Заев готов за анекс към Договора за добросъседство

Няма нужда от нов договор, сигурен е премиерът на Северна Македония
25 окт 2020 22:37, Красимир Ангелов
38
Заев готов за анекс към Договора за добросъседство
Снимка: БГНЕС

Република Северна Македония е готова да подпише декларация или анекс към Договора за добросъседство с България, заяви премиерът Зоран Заев след 25-ия конгрес на Социадемократическия съюз на Македония.

Заев заяви, че няма нужда от нов договор между Република Северна Македония и България, след като сегашният е отличен. Македонският министър-председател разкри и какво би съдържал подобен документ:

"И няма проблем за изява - устна, писмена, декларация или лично, както впрочем и международната дипломация приема, че Република Северна Македония - дългото име на държавата, и Северна Македония - краткото уставно име на държавата, се отнасят за територията на нашата земя - Република Северна Македония и никъде другаде. И че нямаме териториални претенции спрямо някой от съседите, който и да било на света и същевременно се съгласяваме, че вмешателството във вътрешните работи на съседните страни, включително и на България, винаги е принцип", заяви Заев, съобщава БНР.

Заев допълни, че е готов да потвърди и готовност за изграждане на Коридор 8 и за засилване на икономическото сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
шоп преди 3 години
Напинят се за ЕС, ама докато преписват чужда история, ще гледат ЕС през крив макарон.
31
0
 
1
 
! Отговори
Ниш е България преди 3 години
вето
30
0
 
2
 
! Отговори
Драго преди 3 години
Сложете им вето!
29
0
 
1
 
! Отговори
БМВ преди 3 години
вето
28
0
 
2
 
! Отговори
Пилето преди 3 години
Само вето ще ги оправи тези крадци на история!
27
1
 
4
 
! Отговори
ВЕТО преди 3 години
ВЕТО !!!
26
4
 
4
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 3 години
България и Македониа са две равнопоставени държави. Да не се вкарваме във филм ,че съдбата им е в наши ръце и зависят от нас. Нека бъден Европейци и гледаме в бъдещето.Никой нищо от никого на краде.Започваме войната с Хитлер и е завършваме със Сталин. Това какво е???Даваме репарации на Гърция земите на бежанците от Егейска Македониа.Освобождаваме територията за маджирите-преселници/гърците от Мала Азиа/
25
1
 
5
 
! Отговори
Доктора преди 3 години
Мирише а вето, даже направо вони на вето.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не им вярвайте на тия от северна македония ... досега 30 години нищо освен помия по България, затова - ВЕТО
23
6
 
4
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
Viva Makedonia!
22
0
 
1
 
! Отговори
яяя преди 3 години
и същевременно се съгласяваме, че вмешателството във вътрешните работи на съседните страни, включително и на България, винаги е принцип" !!??? -Това как да го разбираме. *** политик или *** журналист?
21
10
 
2
 
! Отговори
Българин-македонец преди 3 години
Само едно да помним, че всичките ни национални катастрофи са поради причина освобождението на Македония. Според мен, като потомък на българи избягали от Македония след 1913г. ДА ГИ ОСТАВИМ ДА ПРАВЯТ КАКТО СИ ИСКАТ, НО И ДА НЕ ДАВАМЕ НИКАВИ ОТСТЪПКИ---НИТО СА С НАС, НИТО СА ПРОТИВ НАС....ВСЕ ЕДНО, ЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ.ЛОШОТО Е, ЧЕ ТАКА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗПАДНЕ В ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА ИЗОЛАЦИЯ СЛЕД БЕЗВРЕМИЕТО НА БОКО ТИКВАТА И ДОГАН.
20
3
 
1
 
! Отговори
ехо преди 3 години
лошото е, че Борсов е *** и за да се хареса на чуждите си господари ще се съгласи да подпише.Ако това се случи трябва да го изнесем със сопите, него и целия му антураж барабар с Прасе Войводата. След като гиизнесем да се скъса този договор и ако трябва да водим война с Макетата, така да е
19
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига с вашите мераци. Северна Македония прави достатъчно много за развитието на региона.Историята е за историците, за обикновените българи приоритет трябва да бъде икономическото, културно, социално развитие. Нищо друго!!
18
6
 
8
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Никакъв Анекс. Нападаме ги и ги превземане. А после ги правим Южен Македонски плаж.
17
3
 
19
 
! Отговори
Ферхад Алѝ преди 3 години
Кога ще признаят ,че са "криви" българи най - после!
16
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макетата ще нарушат всички договори в момента, в който постигнат своето. Никакви преговори с тях.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анекса да си го навре...
14
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре едно вето и известно време да си помислят! Алтернатива те нямат. Дори и Сърбия драпа вече за ЕС. След година ще са изтрезняли и ще са готови да изпълнят и признаят това което е истина.
13
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, тая сръбска пропаганда колко години вече ще ги ръководи?Те се държат като зомбирани.Единственото, което правят е да мразят.Майната им аман от***.