Заев пред парламента на страната си: Ще работим за добросъседство!

"В правителството, което ще ръководя, членуват посветени личности"
Обновена: 29 авг 2020 16:21 | 29 авг 2020 16:21, Веселина Йорданова
36
Заев пред парламента на страната си: Ще работим за добросъседство!

Ангажирам се като премиер с всички министри да покажем още веднъж и пред себе си и пред света, че можем още повече и още по-добре, заяви мандатоносителят Зоран Заев в експозето си пред депутатите в парламента на Северна Македония, предаде МИА.

Това е малко правителство, което ще ръководя и в което членуват мотивирани и посветени личности, които ще работят за осъществяване на поставените цели в стратегически интерес на държавата, заяви Заев.

Както той отбеляза, държавата и целият свят се намират в ситуация, която застрашава всички сегменти на живота. С избора на това правителство завършваме системата, която ще работи за справяне с последиците от корона кризата, добави Заев.

На тези избори имахме историческа възможност с Беса да формираме коалицията Можем. Днес тази програма е съгласувана и допълнена с нашите коалиционни партньори от Демократичния съюз за интеграция и Демократичната партия на албанците и е превърната в програма за работата на правителството в периода 2021-2024 г.

Необходима е нова енергия за осъществяване на икономически растеж, модерно образованиие и спрвяне с пандемията, каза още Заев в своето експозе.

Той изтъкна, че новото правителство е посветено на договора от Преспа и договора с България. Ще продължим отдадено да работим за добросъседските отношения. Ще продължим с Охридския рамков договор, който е оснава за междуетническо съжителство, посочи Заев.

Пред нас е период, в който като държава ще получим много повече отколкото ще дадем. Задължаваме се в следващите четири години да отворим 80 процента от преговорните глави, каза Заев за очакваните преговори за членство в ЕС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заев е ясен.Тактиката му също.Протакане и пак протакане.Повтаряне на една и съща глупост,че с подписването на договора с България,проблемите са решени.Забравя да спомене,че подписаното трябва да се изпълни.Македонистите нямат никакво намерение да изпълняват договор без посочени срокове.Просто имитират някаква дейност и разчитат на наивноста на българската страна да ги допуска стъпка по стъпка към ЕС.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТи нормален ли си ,веееее?Че нали Сърбия и Гърция са съучастници в кражбата на тези български територии и насилственото помакедончване и посръбчване на българската нация в земите ,които откраднаха и си разделиха,а след 1945г. ги вкарваха в концлагери,защото все още се чувствали българи,естествено,че ще вкарват новоизмислените от тях "македонци" в парламентите си!После пак ги жалейте,че бомбандирали Югославия,а те не убиваха ли българи и българската нация?
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охрид е столица на Първото българско царство между 992 1018 година.Поради значението си за културната и духовната история на България,славянството,Европа. Охрид е икономически,културен и религиозен център на БългарияСкопие е столица на България в периода от 972 до 992 г.През 980 г. цар Роман също управлява в СкопиеПреспа е български град,патриаршия и столица на България в Средовековието, разположен е в област Преспанско(днес се намира в Гърция).Там е погребан българския цар Самуил
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОхрид е бил столица на България,Скопие също,не само са били български градове,но и столици на България в Средновековието,а Охрид е бил един от двата най-големи български книжовни и църковни центрове.И под византийско не попада цяла България,западните български земи(които са включвали Македония и земите на днешна Гърция до Пелопонес) и земите на север от Дунав си остават български,дори през византийско! Гърци и сърби открадват тези земи от България преди стотина години.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като искаш да работите за добросъседство,първо осъдете тези,които са участвали в сръбските служби за насилствена ремакедонизация на българите!И престанете с езика на омразата срещу собствените си братя в България,правите култура и бизнес с България,а не омраза!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като искаш да работите за добросъседство,първо осъдете тези,които са учствали в сръбските слуби за насилствена ремакедонизация на българитеБългарите първи ви признаха държавата,те ви дадоха изход към море,когато другите съседи ви бяха блокирали и наложили ембарго върху Македония,дадоха ви оръжие,не само танково,но и стрелково оръжие,когато сърбите изтикаха албанците към Македония,българите храниха бежанците албанци в Македония и ги обслужваха медицински,българите ви дават паспорти за ЕС и света
25
1
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Значи скоро ще се приземят марсианци пред парламента,вервайте ми.
24
1
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Този навремето пенсионерите му хвърлиха як пердах обаче продължава да лъже
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МИЛИЦИОНЕРСКИ СЪВЕТСКИ ЛУЗЪР
22
2
 
8
 
! Отговори
Северен Макдоналд преди 3 години
Новият заешки бургер в коалиция с албански картофки.
21
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Верно ли ве...не забравяй все пак,че в албания има официално признато македонско малцинство.македонците имат депутат в парламента в тирана.македонците в гърция имат също двама депутати в атина.в парламента в сърбия също има македонци депутати.в българия има ли македонци депутати?не!
20
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СеверноМакедоноидсамо че преди да се обедини с българия,самата българия ще бъде погълната от турция!
19
2
 
13
 
! Отговори
Верно ли ве... преди 3 години
...Зайко?! С Албания, дето на два пъти Ви спасяваме от тях?! С Турция, дето имат един единствен турчин с мозък в историята си - Ататюрк и все още живеят в ерата на Османската империя и султаните?! С България, дето я плюете, а е единствената страна където Ви уважават и единственият естествен съюзник?! Или със Сърбия ( тука разлика с Турция и имперските интереси никаква ) ?! Или с лукавите гърци - мбухахаха. Макета, опомнете се, щото ще ревете с кървави сълзи. Тоя път, по който тръгвате, от него..
18
1
 
13
 
! Отговори
СеверноМакедоноид преди 3 години
Работете за обединение с България или ще се обедините с Албания
17
5
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Поредният алчен за Власт човек -Нищо Ново под Слънцето - С тази разлика че Македония до Година Две ще изпревари България по доходи - И ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА СОЧИМ С "ПРЪСТ" НА БАЛКАНИТЕ И ЕВРОПА!! ЩЕ СИ ОСТАНЕМ НА ДЪНОТО В КАЛТА И ТИНЯТА!! ЩЕ МОЖЕМ ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ С БАНГЛАДЕШ И БУРКИНА ФАСО!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тодор Живкова пък майка турция мечтае българия да се присъедини към нея...и като я гледам турската пропаганда,която недвусмислено определя българите като насила славянизирани от руснаците турци,ми става ясно защо са тези апетити на анкара към населението в българия.
15
4
 
5
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 години
Абее макетата, като не щете да се присъединявате към България не искате ли ние българите да се присъединим към Македония, ще направим една голяма държава, името е без значение, а?
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Пред нас е период, в който като държава ще получим много повече отколкото ще дадем."Ето, това е същността на македонската политика и македонското мислене! И сега, и преди, и винаги.
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Груевскиайде и българия почна песента на гърция-иска всичко и затова може да не получи нищо.вие историята я оставете на историците затова дали охрид е български или не...да не получите турски танкове в центъра на софия,че като гледам турците как са се въоръжили отатък свиленград нищо чудно и това да се случи...и докато вие си повтаряте една и съща живковистка мантра-няма македонска нация,няма македонска нация,бойко борисов даде половин българия на ердоган.
12
3
 
13
 
! Отговори
Груевски преди 3 години
Фактите са -няма македонска народност -измислица от Тито,няма македонски език ,цар Самуил е бългаски цар,Охрид столица на България,Изкуствено създадена държава за да всява напрежение постоянно на балканите .Македония е балканската Украйна .И двете продукт на юдомасонската античовешка ,корумпирана и алчна върхушка ,която има само за цел да подклажда войни,заробва народи ,оскотява населението на завладените държави и загробване на хората.