Турски медии питат Гърция: "Още ли не си получила посланието?"

Турските кораби са поставяни в бойна готовност в случай на война
28 авг 2020 12:40, Нели Христова
238
Турски медии питат Гърция: "Още ли не си получила посланието?"
Снимка: БГНЕС

"Още ли не си получила посланието?", пита в заглавие, очевидно адресирано до Атина, турският в. "Йени шафак" тази сутрин. Вестникът допълва, че само за месец и половина Турция е извършила 15 учения, а флотът й се намира в бойна готовност.

"Турция обяви както пред Атина, така и пред нейните поддръжници, че за да защити правата си в Източно Средиземно море е готова да плати и да накара другите да платят нужната цена", пише вестникът. Според военни експерти разполагането на флота в Средиземно море отива по-далеч от обикновено военно учение, предава БТА.

О.р. адм. Али Дениз Кутлук смята, че турските кораби заемат позиции не за тренировъчни маневри, а са поставяни в бойна готовност в случай на война. Разполагането им е според хипотезата за възможен горещ конфликт, смята той.

"Няма да отстъпим и капка вода", пише в заглавие в. "Милят". Вестникът помества изказване на турския министър на отбраната Хулуси Акар, който заяви, че Гърция "преследва илюзии", а Турция докрай ще защитава правата си в Егейско и Средиземно море. Акар обвини Гърция в безкомпромисен подход на принципа "всичко е мое" и даде да се разбере, че турските сеизмични проучвания ще продължат.

Думите на Акар са водещи и за други турски вестници тази сутрин.

Още по темата
"Решени и способни сме да защитим правата си", пише в заглавие "Йени сьоз". Както отбелязва вестникът, изказването на министъра на отбраната е имало характера на предупреждение към "страните, които се опитат да саботират издирването на петрол и газ от Турция в Източно Средиземно море".

"Йени сьоз" посочва, че Хулуси Акар същевременно е отправил предложение за диалог към Атина, като е поканил гръцката страна на разговори за обсъждане на спорните въпроси. Министърът изтъкнал, че приоритет на Турция е разрешаването на проблемите на масата за преговори.

"Ние подкрепяме диалога. Ние сме прави и затова сме силни, следователно не се страхуваме да разговаряме. Елате да поговорим", заяви Акар в интервю за Анадолската агенция.

"Не изпитвайте нашата сила", гласи заглавието на "Дирилиш постасъ", извеждащо друг цитат от изказването на военния министър. "Нашите граници са ясни, ако има нарушение, е ясно и какво ще направим", каза още той. Акар напомни, че за въоръжените сили са валидни "правила за ангажиране", т.е. правилата за реагиране на турската армия при трансгранична заплаха, като добави: "нашите командващи, кораби, ВВС и ВМС са опитни и компетентни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я директно затваряне на границите с Турция, щом много знаят и се репчат !!! Да се приключва, да ги видим как ще минават през Гърция ...Нагли Турци мръсни, много си вярвате нещо май. За господари ли се имате а ??
81
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До протур.с.kите драскачи - Ам палто ур порта и гид от България!!!И пишете на кирилица в БГ сайтовете - това е за ония, който пишат от Шереметево;)
80
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турченце, хайде по леко малко а ?Да не ви нацепат вас кюрдите, че държавица няма да видите накрая. Много нагли сте че и ромите подстрекавате и потурчвате в България. Некопаите гроба на другите за да не паднете в него сами !!!
79
15
 
15
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
До До 89; Смятаме да се връщаме вече.Досвидя ни за села и градове,поля и планини.Гответе се идва сублимният момент. И вместо да потривате ръце и да се радвате на болката и несполуката на другите горещо ви препоръчвам да се замислите за вашето си бъдеще.Не ронете крокодилски сълзи на чужд гроб защото вашият стои сурово изкопан и ви чака с нетърпение да паднете вътре.След 25 години всяко трето българско семейство ще има за зет или снаха ром. Това е демографията а Пъдарят от Правец гори в пъкъла..
78
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До турчин. Ти не си турчин !!Вас не ви броят турци в Турция нито българи в България вие сте еничари- никакви! Вие сте български турци..Заблудени българи!
77
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха, да не им пуснат накрая няколко мръсни бомби в Турция и да приключи цялата работа за 1 денНямат си деуга работа турците само се дървят на съседите, като че ли всичко зависи от тях. Малоумния Ердоган накрая ще ги вкара в пълна изолация !!!
76
10
 
5
 
! Отговори
42 преди 3 години
Въпросът е коя от бдвете страни ще си отхапе и част от България...
75
1
 
3
 
! Отговори
Метин Калдаръ преди 3 години
ДПС !!!К
74
18
 
8
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
До дядо Поп;На Север от Тракийската част има една държавичка, която окупира през 1885-1912 г. територий,които никога не са й пренадлежали,за това ние ще дадем на кюрдите,ще си вземем своето което сме отстъпили за крадко ползване от тази държавичка.Турците няма да загубят ще си имат граница с Македония и Сърбия на запад на север Стара планина,изток Черно море,Грузия,Азерабайджан,Иран и Кюрдистан.Вие си плачете на вашия си гроб-прясно изровен е -много преди това вие ще изчезнете.Не потривайте ръце
73
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските турци не са българи ,просто имат гражданство ,но то не е право то е привилегия!!
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помаците не са българи вече за събеление!
71
1
 
11
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе що ми се струва, че на времето пак ей така са оставяли Хитлер да си разиграва коня и резултатът го знаем всички - а за България - съветски ботуш !!!
70
2
 
0
 
! Отговори
дядо Поп преди 3 години
до 83 как бее ми калдъръма и бозата къде ги броиш?..........................
69
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каво става ако се затвори SWIFT системата за една държава:- Всички банкови плащания през VISA, Master Card, American Express и и други се "замразяват"!- Търговските банки и националната банка са "блокирани" за междубанкови плащания!- "Златния резерв" на държавата в чужди банки се блокира за неопределено време!- Представителствата на "чужди" банки закриват офиси и изтеглят авоарите си!- Националната валута пада в колапс - девалвация и следваща инфлация!- Закритие на чуждите ивестиции!
68
9
 
21
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
До Аз///Какви войни сънуваш..какво да се образовам...след непризнатата СКТР..през 74 год...незаконно превзета и призната само от Турция...хайде кажи какви войни е водила Турция...Нещо сънуваш...Погледни какво културно наследство оставят цивилизовани страни на техните колонии и какво е оставила Турция на поробените народи...Никакво ама никакво развитие при вас...Средновековие.Добре че ви образова Ататюрк.когото сегашният султан Ердоган плюе...
67
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аб не ме интересува византийската империя бе винаги ще сме за гърците колкото и да ги мразим когато става въпрос за Турция.
66
15
 
18
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
До ISTORIQ; В състава на византийската армия която покорява България има и арменски войски, които помагат за завладяването на България от Византия. Да го имате в предвид де. Защото много се любите днес. Да знаете,че арменцита са тези които бутнаха столчето от под краката ви и държавата ви беше поробена.
65
4
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Естествено е че *** следи какво пишат по турските медии, нали на 3 число чака да си вземе фиша, но защо мисли че някой друг се интересува?
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом продължава да търси значи, не се вълнува от Гърция. Това е положението. Никой голяма държава няма да влезе в голяма война. Не са свикнали вече да се бият. Само САЩ още има опита и навика да се бие. Всички останали са алабала.
63
2
 
14
 
! Отговори
ISTORIQ преди 3 години
Цар Самуил умира на 6 октомври 1014 г., вероятно от сърдечен удар, който получава при вида на войниците си, ослепени след битката при Беласица.След преждевременната смърт на царя, България не успява да издържи дълго на военния натиск на византийците. Четири години по-късно идва и краят на Първото българско царство.