Напрежение и спорове за маските в училище в Гърция

Властите категорични – задължителни са за всички
9 сеп 2020 17:45, Елка Василева
8
Напрежение и спорове за маските в училище в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Напрежение възникна в Гърция преди началото на учебната година. Едни родители протестират срещу задължителното носене на маски, други не искат да изпратят децата на училище, ако всички не са с маски.

Гръцкото министерство на образование е категорично - маските са задължителни за всички ученици, предаде БНР.

Родители заплашват учителите със саморазправа, ако принудят децата да носят маски в клас, съобщи председателят на учителския съюз Танасис Кикинис.

Още по темата

Много родители пък са се обърнали към съдебните власти с искане за отмяна на задължителните маски с мнение, че се нарушават правата на учениците. Други изискват официален документ от училищните власти, че маските не се отразяват на здравето на децата.

Родителите, които считат, че маските са необходими, също заплашват, че няма да пуснат децата си на училище, ако всички не са с маски.

Говорителят на правителството Стелиос Пецас заяви, че наредбата не подлежи на промяна и маските са задължителни за всички ученици по време на учебните занятия и то от пълни клас на началното училище.

В предучилищна възраст са препоръчителни.

По нареждане на министерството на здравеопазването всички учители задължително преминават през тест за коронавирус преди първия учебен ден.

Вече има случаи на заразени преподаватели и училищата се дезинфекцират.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Трепането на властници и короназомбита ще стане задължително за всеки нормален човек!
5
1
 
6
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
И у нас ще има конфликт между рационалните хора и ***-фундаменталисти
4
2
 
8
 
! Отговори
hitro преди 3 години
Всичко е по плана.Чанч на родителите и децата докато не приемат че единственият изход е ваксина. И краи на филма и краи на свободната воля, доживотен абонамент за ваксина всяка година.Вирус та вирус ужасът тепърва почва.Господ да ни е на помощ
3
3
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Че са ***, *** са... Ама ако и Булгаропитекос Симплекс Туристос беха наказали северното им крайбрежие с неявяване тая година и се виждаше в хоризонта зимния глад, щеше да има раздвижване по площадите там , за да спре тая мъка със страшния вирус и "мерките"... :)))
2
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 3 години
то па децата като ше ги носят. глупости на таркалета.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа, то у нас в България няма напрежение ! А за маските където искат да слагат на децата , че и изолатори , ще я видим тази работа ! Ама никога , никога повече власт на фашисти и бракувани комунисти като Борисов!