В Скопие убедени: България няма да попречи по пътя ни към ЕС

Ще защитим националния интерес, заяви Димитров
1 сеп 2020 19:28, Елка Василева
27
В Скопие убедени: България няма да попречи по пътя ни към ЕС
Буяр Османи. Снимка: архив, БГНЕС

Новият външен министър на Северна Македония Буяр Османи и вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров са уверени, че България няма да попречи на страната по пътя и към Европейския съюз. Това обявиха двамата на церемония, на която двамата размениха позициите си в новото македонско правителство.

Ще продължим по изпълнението на договорите с Гърция и България, обявиха Османи и Димитров. Новият външен министър вече подготвя срещи, за да се възобнови работата на смесената комисия по Договора за добросъседство с България.

Още по темата

Бившият първи дипломат, сега вече вицепремиер по европейските въпроси Никола Димитров постави червена линия по отношение на България и преговорите с Европейския съюз.

„Македонският език е наша работа и този въпрос е затворен за нас, особено с финализирането на личната карта на държавата в ООН“, каза Димитров.

Наше е правото за самоопределение и ще бъде предизвикателство за нас, но ще защитим националния интерес, заяви Димитров и подчерта, че България няма полза от блокиране на европътя на Скопие, предаде БНР.

Буяр Османи коментира поздравителния адрес на премиера Бойко Борисов за новото правителство, в който той изрази очакване за постигане на консенсус в Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия, чиято работа беше блокирана от спора за Гоце Делчев.

„Стабилна и перспективна европейска Македония е предусловие за стабилна и перспективна Европа, а това е в интерес на всички страни в региона, включително и България. Така че не е в интерес на нито една страна в региона, в това число и България, да пречи на европейския път на Македония“, каза Османи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Къде искат - там да идат!Аман от от неориентирани 'братчета' ние самите сме фурнаджийска лопата на фона на големите 'братя'!
21
4
 
6
 
! Отговори
Нафарфорий преди 3 години
Оставка и затвор за националния предател Бойко Борисов и дебел КУРРР за македонските свинне. ЕС само след преименуване на Северна Македония на България. Да ми ядете лайнааатаа, скопски урродииии.
20
2
 
5
 
! Отговори
Напомнително : преди 3 години
Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в негои гадните албанци.Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти.Забележка: На Заев и семейството му да не се дава български паспорт!
19
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
На сърбите в Македония им се приискало в ЕС, няма да станат нещата както те искат. Вън сърбите от Македония. А ако Албания иска в ЕС, Ахмети да мисли добре.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да го коментираме при положение човекът е напълно прав. България няма да направи абсолютно нищо за да защити българските интереси освен най-много да помрънкат с няколко декларации. Единственият ефективен метод е да блокираме Македония за членство в ЕС докато не се разпишат върху становище на международна комисия по историческите въпроси. Факт е обаче, че ние няма да го направим. Голата истина.
17
4
 
21
 
! Отговори
СеверноМакедоноид преди 3 години
Тези първо беха българи, сетне станаха южни сърбе, после станаха вардарци, после пък югославени станаха след това македонци, антични македонци, серевно македонци вкрайна сметка си останая Буллл шиит!
16
5
 
5
 
! Отговори
ined преди 3 години
Ние сме мръсни и зависливи копилета и винаги можем да им подлеем вода, дори само заради принципа, че можем
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Туарегите в Афтика се срещат подобни имена
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонският език е наша работа и този въпрос е затворен за нас, особено с финализирането на личната карта на държавата в ООН, каза Димитров на чист български.
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никола Димитров.....не ..това не е българско име...да..това е чилийско или хаитянско име...
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка!
11
1
 
8
 
! Отговори
Прав е! преди 3 години
Ще им помогнем даже да си го вкарат евро....съюзния!
10
1
 
10
 
! Отговори
Додо преди 3 години
И аз да съм, и аз ще съм убеден, с това послушно на Брюксел и НАТО (разбирай на {ония}) правителство, така наречените, измислени и несъществуващи като истински етнос югомакедонци могат да се гаврят с Българската история и Герои толкова, колкото си искат.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците не позволиха на тази държавица да се гаври с историята им. Само нашето безгръбначно мекотело нямаше никакви условия срещу подписа.
8
2
 
20
 
! Отговори
Искра преди 3 години
Разбираемо е да каже това. Но после да не плаче. Македонизмът е диагноза. Психична болест.
7
2
 
6
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
Те нека да си правят експерименти с историята,ък да видим.
6
13
 
2
 
! Отговори
Георге Миленковски преди 3 години
До АнонименАххх татарцине..
5
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия продължават да се гаврят с Българските национални интереси, но го правят защото им се позволява! Мутрата го интересуват само пачки,кюлчета,любовници и незаконни деца и къщи.Срам.
4
1
 
17
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Гърция ще ви попречи.
3
1
 
16
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Вие кои бяхте?