в Гърция. Биологичната майка обаче полува едва 4000 евро от тях. Това стана ясно, след като гръцката полиция арестува българин в град Фарсала. За него имало данни, че е част от международна банда, която набирала български ромки и продавал новородените им деца на бездетни семейства от южната ни съседка, съобщава кореспондентът на "Труд" в южната ни съседка Бойка Атанасова.

Разследва се връзката на задържания с арестуван през януари т. г. в южната ни съседка друг българин, за който от 2018 г. имаше издадена заповед за арест.

На 5 август 48-годишна българка беше арестувана на ГКПП “Кулата”- “Промахон” от полицията при опит да напусне южната ни съседка. Тя също имала европейска заповед за арест за трафик на бебета. 48-годишната жена била една от десетките членове на престъпна верига, която намирала млади ромки в България със сериозни финансови проблеми, убеждавайки ги да продават новородените си деца.

Според разследващите центърът на българо-гръцката банда е в Солун. Според разкритията на местната прокуратура гръцки адвокати и лекари-акушери се явяват сътрудници на нашите мафиоти, а служителите на частни клиники за асистирана репродукция действали като “посредници”.

Какви са схемите на трафикантите на деца?

Най-често бременната жена се извежда от България малко преди да роди, настанява се в болница, където остава около месец с детето. После се подписва, че се отказва от него и вписват бебето на гръцки родители.

При другата схема каналджиите уговарят момичетата още в начална бременност. Извеждат ги при гръцки семейства, където живеят до раждането на детето.

Трета схема е да се изведе родено у нас бебе. В Гърция майките се подписват, че се отказват от родителските си права. Колкото е по-здраво и по-хубаво детето, толкова цената му е по-висока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взимат ги за донори, не си мислете, че гърците искат да отглеждат ***
15
2
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 3 години
Пишат глупости..Няма *** със сериозни финансови затруднения поради простата причина, че всички си живеем царски при управлението на ГЕРБ.Който не вярва значи не е на себе си!
14
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми не е вярно,средата определя съзнанието,а не гените!
13
41
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До GochoНищо им няма на ромите,само трябва да се интегрират в обществото чрез образование,култура и изучаване на професии.
12
0
 
17
 
! Отговори
г преди 3 години
по принцип това е единственото полезно нещо което правят ромите, има ли експорт има пари в държавата, ще излезе че те вкарват повече от бизнеса но скоро и там ес могат да наложат квота
11
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рома си е ром, ако ще и марсианци да го осиновят. Нали даваха преди години по ТВ, едно момче осиновено на 1-2 години от италианци. Беше се върнал тук в катуна и спеше с братята и сестрите си на едно легло. Много му харесвало тук, по цял ден на хоремага ядяли вафли с лимонада
10
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКакво ми натискаш минуси? Излъчиха документален филм в Германия за такива румънки,продавали децата си в Гърция или продавали яйцеклетки в Кипър и две от тях не можеха да имат повече деца,заради процедурите,а бяха млади,имаше лични техни разкази,какво са преживяли и преживяват.
9
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПродават ги заради мизерията,за да получат доходи за изхранване на останалите си деца,не само български или ромски,преди време и румънски деца са продавали или яйцеклетки.
8
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми да ги взимат, на нас в България не и трябват роми, даже без пари им ги даваме. Коя нормална жена би си продала детето?----------Ако се интергрират или осиновят в български семейства,ще е хиляди пъти по-добре,децата ще се чувстват българи,а ако са при български приемни семейства,хем ще се чувстват българчета и ще израстнат с българско самосъзнание ,хем и семействата ще получват приходи,че се грижат за тях.
7
0
 
32
 
! Отговори
Да преди 3 години
Да ги продават и на други места!
6
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да ги взимат, на нас в България не и трябват роми, даже без пари им ги даваме. Коя нормална жена би си продала детето?
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една хубава новина !
4
2
 
55
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Не разбирам кой нормален човек, ще иска да осиновява роми, че и да плаща за това.
3
0
 
53
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Ей, що лъжете? Не е българин тоя дето е хванат. Мустафа - според вас, българин ли е?
2
2
 
48
 
! Отговори
Nick преди 3 години
Толкова сме изнесли там за последните 30 години, че ако тренда се запази, към края на века, току виж сме им подменили населението :)
1
2
 
57
 
! Отговори
Док преди 3 години
Колко отчаян трябва да си за да искаш да купиш български ром?!