Рекорден скок на заразените с коронавирус в Гърция

Увеличават се и пациентите в интензивни отделения
15
Рекорден скок на заразените с коронавирус в Гърция
Снимка: Pixabay

Рекордните 460 нови случая на заразени от коронавирус обявиха гръцките власти. Пет души са починали, увеличава се и броя на пациентите с Covid-19, които са интубирани до 85, съобщава Kathimerini, цитиран от "Фокус".

В ежедневния си бюлетин в петък Националната организация за обществено здраве заяви, че 142 от новите потвърдени случаи са свързани с известни вече огнища и само 26 са свързани с пътувания в чужбина.

Още по темата
Новият скок на случаите води до общо брой на заразените в Гърция от началото на здравната криза до 19 346, като смъртните случаи достигнаха 398.

Почти половината от рекордните 460 нови случая на коронавирус в петък са проследени в гръцката столица, което поражда опасения относно разпространението на вируса в общността като цяло, тъй като само 17 от 207-те нови инфекции са проследими и само четири са свързани с пътуване в рамките на страната.

В северната гръцка област Пела също се наблюдава рязък скок на случаите до 117 в петък след огнище в консервна фабрика, където 114 души са дали положителни резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Гърциякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
27
 
! Отговори
Евгени преди 3 години
Абе нещастни хора плачещи на чужд гроб сте вие... когато България даде на пенсионер по 200 евро заради коронавируса, както направи Гърция, тогава ревете. Не мизерните 50 лева , а по 200 евро! И това го прави държава в криза, с дългове! Мизерници сте... Ограбването на българите върви със страшна сила, чекмеджетата преливат... а те седнали да гледат сламката в окото на комшията, без да виждат огромния кол забит в собственния им гъ....
9
4
 
20
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Цяло лято държаха по 80-120/130 болни заради туристите и след 1 Септември яко ръст. Евала им правя. Нашите имат много да учат.
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либерският модел е спукана гума - издиша от всякъде. Военната хунта в Гърция си вършеше добре работата. Няма хък мък. Сега ни пари имат, нито нищо и само реват като маляци
7
2
 
1
 
! Отговори
Пено преди 3 години
Аре стига бе, нали и те си купиха нови самолети. Не мом да ги мислим.
6
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какъв е изводът? С маски - без маски, с мерки - без мерки... все тая. Вирусът си има своя "логика" и си се разпространява като всеки вирус,. Добре поне, че не е реално толкова опасен и страшен. Че с тази неадекватност на т.нар. управляващ елит, ако вирусът беше толкова опасен, колкото изглежда по медиите, можеше да стане голяма беля.
5
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно нищо не разбират. Вирус не може да се спре по този начин. Ако въобще може.Вместо да разаснят на хората и да им дадат свобода да избират те ги ограничават като животни. И резултата е на лице. Обездвижени ,бедни , психично нестабилни роби. Готови да умират.
4
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разсипаха си държавата и пак нищо не постигнаха, това се казва истински ***.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали имат строги мерки и носят маски, защо няма полза??????
2
16
 
10
 
! Отговори
До#3 преди 3 години
Как не ви омръзнаха глупостите. Той и Тръмп се правеше на много умен...
1
11
 
7
 
! Отговори
:) преди 3 години
Очаквайте скоро и във вашия град!