Заради многото новозаразени, Гърция обмисля пак пълна карантина

Ще има и задължително използване на маски
Обновена: 21 сеп 2020 10:08 | 21 сеп 2020 10:08, Петя Славова
58
Заради многото новозаразени, Гърция обмисля пак пълна карантина
Снимка: БГНЕС

Гръцките власти обмислят възстановяване на пълната карантина на фона на нарастващите случаи на COVID-19 в опит да предотвратят разпространението на пандемията и да облекчат натиска върху интензивните отделения в болниците, лекуващи COVID-19, пише електронното издание на гръцкия вестник Protothema.

Периодът между 21 септември и 4 октомври е "краш-тест" за жителите на Атина. Там ще действат следните мерки:

- Максимум 9 души за събирания на закрито и на открито (с изключение на зони със специални мерки за разстояние, като здравни магазини)

Още по темата

- Концертите на закрито и на открито са спрени, а прожекциите на закрито кино са спрени.

- Максимум 20 души на сватби, погребения и кръщенета.

- Ограничаване на движението на хора над 65 години до това, което е абсолютно необходимо и избягване на контакт с хора, различни от непосредствената им семейна среда, и избягване на пътуванията с обществен транспорт.

- Задължителна работа от разстояние за служители от частния и публичния сектор, които извършват офис или работа, която може да се извършва дистанционно.

- Гъвкавост при пристигането и напускането на работници от частния сектор на четири вълни. В рамките на два часа от началото и края на работното време.

- Сканиращи проверки на работодатели и служители, които не спазват мерките за защита на работното място. Тоест задължителното използване на маска.

- Обширен контрол с бърз тест на Гръцката национална организация за обществено здраве (EODY) на работни места и събирания в задръстените райони на Атика и в услугите на частния и публичния сектор, които се считат за необходими за непрекъснатото и безпроблемно функциониране на държавата и икономиката - напр училища, обществен транспорт и особено болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
9
 
! Отговори
Гръч преди 3 години
Гърция - родината на мъжката любов.Пълна дезинфекция на цяла Гърция с метода от Виетнам!Бърн мадафака бърн!
10
17
 
7
 
! Отговори
славянин преди 3 години
ВТОРИ СЛУЧАЙ НА ДОБРОВОЛЕЦ ПОЛУЧИЛ ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ГРЪБНАЧНИЯ МОЗЪК ОТ ВАКСИНАТА НА ''АСТРА-ЗЕНЕКА'', ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ СА В ЧАС - ТАЗИ ВАКСИНА СЕ РАЗРАБОТВА ЗА ВАКСИНИРАНЕ СПЕЦИАЛНО ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА ЕВРОПА! Правете си сметката с каво се канят да ни ваксинират гадовете!
9
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е лесно да си позитанец сега. Под едната статия трябва да хвалиш руската ваксина срещу ковид, под другата трябва да обясняваш че ковида е измислица.
8
12
 
14
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Гърците преди месец въведоха маски даже и на плажовете, в Испания - също, и какъв е резултатът!? Постоянен ръст на новооткритите заразени! А какъв е изводът!? Изводът е че тези мерки увеличават новооткритите заразени! Просто като лучена чорба!
7
1
 
4
 
! Отговори
Дачо преди 3 години
"Смс ли чакаш ти хайде излезни"
6
10
 
23
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Какво се оказва - строги мерки - ръст на ''новозаразените'', още по-строги мерки - още по-голям ръст на ''новозаразените'', още по-строги мерки - още по-голям ръст на ''новозаразените'', е, нали трябва да си пълен ол.гофрен като короназомбитата, за да не вденеш, че нещо съвсем не е наред в такъв случай!?
5
2
 
2
 
! Отговори
ОЛЕ преди 3 години
само литекс!!!
4
3
 
15
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Гърците са страхливи, лакоми за европари!
3
10
 
11
 
! Отговори
до 2 от славянин преди 3 години
А ''умните'' *** като теб защо не включат това между ушите си, а вярват на господа бога телевизора!? В Гърция са един от най-строгите репресивни мерки против вируса и резултатът е - никаква полза от тях! Съвсем друг е въпросът, че тестовете въобще не са надеждни и ''новозаразените'' не са новозаразени, а новооткрити заразени ама ол.гофрени като теб как да направят разлика между двете!?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, само дето няма и 1 новозаразен
1
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея пак изтрещяха...