Гърция удължава противоепидемичните мерки по летищата си

Отрицателен PCR тест ще се иска до 12 октомври
1 окт 2020 15:38, Анисия Иванова
0
Гърция удължава противоепидемичните мерки по летищата си
Снимка: БГНЕС

Гърция удължава противоепидемичните мерки по летищата си до 12 октомври. Изискването е пристигащите с полети от редица страни, сред които и България, да представят отрицателен тест за коронавирус, съобщи телевизия Скай.

Отрицателният PCR тест трябва да е извършен до 72 часа преди пътуването, се отнася до пристигащите от България, Румъния, Унгария, Обединените арабски емирства, Малта, Белгия, Испания, Албания и Северна Македония. За гражданите на Израел, освен горните ограничения, се предвижда допълнително тестване на летищата и максимален брой от 5000 пътници на всички гръцки летища.

До 12 октомври се удължава и ограничението полетите от и до Албания и Северна Македония да се извършват само от атинското летище "Елефтериос Венизелос".

Новото в днешната инструкция е въвеждането на изискване за отрицателен PCR тест за пристигащите от Полша.
Продължава да е в сила забраната за полети между Гърция и Турция и между Гърция и испанския регион Каталония.
Остава забраната за влизане на граждани на страни извън ЕС с изключение на жителите на 11 страни, сред които Австралия, Канада, Грузия, Япония и др.

За постоянните жители на Русия до 5 октомври е в сила както изискване за отрицателен тест, така и ограничение до 500 пътници седмично.

Правилата за влизане в Гърция през сухопътните граници остават без промяна. От 15 юли по несъществени причини това е възможно само през ГКПП Кулата/Промахон със задължително представяне на отрицателен PCR тест за коронавирус.

Остава и изискването за попълване на формуляр за локализиране на пътниците /Passenger Locator Form/ до деня преди пътуването, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари