Заради многото новозаразени, Гърция обмисля пак пълна карантина

Ще има и задължително използване на маски
Обновена: 21 сеп 2020 10:08 | 21 сеп 2020 10:08, Петя Славова
58
Заради многото новозаразени, Гърция обмисля пак пълна карантина
Снимка: БГНЕС

Гръцките власти обмислят възстановяване на пълната карантина на фона на нарастващите случаи на COVID-19 в опит да предотвратят разпространението на пандемията и да облекчат натиска върху интензивните отделения в болниците, лекуващи COVID-19, пише електронното издание на гръцкия вестник Protothema.

Периодът между 21 септември и 4 октомври е "краш-тест" за жителите на Атина. Там ще действат следните мерки:

- Максимум 9 души за събирания на закрито и на открито (с изключение на зони със специални мерки за разстояние, като здравни магазини)

Още по темата

- Концертите на закрито и на открито са спрени, а прожекциите на закрито кино са спрени.

- Максимум 20 души на сватби, погребения и кръщенета.

- Ограничаване на движението на хора над 65 години до това, което е абсолютно необходимо и избягване на контакт с хора, различни от непосредствената им семейна среда, и избягване на пътуванията с обществен транспорт.

- Задължителна работа от разстояние за служители от частния и публичния сектор, които извършват офис или работа, която може да се извършва дистанционно.

- Гъвкавост при пристигането и напускането на работници от частния сектор на четири вълни. В рамките на два часа от началото и края на работното време.

- Сканиращи проверки на работодатели и служители, които не спазват мерките за защита на работното място. Тоест задължителното използване на маска.

- Обширен контрол с бърз тест на Гръцката национална организация за обществено здраве (EODY) на работни места и събирания в задръстените райони на Атика и в услугите на частния и публичния сектор, които се считат за необходими за непрекъснатото и безпроблемно функциониране на държавата и икономиката - напр училища, обществен транспорт и особено болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Относно статистиката, ето и пълната средностатистическа картина.На ден умират 220 човека - пет от ковид, 215 по други причини.За периода Януари-Август 2020 имаме около 3000 по-малко починали спрямо същия период на 2019 година според НСИ, вижте на сайта им.От друга страна, хората масово си губят бизнеса и доходите.
30
10
 
2
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Ами отиди доброволец в болница, вдишай хубаво и лек път!
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чоко"А колко умряха от инсулбти, инфаркти, рак и други болести през това време."По-малко от обикновено, защото голямата част ги писаха умрели от корона...
28
1
 
11
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Тези блокирания на икономиката водят до забавено разпостранение на грип и до масови фалити. Вече е пълно с хора около мен, които си загубиха доходите. И тези които подкрепят блокадите са офисни служители, които си получават парите засега. Въпроса ми е докога? Сривовете в икономиката ще засегнат и белите якички. И като няма човек дом и храна, тези грипове и кашлици за баби над 70г ще му се сторят петоразряден проблем
27
1
 
12
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Против сводките от фронта съм. Не ме интересува колко са позитивни и колко са пооздравяли. Престанете с тази информация да психясвате хората. Толкова е смъртоносен този вирус, че за половин година я има я няма 750 умрели от него. Това прави по 120 души на месец. Какво е процентното състояние спряма 7 млн. живеещи тук. А колко умряха от инсулбти, инфаркти, рак и други болести през това време. Защо не го съобщите. Защото 750 ще изглежда жалка цифра.
26
0
 
11
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 3 години
Когато Господ е раздавал акъл военните са били на маневри, а ние гърците на таверна.
25
3
 
8
 
! Отговори
Проблемен тип преди 3 години
Хора разберете, аз много искам да се заразя с ковид. Правя всичко възможно - ходя навсякъде където има много хора -кина, кръчми, концерти, карам колело по тротоарите на слалом между пешеходците, в киното си свалям маската, нарочно пипам седалките с ръце, ям пуканки с тия ръце и все не се заразявам. Защо? Какво не ми е наред, в мен ли е проблемът или във вируса, моля помогнете. Аз искам да се заразя едно хубаво така, да се потя, да кашлям в моргата, да ме возят в черен чувал в черен камион и т.н.
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Поручик РжевскиМногоТъпо разсъждение. Много заразени наведнъж означава масово психясване и увеличаване броя на смъртните случаи.Повече заразени медици и липса на лечение на хората с други болести.
23
2
 
13
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 3 години
Многото новозаразени доказват пълния провал на острата рестриктивна политика на гръцките власти от началото на т.н. "пандемия". От милионите PCR тестове ПРИНУДИТЕЛНО направени на границата, единствената файда се оказа печалбата с която собствениците на лаборатории напълниха джобовете.
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧокоПочти няма умрели в Швеция (само 6 000)...Швеция от 3 месеца не публикува данни за заразени... Защо се опитваш да лъжеш?
21
2
 
11
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Тия хора не разбраха ли, че от пълно спиране на живота вируса не изчезва а само изчаква. НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ. Просто забавят разпостранението на вируса
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грък и разум са несъвместими понятия.
19
14
 
2
 
! Отговори
Ковид 20, 220 преди 3 години
Ако не се чувстваш добре веднага трябва да отидеш на някое оживено обществено място и да се опиташ да заразиш колкото се може повече хора. Това е твой граждански дълг. Избави нещастниците от мизерното им съществуване в Тикволандия. Те така или иначе са обречени, спести им дългогодишната агония.
18
3
 
10
 
! Отговори
славянин преди 3 години
По цял свят компаниите произвеждащи ваксини действат така - след като те осакатят теб лично или някой твой близък, или децата ти,, отричат че са ви осакатили с ваксината си! Е, тая нагла и лъжлива гад не е ли за избиване!?
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянин''Second AstraZeneca volunteer reportedly suffers rare neurological condition, but UK company says its not related to vaccine''А като почнат да осакатяват и да измират масово от ваксините, ще го припишат на усложнения от коронавируса. Всичко е разчетено
16
1
 
14
 
! Отговори
славянин преди 3 години
След втория пореден случай на получено възпаление на гръбначния мозък от тестваната ваксина на АстраЗенека, компанията отрича, че доброволецът е получил възпалението от ваксината им!!!??? Ами от какво тогава го е получил бе, гадове лъжливи!!!??? Всички доброволци преди да пристъпят към тестването на ваксината се преглеждат ''под микроскоп'' за здравното им състояние и едва когато се установи, че то е перфектно тогава се допускат за тестване!
15
4
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Колкото по-здрави мерки, толкова повече новозаразени. Швеция минаха без карантина и почти няма умрели. Ние също така проведохме карантина по български. Почти без ограничения и резултата е 720 в болница и 35 в интензивно отделение. Онези с СМС и затварянето по къщите сега са отново пред затваряне. Хак да им ел Народе, какво чакаш а не излизаш да пометеш тази пасмина която ги управлява.
14
0
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
''Second AstraZeneca volunteer reportedly suffers rare neurological condition, but UK company says its not related to vaccine''20 Sep, 2020 16:28Четете и осмисляйте!
13
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянин"Гърците преди месец въведоха маски даже и на плажовете, в Испания - също, и какъв е резултатът!? Постоянен ръст на новооткритите заразени! А какъв е изводът!? Изводът е че тези мерки увеличават новооткритите заразени! Просто като лучена чорба!"Да не говорим, че дълготрайните вредни последици от маските тепърва ще има да се проявяват. Ама Овчо си носи парцалчето около устата, някога непрано с месеци, от чист ковидиотизъм, комформизъм или просто за да не го глобили.. Тъжна картинка
12
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почнаха да опипват почвата. Върнат ли пак пълната карантина, този път ще ги прегазим. "Докато е мъничка змията с крак да й строшим главата"!