Турски медии питат Гърция: "Още ли не си получила посланието?"

Турските кораби са поставяни в бойна готовност в случай на война
28 авг 2020 12:40, Нели Христова
238
Турски медии питат Гърция: "Още ли не си получила посланието?"
Снимка: БГНЕС

"Още ли не си получила посланието?", пита в заглавие, очевидно адресирано до Атина, турският в. "Йени шафак" тази сутрин. Вестникът допълва, че само за месец и половина Турция е извършила 15 учения, а флотът й се намира в бойна готовност.

"Турция обяви както пред Атина, така и пред нейните поддръжници, че за да защити правата си в Източно Средиземно море е готова да плати и да накара другите да платят нужната цена", пише вестникът. Според военни експерти разполагането на флота в Средиземно море отива по-далеч от обикновено военно учение, предава БТА.

О.р. адм. Али Дениз Кутлук смята, че турските кораби заемат позиции не за тренировъчни маневри, а са поставяни в бойна готовност в случай на война. Разполагането им е според хипотезата за възможен горещ конфликт, смята той.

"Няма да отстъпим и капка вода", пише в заглавие в. "Милят". Вестникът помества изказване на турския министър на отбраната Хулуси Акар, който заяви, че Гърция "преследва илюзии", а Турция докрай ще защитава правата си в Егейско и Средиземно море. Акар обвини Гърция в безкомпромисен подход на принципа "всичко е мое" и даде да се разбере, че турските сеизмични проучвания ще продължат.

Думите на Акар са водещи и за други турски вестници тази сутрин.

Още по темата
"Решени и способни сме да защитим правата си", пише в заглавие "Йени сьоз". Както отбелязва вестникът, изказването на министъра на отбраната е имало характера на предупреждение към "страните, които се опитат да саботират издирването на петрол и газ от Турция в Източно Средиземно море".

"Йени сьоз" посочва, че Хулуси Акар същевременно е отправил предложение за диалог към Атина, като е поканил гръцката страна на разговори за обсъждане на спорните въпроси. Министърът изтъкнал, че приоритет на Турция е разрешаването на проблемите на масата за преговори.

"Ние подкрепяме диалога. Ние сме прави и затова сме силни, следователно не се страхуваме да разговаряме. Елате да поговорим", заяви Акар в интервю за Анадолската агенция.

"Не изпитвайте нашата сила", гласи заглавието на "Дирилиш постасъ", извеждащо друг цитат от изказването на военния министър. "Нашите граници са ясни, ако има нарушение, е ясно и какво ще направим", каза още той. Акар напомни, че за въоръжените сили са валидни "правила за ангажиране", т.е. правилата за реагиране на турската армия при трансгранична заплаха, като добави: "нашите командващи, кораби, ВВС и ВМС са опитни и компетентни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 135Някой от древните го изповядват, но Ватика са постара, да ги загроби и продължава да тормочи и до дне днешен малкото им последователи ...
121
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ок ... Да нападат. Да потопят 5-10 търговски кораба, да се сбият с 5-10 бойни. После ЕС затваря всякаква търговия и Ердоган, има две опции - да смуче яко на *** или да натяга гири и да напада ЕС. И в двата случая, ще този път ще има реален преврат, а не оная смешка, дето я оставиха да се развие, в която Ердоган твърдеше, че пътническият му самолет избягал от изтребители ...
120
15
 
20
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
Кои изобщо взема Турция на сериозно? Дори арабите от арабските емирства ги отсвириха преди месец, два.
119
29
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност Турция, не се репчи. Турция си търси находища на няколко мили от брега си.? Нея е заплашват с война.
118
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турчинът в уж много набожен. Моли се по 5 пъти на ден,ама набива свинско и пие алкохол. Възмущават се ако жените не са с ***,но като види европейка с къса пола му текат лигите и тича да и предлага брак. Говори ти колко са демократични и в същото време вкарва в затвора всеки който не е верен на Ердоган. Абе двулична работа. Убива милион арменци и после обяснява,че е нямало арменски геноцит.Немците поне имат морал да се извинят за концлагерите. А турците ако им го споменеш ти скачат на бой.
117
12
 
32
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Турция в Европа е като ром в български блок. Не подлежи на интеграция,не се вписва,пуска кючеци, цапа и дразни всички останали.
116
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хахахаха. Света София е православна църква"Не е, а не била. Има разлика във времената. Трябва да ползваш минало време. Или не знаеш собствения си език?
115
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кажи ми кой султан построи джамията Света София?"Мога да ти кажа кой я ЗАКУПИ, въпреки, че вече я е бил завладял.
114
8
 
10
 
! Отговори
Туз преди 3 години
До МинаващЗа какво да ни ги връща? За да ги осерем и бетонираме, като другите ли?По-добре те да ги управляват, явно са по-умни от нас.
113
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вие сте клали и изнасилвали бебета, пък много ревете от смяната на имена. Да ви имам двойния стандарт."Не съм чул християни да се оплакват от смяна на имената, ама щом казваш...
112
5
 
13
 
! Отговори
Пенсилвания преди 3 години
До анонименКажи ми кой султан построи джамията Света София?Да знам , не за друго.А ОсманБей?
111
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АлиВие сте клали и изнасилвали бебета, пък много ревете от смяната на имена. Да ви имам двойния стандарт.
110
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЕ, и? А планетата Земя, както и всяка друга материя във вселената е съставена от звезден прах. Чалмарите супер много им се иска всичко да обърнат на джамия. И като целия свят се състои от умма (правоверен народ), каквато е целта и мечтата ви, навсякъде ще е същата дупка, както в съвременните ислямски общества. Къде ще идете тогава да слагате минарета, на Марс ли?
109
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Али човече спри да пише глупости на търкалета къв е смисъла?
108
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ааПредали сме Османската империя? Защо не вземеш да прочетеш барем някоя книжка, турче? Единствените постижения на Османската империя са геноциди, масови изнасливания и строенето на минарета върху църкви, построени от някой друг. Дълго преди балканските държави да се освободят от диващината ви, империята вече се била разложила отдавна поради брутална корупция и типичен мюслимски мързел. Неслучайно Западът я е наричал тогава "болният човек на Европа".
107
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Света София ако не е църква незнам кое е."Преди да стане музей е била джамия. Нещо да кажеш?
106
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Св. София е била църква, умнико. И то дълго преди варварите да я превърнат в джамия. Впрочем, преди исляма изобщо да е съществувал."Май не ти е известно, че около 80% от старите църкви в България са построени върху стари езически храмове.
105
9
 
12
 
! Отговори
Пенсилвания преди 3 години
До АнонименСвета София ако не е църква незнам кое е.Това, че и казват музей,е пълна щуротияХоди си смени харда и недей пиши глупости.Само в твоята и в на Ердоган главата - Света София не е църква.*** и е виж на живо и ми кажи на кво ти прилича?Сигурно на Джамия а?***
104
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСв. София е била църква, умнико. И то дълго преди варварите да я превърнат в джамия. Впрочем, преди исляма изобщо да е съществувал.
103
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция да връща Беломорието ни. Да не се правят на луди тея.