Северна Македония иска да прочисти съдебната система

Започва проверка на състоянието на всеки съдия и прокурор
6 сеп 2020 22:45, Петя Славова
25
Северна Македония иска да прочисти съдебната система
Снимка: БГНЕС

Приоритет на новото македонско правителство, ръководено от СДСМ, е прочистването на съдебната система, с пълна и задълбочена проверка на имущественото и материално състояние на всеки съдия и прокурор.

Съдиите и прокурорите са задължени да поддържат върховенството на закона, при което законът е равен за всички, а съдебната власт трябва да бъде прочистена, така че честните служители да могат да преследват всички, които са нарушили закона. Това се казва в официално изявление на групата на СДСМ.

Съдиите, които бавят дела, ще бъдат освободени автоматично. Подробен преглед на 5% от всички съдебни решения през последните 5 години ще бъде извършен на случаен принцип.

Следва разрешаването на всички дела, образувани от Специалната прокуратура, предава БГНЕС.

"За гражданите, за бъдещето на страната, е важно да има силна и ефективна правова държава, която да се бори безкомпромисно с престъпността и корупцията", се казва в изявлението. "Затова ние предлагаме система за прочистване на съдебната система, така че да не се избират съдии от нечий тефтер, съдебните решения да не се вземат по телефона и политиците да не диктуват обвинения. Днес всички са равни пред закона и всеки, който го нарушава, е изправен пред отговорност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде отиде Независимата съдебна система! Дитаторско правителство. Оставка и връщане на Миколаш Груеши Антички на тронот!
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това отдавна трябваше да стане тук ! Купената от Задкулисието ( останките от Държавна Сигурност) Съдебна Система им позволява да управляват тази държава още !
17
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Тия значи може и да се оппавят..
16
2
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Макетата и ТЕ ще ни задминат !! Спасението на Българският Народ -е в ръцете на Самият Народ.Мълчанието 32 г доведе до Пълен Колабс и Мафиотизиране на Държавата!! Все сме най бедните -все сме най крадливите за Брюксел!
15
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонците като потомци на великия Александър Македонски ще се оправят с темпо в бъдещето а ние с голямо темпо се връщаме назад в мрачното средновековие
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпревариха ме.Това е и в моята платформа.Чудя се дали да правя кампания , но народа сигурно пак няма да гласува и няма как нормални хора да влязат в политиката у нас.
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И те ще се оправят, само Българското блато никога. Такава мафия като нашата няма никъдееееее
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат ли си там каскеть ба?
11
6
 
4
 
! Отговори
България над всичко преди 3 години
то и оная смешната Кьовеши беше великата работа, но после стана ясно, че всичките й осъдени министри и т. н са за да отстрани едни за да е чист пътя за други :)))))в тая научна фантастика с "честните" съдии и прокурори и децата не вярват
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква система. Аз съм ходил там. Това не е страна. Това е град. Който албанците до няколко години ще преобщят към Косово и Албания. Те затова бързат за ЕС, белким се спасят. Разделяй на 4 равни парчета и по едно за всеки съсед. И на населението да му се даде да избира къде иска да живее - в коя част Друго решение не виждам
9
0
 
4
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
Защо не написахте къде сега е шефката на вече закритата специална прокуратура? Защо не написахте за това че там където е в момента е в компанията на вече осъдения за изнудване на пари от бизнесмени (за дела на Спец. Пр.) който въпреки че всички функционери на СДСМ твърдят че не го познават все пък всички до един са снимани по няколко пъти с него а много от тях се членове на неговото движение "Международен съюз"? Или за това че Заев знаел за подкупите 20 дни преди да сигнализира в прокуратурата?
8
1
 
13
 
! Отговори
Долу Гешев! преди 3 години
А кога и у нас така???
7
1
 
18
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
ех мечтиииии...тук на балканите такова амбициозно дело е невъзможно
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, македонците се учат от грешките на българите.за разлика от българина, който не се учи от нищо, но обича да бега зад граница.
5
9
 
20
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Първо да се прочисти от руски "дипломати", сърбомани и македонисти!
4
7
 
19
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Първо да се прочисти от руски "дипломати", сърбомани и камедонисти!
3
19
 
13
 
! Отговори
Защо искат оставката преди 3 години
на Гешев?Защото инициира и толерира извършването на проверки наедрия бизнес,олигарси.приватизатори,магистрати,политици.Колкото иприкрити да са били действията им по разграбването на държавата,все нещо документално е останало и ще се разбере грозната истинакой какви престъпления е извършил.Спасението им е в отстраняванетона Гешев и наплашването на подчинените му.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И при нас трябва да започне една такава проверка, но да обхване съпрузи, майки, бащи, деца и т.н., иначе малко са смелчаците писали нещо на свое име
1
1
 
10
 
! Отговори
MKD преди 3 години
Да бе да...:)