ВМРО-ДПМНЕ на протест в Скопие срещу „търговията с идентичност“

„Гоце Делчев не трябва да бъде предмет на никакви преговори“
15 сеп 2020 15:37, Елка Василева
32
ВМРО-ДПМНЕ на протест в Скопие срещу „търговията с идентичност“
Снимка: архив, БГНЕС

В Скопие днес ще се състои протестно шествие, организирано от опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ, против „търговията на властите с македонската идентичност и достойнство“ при преговорите с България за образа и делото на Гоце Делчев.

Още по темата

Организаторите обявиха, че ще призоват македонските историци, които са част от екипите за преговори, да защитят истината за Гоце Делчев и „да не се поддават на търговия и политически натиск“, предаде БНР.

„Гоце Делчев не трябва да бъде предмет на никакви преговори и разговори“, обяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гоце Делчев е българин и наистина не трябва да има договорки. Колкото до протеста, те така протестираха и преди да им сменят името, пък после го смениха. Това беше само началото. Сега националните герои и дати, после и езика. Когато всичките измишльотини и лъжи се премахнат, тогава този експеримент нека кандидаства за членство в ЕС, ако е останало нещо истинско от него.
23
3
 
3
 
! Отговори
alexn преди 3 години
Не разбирам ЗАЩО не се постави ВЕТО на Севрна Македония при гласеване в ЕС!Севрна Македония е част от България! Македонски език няма, това е диалект!КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ да им тресне на тези северни македонци с промити от сърбите мозъци по масата и ми тръшне вратите на ЕС???ЗАЩО българия вечно е в поза партер и няма достойнство а?Сверна Македноия са едни крадци на история и Гърция им го показа и си защити интересите! Сега е ред на България!
22
5
 
6
 
! Отговори
Дима преди 3 години
Държава са 1991 г ! До тогава бяха република от ЮСФР . А преди това , повече от 600 г е била териториална част от България ! Т.е са българи
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че каква идентичност имат макетата?? Държава на 60 години, крадяща история наляво и надясно.
20
1
 
8
 
! Отговори
Скептик до Майедонец преди 3 години
Дедите ми са тръгнали от Дебър, после се установили в Солун. През 1912 след междусъюзническата война, от Солун, който остава в Гърция се преместват в Стара Загора Те са били от ВМРО. При предаването на Солун турците предават на гърците списъците с комитите от ВМРО и почват гонение. Затова се преместват. Забележи не се казва "емигрират" защото отиват от България в България. Дядо имаше роднини в Скопие. Много ти здраве за Хърватския. Ако им разбираш какво ти говорят ще те черпя
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не сакаш нищо чуждо,би трябвало и Самуил да не сакаш,нито Климент и Наум.Албанците живеят на тия простори,но не се идентифицират с тях, защото са им чужди.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спора е следния го е е македонец ДА! Ще го признаем ,но само ако всички македонци се признаят за българи и готово!
17
6
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Българи и Македонци имат един език дори и в най-малките нюанси. Това не става случайно. Но интересно защо Българската политика не се интересува от Беломорието. Защо се търси противопоставяне по оста Сърбия, а се пренебрегват интересите на милион изселници от Беломорието оставили имоти и започнали от нулата в Стара Загора, Пловдив, София? Какво стана с осигурения достъп до Бяло Море според Ньойския договор? ВМРО в България е псевдо партия на чиновници от службите и прокарва чужда политика.
16
24
 
5
 
! Отговори
Bungar преди 3 години
Общото между България и Македония е само Отоманската империя. Славянството ни е дало писменост и език на прабългарите и от благодарност казваме,че всичко е тръгнало от нас. Ама не е така. Неслучайно Путин каза кое от кои земи идва. Стига сме лъгали себе си. Неможем да излъжем света.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те присфоиха историята на половината свят.Няма да се получи тяхната.Ако нашите политици се съгласят със тяхните условия,трябва да си направят масово ритуално самоубиство.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия па от ВМРО на сърбоманска македония?!?Първо питайте къде е роден Гоце Делчев, после правете сборища за глупости.Ти му подаваш ръка да го извадиш от дупка, то те хапе по ръката.
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли адекватна причина 140 години след освобождението още да се занимаваме с тези неблагодарници макетата?Всяка една от националните ни катастрофи е била заради тях.Заради тях губим Беломорска Тракия и излазът на Бяло море.Колко още ще си бием главата в стената с тях.Като не искат да са българи,не искат, какво да направим.Казваме им, че докато изкривяват историята ще бъдат извън ЕС и всяка друга международна организация, в която имаме право на вето и точка. Като не щат мир, даваш секира и край
12
3
 
11
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Не протестират , че им отнеха българското гражданство и го подмениха с македонското , а тръгнали да протестират за Гоце , човек с ясно българско самосъзнание!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
видяла жабата ...
10
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Георги Николов Делчев сами си е написал какъв е и най=близкият му човек=биограф е Пейо Яворов ЕДИН ТРАКИЙСКИ БЪЛГАРИН не някой сърбоман като друже МицкоСКИ председател на ПСЕВДОВмромакедонистко и античарско!Делчев не е раждан във вардарско,нито е живя там,следователно с тези претенции фиромите отново показват че продължават с претенциите за някаква си етническа Македония разделена на три!Името СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ би трябвало да сложи край на тая изро.дщина,но не би!Затова само шутове за шутовете.
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквито са били бабите и дядовците на Гоце Делчев, такъв е и той и това с никакви преговори не може да се промени. Какъвто си, такъв си оставаш завинаги.
8
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Гоце Делчев - никакви преговори. ВЪХ!Ми той самият си е казал, че е българин.И него ще поругаят и всичко, и дедите си.
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЧНО ТАКА,НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ А НЕ САМО ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ!КРАЙ НА ЦИРКА!Според татко му ГЕОРГИ ДЕЛЧЕВ е българин загинал за свободата на българите в област МАКЕДОНИЯ и затова човека моли за пенсия=КАТО БАЩА НА БЪЛГАРСКИ ГЕРОЙ!Мемориалът на Делчевия род се намира в Благоевград,костите на Делчев са предадени след 09.09.1944 година заради започналата нова стараистория на македонскиот народГеорги Николов Делчев е учил в българско училище и Е БЪЛГАРСКИ УЧИТЕЛ и офицер!
6
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГоце сам е написал какъв е , но някои не могат да четат ,защото го е написал на български , а те четат само сърбомакедонски
5
3
 
27
 
! Отговори
Док преди 3 години
Кой в крайна сметка има полза от това дърляне с тия набедените древни българи? Няма ли някой наш политик да излезе и да каже стига, дур, сус, йок и чуш и да им затворим вратата за ЕС? Да ходят да се гушкат със Албанци, Шиптъри и пр. резняяци!! Построихме ограда на турската граница(границата на цивилизования свят), ще построим и на тяхната граница една ограда и да се оправят както могат.