Moody's понижи кредитния рейтинг на Турция

Турските резерви в чужда валута се развиват низходящо от години
12 сеп 2020 16:19, Красимир Ангелов
64
Moody's понижи кредитния рейтинг на Турция
Снимка: БГНЕС

Международната рейтингова агенция Moody's е понижила кредитния рейтинг на Турция на B2 и е запазила негативната му перспектива, съобщава Асошиейтед прес.

В съобщение на агенцията, разпространено късно в петък, се казва, че рейтингът е понижен от B1 на B2 заради потенциалната криза на платежния баланс, институционалните проблеми и ерозията на фискалните буфери в Турция.

"Турските резерви в чужда валута се развиват низходящо от години както на брутна, така и на нетна база, но в момента са на най-ниското си равнище от десетилетия като процент от брутния вътрешен продукт поради неуспешните опити на централната банка да подкрепи турската лира от началото на 2020 г.", заявява рейтинговата агенция.

Moody's обяснява решението за понижаване на рейтинга на Турция още с "повишените равнища на геополитически риск", включително отношенията със САЩ и Европейския съюз.

Съюзниците в НАТО Турция и Гърция са в конфликт за природните ресурси в Източното Средиземноморие, като и двете страни изпратиха военни кораби и военновъздушни сили в региона, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
1
 
! Отговори
В името на отца... преди 3 години
До 49 Браво братле! сложи го на място чудесно казано!Каза ми го на никаквеца нека да си знае място и да не говори повече!
41
5
 
6
 
! Отговори
Тюрк преди 3 години
Свобода за Родопите и Делиормана!
40
10
 
4
 
! Отговори
Кюрд преди 3 години
Свобода за Селяхттин Демирташ !
39
5
 
3
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Извинявам се на българските си господари за глупостите ,който пиша ,защото съм комплексар.СЕГА МЕ ИЗВИНЕТЕ ОТИВАМ ДА СИ НАПРАВЯ ХАРАКИРИ.
38
6
 
6
 
! Отговори
Ястребител Х разряд преди 3 години
До Анонимен 44Няма нужда. Ползвай я тази кърпа да си изчистиш неумития си затдник от лайняята бе лайноввозъ! И ще ми се прави на остроумен буллгаропитекът му недед с АйКю'то на дълбоко замразен варен картоф. Брях брях брях брях ...
37
8
 
4
 
! Отговори
Ястребител Х разряд преди 3 години
До Анонимен 42Кюрдите най-много да излекуват хемероида на балканския буллгаропитек. Барабар със тзссиганняците! Нали сте все арийски племена, оправете се момежду си без да бъркате турците в буллгароманггаллокюрдските ви мелодрами!Булгааааар булгаааар ... какво разхищение на органичен материал сте бре амджъкаазлии балкански. Дори тор за дива ливада не става от вазе!
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те кюрдоте ще ви излекуват имперските мераци.
35
6
 
12
 
! Отговори
мохамед е педофил преди 3 години
тюркешите са известни само с кървавите си убийства и нищо друго.От роден кръволок, човек не може да стане.Никога.
34
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омитайте се в Турция всичките късопишколюбци!Като ще ходите из Европа разправяте че сте българи, че невероятните турци не ги пускат.Като сте тук сте турци и обяснявате, колко е по-хубаво в Турция.Марш в Анадола, смърдящи на овча лой полухора!!!
33
4
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Когато на брюкселските *** се обясняваше,че на Турция не може да се има доверие и тя няма място в Европа,подскачаха като ужилени!Не било така.Сега всичко това е кристално ясно,обаче пак са неадекватни!Срещу Турция трябва да се играе твърдо,тя въобще не е незаменима!Всички заводи доставчици спокойно могат да се преместят в Източна Европа и да се сложи край на зависимостта!А САЩ,щом им е важна Турция,да се разбират помежду си...
32
3
 
16
 
! Отговори
КАРМА преди 3 години
В момента свинелюбците бягат из Анкара и няма къде да се скрият от Божия гняв.Нечистоплътниците овцофили са обречени на бавен агоничен разпад начело със султана си Едро?бан!
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ел турчо Да така е щом те кара да се чувстваш добре вярвай си мечтите са безплатни!
30
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Истанбул на Запад всичко е българско.
29
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция е на кюрдите!Всички османски гнусняри да си ходят в Сирия където им е мястото!
28
10
 
7
 
! Отговори
100 % TURK преди 3 години
Голямата работа.
27
24
 
10
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Тези рейтингови агенции са за баламосване на индивидите като българите.
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иска ви се ***, но точно обратното е,
25
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турската икономика отива на таван а модис понижава
24
11
 
22
 
! Отговори
Хо хо хо преди 3 години
СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ТУРЦИТЕ СА НАПУСНАЛИ БЪЛГАРИЯ ТАКА,ЧЕ ТУК ТУРЦИ НЯМА. ТЕЗИ,КОИТО ДНЕС СЕ ИМАТ ЗА ТУРЦИ СА ПРОСТО ЕДНИ ПОТУРЧЕНИ БЪЛГАРИ ПРИЕЛИ НАСИЛСТВЕНО ИСЛЯМА ПО ВРЕМЕТО НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. ТОВА,ЧЕ ИЗПОВЯДВАТ ИСЛЯМ, НЕ ГИ ПРАВИ ТУРЦИ. ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ ТОВА СА ХОРА С ПРОМИТО САМОСЪЗНАНИЕ И ВЪПРЕКИ, ЧЕ СА БЪЛГАРИ ТЕ НЕ СЕ СЧИТАТ ЗА ТАКИВА. СПОРЕД МЕН НАЙ-ДОБРЕ Е ДА ХВАЩАТ ПЪТЯ ЗА АНАДОЛА, НО ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ ТАМ НЕ ГИ ИМАТ ЗА СВОИ, А ТУК ТЕ НЕ СЕ ИМАТ ЗА БЪЛГАРИ. ТЕ НЕ СА НИТО РАК,НИТО РИБА
23
9
 
18
 
! Отговори
Знайко преди 3 години
Кемал Ататюрк с последователната си политика за няколко десетилетия успя да направи от Турция развита икономически държава....... Ердоган за няколко години върна турския народ в средновековието........Познавам много турци в България от преди 10 ноември и мога със ръка на сърцето да кажа , че са много работливи и предприемчиви !