Турция удължава престоя на "Оруч Рейс" в Средиземно море

Това е възможно да доведе до ескалиране на напрежението в региона
22 окт 2020 17:22, Ния Христова
15
Турция удължава престоя на "Оруч Рейс" в Средиземно море
Снимка: БГНЕС
Турция обяви, че възнамерява да удължи престоя на проучвателния кораб "Оруч Рейс", както и на още два плавателни съда, в източната част на Средиземно море до 27 октомври, съобщи агенция Ройтерс. Тази стъпка вероятно ще доведе до ескалиране на напрежението в региона.
 
"Оруч Рейс" и двата други  кораба - "Атаман" и  "Чингиз хан", ще продължат работата си югоизточно от гръцкия остров Родос, където се намират, съобщи турският военноморски флот в ново навигационно съобщение. Днес изтичаше предишният срок за присъствието на плавателните съдове в тази зона.
 
Между Атина и Анкара има спорове относно правата за проучвания за горива в източната част на Средиземно море. Напрежението между двете страни започна още през август, след като Турция изпрати кораба "Оруч Рейс" на проучвателна мисия в район, който Гърция смята за своя изключителна икономическа зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Сашо преди 3 години
Турчулята продължават да наглеят!
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ах .Чингиз хан .Османова Турция е плащала рекет на могноло татарската орда .В тая част на света само арменците оказват съпротива на Чингиз хан ,но и те падат.Тез дет са плащали рекен на Ченгиз хан сега си кръстят на неговото име корабите .Ха ха ха
6
4
 
13
 
! Отговори
Петю преди 3 години
Абе в 1913-14 година е било единственият шанс Турция да беше изхвърлена от Европа,но нашите мили съюзници Гърция и Сърбия макар България да изнася цялата война на гърба си и най-много жертви-цивилни и военни-решават да ни спретнат една Междусъюзническа война-и сега им се връща особено на Гърчолята-затова не ги мислете повече-нека те сега те да мислят.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** политиката.Правят квото си искат и ако някой им направи забележка вадят оръжията.Ама ако САЩ или Русия им приложат такава политика писъците за човешки орава ще са междуконтинентални.
4
13
 
9
 
! Отговори
Сашо Диков преди 3 години
АЛОООООООООООООПърво Туркия има два пъти по-малка брегова ивица от ГРЕЦИЯ.ВТОРО..ЦЯЛАТА И ИВИЦА Е ИСТОРИЧЕСКИ ИЗКОННО Г РЪЦКА И ВИЗАНТИИСКА..АНТАЛИЯ Е КРЪСТЕНА НА ГРЪЦКИЯ ЦАР -АНТАЛУС...БОДРУМ Е КАЛКА НА ПЕТРОНИОМ.УМ...А ПЪК ---МАРМАРИС И ДИДИМ==СА ДИРЕКТНИ ГРЪЦКИ ДУМИ И ИМЕНА, ОСТАНАЛИ КАТО ТОПОНИМИ И ИМЕНА НА КУРОРТИТЕ -- И ДО ДНЕС .ТО 90 ПРОЦЕНТА ОТ ИМЕНАТА НА ДНЕШНИТЕ '''''ТУРСКИ''''' ГРАДОВЕТЕ ---- СА КАЛКА И ИМЕНА ОТ ГРЪЦКО-ВИЗАНТИИСКОТО ВЕЛИКО И СЛАВНО МИНАЛО НА МАЛА АЗИЯ .
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахахахахахаха,умници къдесте нали гърците бяха ги изгонили,а тя каква излезегърците млъкнаха от страх
2
13
 
18
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 години
Много, много правилно решение. Да го държат там за постоянно. Не може Турция с такава огромна брегова линия да нямат пълни права върху целия прилежащ континентален шелф. Великолепна, брилиантна външна политика. Имат право хората, не само юридически, но и морално погледнато. И правилно правят, че са в Либия, Сирия, Ирак, Азербайджан, Катар и Сомалия, Кипър и пр. с военни бази, интереси и действия - иначе, ще ги изядат с парцалите. Пример за това как се защитава НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС!
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един ден престоя сте стане вечен