Сърбия облекчи режима за транзитно преминаващите българи

Отпада изискването за представянето на негативен PCR тест
2
Сърбия облекчи режима за транзитно преминаващите българи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лицата, преминаващи транзитно през територията на Сърбия от Румъния, България, Хърватия и Северна Македония, вече няма нужда да представят задължително негативен PCR тест, ако преминаването им през Сърбия не превишава 12 часа, съобщи румънското външно министерство, цитирано от сайта Зиаре.

Сръбските власти са публикували снощи ново решение за условията за влизане и транзитно преминаване през Сърбия, отнасящи се за пристигащите от Румъния, България, Хърватия и Северна Македония, уточнява БТА.

„Съгласно новите разпоредби от 20 август транзитът на лица, пристигащи от Румъния, България, Хърватия или Северна Македония, който не превишава 12 часа, е разрешен без задължително представяне на негативен PCR тест за вируса SARS-CoV-2. Също така са изключени от задължението да представят негативен ПСР-тест лицата, влизащи в Сърбия от четирите споменати страни, ако те са преминали транзитно през територията им за не повече от 12 часа“, се посочва в съобщение на министерството.

Изключени от изискването са също така чуждестранни граждани, които имат постоянен адрес или документ за временно пребиваване в Сърбия, екипите на транзитно преминаващите пътни превозвачи, трансграничните работници, екипажите и пасажерите на транзитно преминаващи през сръбските летища самолети, персоналът на речните плавателни съдове, акредитираният в Сърбия дипломатически персонал, служителите на международни организации и други.

Преди седмица бе съобщено, че Сърбия ще изисква отрицателен тест за коронавирус от чужденци, които влизат в страната от четири съседни страни, включително България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Сърбиятест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари