След забележка роми сякоха с мачете мъж в Роман

За случая алармира ВМРО и настоява за строги мерки
348
След забележка роми сякоха с мачете мъж в Роман
Снимка: ВМРО

Роми са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО.

Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14 сепетври.

Според разказа на пострадалия, в следобедните часове той видял млад ром да се навърта около къщата му.

Същият преди няколко месеца влиза в същата къща през нощта с цел грабеж. В деня на спречкването Калин го вижда на видеокамерите и излиза да му потърси отговорност. При възникналото пререкание Калин удря няколко шамара на младия мъж, който пък го заплашва, че ще го заколят.

Около 19.30 ч. същият ром идва заедно с баща си и дядо си. Калоян излиза да се разберат. Той работи като охранител и е въоръжен с огнестрелно оръжие. Въпреки това не използва пистолета си, знаейки какви последствия може да има това за него. За изненада обаче бащата изважда мачете и го удря по главата, след което сече ръцете му и взима пистолета. Благодарение на бързата намеса на съседите на пострадалия той остава жив.

Калоян е приет в неврохирургията на столична болница с рани по главата, прерязани кръвоносни съдове и сухожилия. След тежката операция не е ясно дали ръката му ще може да се възстанови.

"Даваме гласност на поредната брутална саморазправа на маргинални групи с обикновени граждани едва днес, тъй като Калин беше изписан вчера от болничното заведение. Още по-скандален е фактът, че тази фамилия е известна в региона с кражбите, заплахите и насилието. Това не е първо нападение на "Лисиците", както са известни в града. Обществено известни станаха и случаят с друг пребит от тях младеж от град Роман и нападението, отново с мачете, над горски полицаи до село Струпец", съобщиха от ВМРО.

От политическата сила напомнят, че от години настояват да се разширят пределите на неизбежната отбрана.

"Радваме се, че поне вратичката за намаляване на присъдата на такива изверги беше затворена миналата година. Но за това трябваше да се борим години наред, докато бъдем чути. Години, в които Вероника, Виктория, Алекс, Кристин и още десетки останали неизвестни за обществото, но трайно запечатани в статистиката невинни жертви бяха лишени по изключително жесток начин от правото си на живот", пише  в позицията на ВМРО.

"Неслучайно говорим за прекратяване на социалния паразитизъм и реалното интегриране на маргиналните групи в обществото чрез образование и труд. Т.нар. интеграционен модел, от който знайни и незнайни НПО-та усвоиха десетки милиони левове, е напълно провален. Нужна е изцяло нова Концепция за справяне с несоциализираните маси, които отдавна постепенно завладяват страната ни. При тази демографска криза е въпрос на десетилетие българите да станем малцинство в България. Говорим за стратегии, говорим за образователни и съдебни реформи. Ако те не бъдат подплатени от реален план за спиране на пълзящата десоциализация на маргинализираните в страната, всичко това ще си останат само едни добри пожелания", посочват воеводите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
0
 
! Отговори
... преди 3 години
прокурори?!!?!? полиция?!!?!? докога ще се търпи ( не се търпи) това по СЕЛА И малки Градове?!?!!? друго си е на Витошка на слънчице да се прозяваме и да пазим разхождащите се граждани
210
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпрос - защо, като си направих хбавата къщичка, в едно село, в коеот на адресна регистрация се водят 7 души, вдигнах си 2.5 метра ограда и сложих бодлива тел, получих заповед от местанта община, да мхна бодливата тел?Друг върпос - защо, когато имаше кражба, по времето на стреожа, но с камери ясно се видаха лицата на извършителите, след което ги установих, защото глупаците имаха публични снимки във FB, полицията каза, че това не било доказвателство?Време е за промяна!!!
209
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
8000 полицаи пазат 240 ...А гарадове и села със стотици и хиляди хора, имат по 2ма полицай за целия район.
208
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НикиДа ти кажа, ако почнеш да гърмиш и ония усети, ка му прихвърча на 2 санта от главата куршум от главата, започват да си мислят, повече за оцеляване, отколото за отмъщение. Цяката е, да пуснеш молба в полицията, перди тях.
207
1
 
2
 
! Отговори
Ники преди 3 години
До животен и за тримата!Ако беше стрелял, за да ги сплаши, нали утре ще го изфебнат да го убият.
206
2
 
3
 
! Отговори
Оня с коня преди 3 години
До антизападопоклонникКак - лесно! Стреля в земята, стреля в краката с гумен и те се ***! И нищо - максимум една условна или самоотбрана по правилата... Ако няма убити - няма да лежи това е 100% сигурно, ама е нямал кураж, това е... тръгнал е да ги бие с шамари, ама не е преценил, че имат саби!
205
1
 
6
 
! Отговори
Оня с коня преди 3 години
До АнонименКато викне полиция, какво ще устонвят, че е искал да ги застреля, а те в положение на неизбежна самоотбрана го ударили с мачете?!Ей, като не сте имали такива ситуации, айде не давайте акъл!Влез един път в меле с и после ела да ми разкажеш, какво е правилно и какво не.Аз съм бил в такава ситуация и ти казвам, че единствен правилен ход е - първият да бъде ударен с дърво, или каквото там, ако искаш да не си сакат после!
204
2
 
4
 
! Отговори
Оня с коня преди 3 години
Пистолет не се вади за парлама! Сложи няколко стоп патрона, па гръмни в краката, па ако не се разбират - гръмни в тях. Ще има дело, ще ти дадат условна, но няма да си сечен с мачете и да си обезобразен до живот.Не говорете за вендета и отмъщение - бой и не се връщат!Не познавате района - това не едно семейство, става дума за 100 - 200 човека и е ясно, че няма как да бъдат пребити, убити, запалени.
203
1
 
7
 
! Отговори
Сот преди 3 години
Ако го беше използвал, сега град Роман, щеше да е един по-спокоен град!
202
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом не е викнал полицията барем да впишат случая та след това да има оправдание че не се е саморазправял не е много с акъла този охранител Калин.Без пипе боли глава и !
201
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Както казва тиквата, ес е най-доброто място за живеене.
200
1
 
24
 
! Отговори
имигрант преди 3 години
Ама тия са същите като *** в Америка. За нищо не стават, само крадат и гледат от къде може пари да гепат. Ама разни организации ги защитават и права им дават на тия параз. ити. Нали видяхте с правата в Щатите до къде стигнаха. Да не стана и в БГ нещо подобно *** Lives Matter, че тогава май ще се събуди народа и ще наизвади кой каквото има за самоотбрана.
199
0
 
16
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До анонимен 228,Какъв продажник, какви 5 лева, говорим как може да стреля по тях и да му се размине кауша! То иначе и аз съм "за" да им беше светил маслото и на тримата, ама след това от БХК и тем поробни ще му разкатаят фамилията на човека!
198
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
къде са сега копоите на банкянския
197
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да имаш пистолет да го носиш с теб и да не го ползваш при неизбежна самоотбрана 3 *** срещу един е глупост. В такъв случай пистолета не се взима бой с юмруци и който надделее....... Просто се е досетил че ще търка нара десетилетия наред тъй като той самия е почнал конфликта. Явно е имал бая повече пипе от теб!
196
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами крайно време е да се въведе смътно наказание!
195
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До антизападопоклонникДа бе! Неизбежна самоотбрана щеима, и няма да ги изпозастреляш, па после, и помощ ще им се оказвало.... тц тц ... продажник роодостъпнически си ти ми ....
194
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да имаш пистолет да го носиш с теб и да не го ползваш при неизбежна самоотбрана 3 *** срещу един е глупост. В такъв случай пистолета не се взима бой с юмруци и който надделее.
193
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До антизападопоклонникТи Северозапада ли имаш предвид?
192
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой тyп *** ми посегне - няма значение к'ъф е етноса му. Ако ще оня от хелзингския факултет да го пази и да иска да ми свири на кларинета. Ще ходи да се оплаква на светиите. И да краде от Рая.