Ердоган: Не се колебаем да дадем мъченици и ранени в този път

Президентът на Турция предизвика "враговете на Турция" да й се опълчат
30 авг 2020 20:30, Нели Христова
159
Ердоган: Не се колебаем да дадем мъченици и ранени в този път
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган продължи и днес с твърдата реторика по адрес на Гърция в контекста на задълбочаващото се напрежение в Средиземно море заради разногласията между двете съседки за правата за експлоатиране на природни находища в оспорвани райони.

Ердоган предизвика "враговете на Турция" да й се опълчат, ако смеят, добавяйки, че турската страна е "готова да плати всяка цена", предаде частната турска телевизия НТВ, цитирана от БТА.

"Ние не се страхуваме от битка. Не се колебаем да дадем мъченици и ранени в този път", каза Ердоган. "Знаят ли народите на Гърция и Франция какво ще им дойде до главата заради неадекватните им управници", запита той.

По думите на президента всеки, който се изправи "по суша, море и въздух" срещу Турция, ще види нейната "решимост да защити правата си, произтичащи от международното право".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
3
 
! Отговори
Ерголям преди 3 години
Ерголям се мисли за голям ама ще му свият перките, мислите си че най войнствената държава в света е САЩ или Русия, грешите, Франция е. Най много войни са водили те, владеели са половината свят през вековете, САЩ и Русия са им приятелчета, Ерголям тъгнал да се перчи без бой ще го добият, като му спретнат една хиперинфлация и му сложат ембарго и заплатата стане 3 долара в Турция неговите войни ще му резнат зелката като Кадафито, ама си вярва човека....той и Хитлер си вярваше...
113
8
 
7
 
! Отговори
Osman Gazi преди 3 години
Външният ни министър отдавна каза, че Макрон не го вземаме насериозно. Това бабоебче няма власт, а и топки да нареди каквото и да е срещу Турция. Армията му няма пряк опит откакто бяха натирени от Алжир, 60-те на миналия век. Все пак помним как гониха атентарите дни наред по нвкакви магистрали. Накрая скалъпиха нвкаква смешна история как му намерили личната карта, а той се дамоубил..от мъка. Това са полицаи от Сен Тропе, събрани от кол и въже. Няма как да уплашат империя на десет века.
112
3
 
2
 
! Отговори
1453 преди 3 години
не че нещо но турците си сондирад до континенталния шелф около 40 50 км от анадола , и 600км от гърция
111
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ще има гладен грък Родос през крив Макарон вижда а аскера към Солун приижда.
110
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция има потенциал да се разпростре на 30-40 км навътре в морето, само нямат повод. Ако Гърците им дадат повод, както каза западният турски адмирал, ще загубят Александруполис, Самотраки, Самос, Лесбос, Родос. А Северен Кипър ще бъде присъединен официално към Турция. Това за Гърция ще е пълен крах. Най-добре да не уйдисват на акъла на Макрон.
109
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еь тоя *** ве, ядрен та ядрен арсенал, преди ядрения ще има нещо по конвенционално, не го вади големия веднага, чей малко франсетата да се поосерат, па като стане толкова мазало има и други играчи с голям, те па може да не са съгласни да се започва. то ако зависеше само от франсетата да ги натиска тези копчета, ама Ганцо готов да го вади, добре че му е малък
108
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
xaxaxa,Имаше се предвид че ти ще се скриеш в миша дупка, нали все пак не си ги представяш тези бомби като в електронна игра? Когато почнат да падат в съседния двор мисля че нищо хубаво не те чака. И си виж първо собствената държава преди да даваш квалификации за държава от Г-20, пишман разбирач.
107
2
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Страна от Г-8, с ядрен арсенал да унижощи цяла Турция за 1 минута, страна стожер на ЕС и НАТО с БВП на глава от населението в пъти повече от имперска Анадола, ще се завре в миша дупка. Пхахахах фанатици такива.Освен някое атентатче друго не може да разклати държава като Франция, камо ли държава от третия свят като Турция. Затова ла е кучето, защото на практика няма инструмент да окаже какъвто и да е натиск.
106
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е лесно да пратиш млади момчета на война докато ти хапваш хайвер и баклава
105
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че е българина да казва на турците кой какво въоръжение има, направо да ви вземат на служба при аскера и само акъл да давате, понеже сте много умни а те анадолците трева пасат, ей така си сондират в средиземно море и хал хабер си нямат какво става около тях. И да, те не спазват международни договори, просто имат най дългата брегова ивица в СМ, ама това нищо не значи..
104
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешно ми става когато малки човечета говорят за ядрени бойни глави. Къде ли се корени причината за това патологично почитание към грубата сила? Мислите ли че турците нямат информация по въпроса и действат емоционално? Макарон иска да се докаже, комплексарче е. Но избра най-неподходящата цел с която да го прави, мноого ще съжалява. А ако работа стане дебела, тези по-долу с ракетите и ядрените бомби по скоро в миши дупки ще се наврат.
103
2
 
13
 
! Отговори
France преди 3 години
Франсетата ако ги подпукат как си требе, *** ще се спрат чак в Китай по права линия. Французите са една от ядрените сили, а и притежават изключително голяма военна мощ. Произвеждат си 90% от военната техника - земя, въздух, море. Армията им е изключително модернизирана. Да не говорим, че имат ядрени подводници най-висок клас, заредени с балистични ракети М51, които само чакат Макрон да натисне копчето. Ама Ердоганя плаши гаргите за пореден път.
102
0
 
8
 
! Отговори
Отговор за 1500лв. преди 3 години
Мисла ,че франчолята ще разкажат *** на петия в директна война
101
2
 
2
 
! Отговори
Бореца отговор 500 преди 3 години
Като знам колко потури съм опляскал сам мислиш ли, че овцете ще уплашат някой, ако не са 10 срещу 1 .!.
100
1
 
2
 
! Отговори
Сюндюк Али ага.... преди 3 години
....Мемед бей ефенди ....Брак сян тъз работа ефенди ,чи после йок екмек за теб и народа ти голям си СЮНДЮК..
99
5
 
10
 
! Отговори
Въпрос за 500 лева преди 3 години
Като видите френския военен министър какво лелче и калинка е, и като се сетите как френските елитни командоси ядоха шамари от чичо Пешо на село, можете ли да допуснете че Франция би победила Турция в пряк военен конфликт?
98
4
 
15
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 години
Тоя лудият много лае, очакваше да се възползва от слабият ЕС и затъналите в лични проблеми САЩ, Англия и Германия, ама Макрон очевидно има топки и няма да му позволи да си разиграва коня. Каквото и да казва тоя французите са доста по-добре въоръжени, от години не им вярват на турците, за това не им позволиха да си обновят и Ф16 и в момента САЩ не им продава и части, за тях. Руснаците им спряха мераците в Сирия, а натиска с имигрантите се провали и не постигна желаният резултат. Тотален резил
97
2
 
15
 
! Отговори
Историята учи.. преди 3 години
САЩ РУСИЯ И ЕВРОПА ,колкото и да не се обичат пред лицето на злото се обединяват.
96
1
 
17
 
! Отговори
А знае ли той? преди 3 години
А знае ли бай Ердо-ислямиста,че Франция,която заплащва,има подводници с плутониеви бойни глави(е е равно на ем це на квадрат),и че сегашна Русия,дето ужким смята за "приятел" е само за момента такава,и че при свалянето на су-24-2015г и при разстрела на руския посланик Турция ходеше по тънък лед,а и сега ходи?
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 116/117 Май пак трябва една екскурзияМуахаххахах