Ердоган подаде жалба срещу холандски политик заради туит

Публикацията - карикатура на турския президент като терорист
27 окт 2020 22:55, Петя Славова
118
Ердоган подаде жалба срещу холандски политик заради туит
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подаде днес жалба срещу крайнодесния холандски политик Геерт Вилдерс заради обиден туит, съобщи БГНЕС, позовавайки се на Анадолската агенция.

Още по темата

Повод е публикуван от лидера на "Партия за свободата" пост в социалните мрежи с обидна карикатура на Ердоган, в която е определен като терорист. Този акт беше осъден от няколко турски официални лица, включително от външния министър Мевлют Чавушоглу.

"Фашизмът не е в нашата книга, той е във вашата книга. В нашата книга е социалната справедливост ", заяви Ердоган в неделя на заседание на управляващата Партия на справедливостта и развитието в източната провинция Малатия и определи Вилдерс като "фашист".

Агенцията посочва, че в жалбата до прокуратурата се посочва, че публикуваната от холандския политик карикатура няма нищо общо с понятието „свобода на словото”. Ердоган настоява за наказателно преследване срещу нидерландския политик по член "Посегателство срещу честта и достойнството на президента на Турция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
12
 
5
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
Беммти и гадното племе сте българите! Дошъл съм ви на гости във форуума, вие ме псувате и гоните! А бе вие сте диви ***, един вид глич в еволлюцита на ***! И пита буллгаропитека кой бил пропищял от тях?! Ами всичкото хора по всичките земни кълбета по всички вселени са пропищели от вазе бе племе гадно и гладно, прокобно и прокажено криводззурлато буггарско!!
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много злобен турчака! Да пусне копие от жалбата и до арменския поп!
65
0
 
7
 
! Отговори
Маани маани преди 3 години
А една, дето приличала на *** го погледнала блажно....Тия нрави европейски.....не се търпят!
64
2
 
3
 
! Отговори
Слави преди 3 години
Президент и на Турция. Само Слави всички ще оправи.
63
1
 
7
 
! Отговори
Прав е човека преди 3 години
Че всеки си шляпа каквото си иска и нивото на политиците много спадна, ама това и за него се отнася.
62
4
 
3
 
! Отговори
Ердоган преди 3 години
Е прав,фашизма броди из Европа все още и социална справедливост няма.
61
1
 
13
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
Туркофилчето изтрещя. Това е добре.
60
10
 
3
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
До ZULUПиши на кирлица и грамотен български език бе дииба майка ви неграмотна буггаропитекска дииба! Марш в котчината си, своллоч балкански!
59
12
 
3
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
До 67Цъ, не ми харесвате българите, ... пък кой ли ви харесва?? Не напразно за 7 години 7 милиарда хора около света пропищяха в един глас от това 7 милионно племе прокажено балканско, нали?! И съм се пръждосал от този балкански кенеффистан булГЕЙристан преди много години. Нещо друго да кажеш?
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми той Ердоган е пълна карикатура. Смях в залата е тоя талибан. Всъщност щеше да беше смешно , ако не беше президент , а сега е просто много тъжно. По голяма карикатура от него са единствено феновете му. Трябва наистина да имаш само две гънки да си фен на този тапир.
57
1
 
7
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Хайде всички да подадем жалба срещу ердоган (нарочно с малка буква), заради разхищение на оксижен с присъствието му на тази планета
56
2
 
8
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
Прав е туркофилът. Всеки който се нуждае от психиатрична помощ трябва да я получи. Примерно Дели Ердоган.
55
0
 
6
 
! Отговори
Кукуригууу преди 3 години
Много жален, много милен, питайте опозицията в Турция... хахахахаха
54
0
 
4
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Па.
53
3
 
12
 
! Отговори
Специалист преди 3 години
Ердоган излага Турция. Тя не е Османската империя, а просто голяма държава. Никой в света не уважава това злобно старче.
52
0
 
9
 
! Отговори
До Ястребителят преди 3 години
Ей из род, ако ми паднеш ще съжалиш за всичките наглости и гадости, дето си ги писал от години по форумите ! Ако не ти харесва Майка България и нашият народ, пръждосвай се в родния на дедите ти скапан Анадол, да те оправят там вашите *** на фи, докле пропищиш като ястреб !
51
5
 
2
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
До Анонимен 65Ами щом не ни харесвате, позволете и на нас да не ви харесваме и от време на време да ви посритваме по кривФиде Дзуррли? И така не можах да разбера каъв ти е точно проблема с един неграмотен турчин като мене?!
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителятКак не ти омръзна да се драчиш във всяка тема със всички? Просто не ви харесваме. Дали сте си вярата, следоватено сте си препрограмирали гена и вече не сте българи. Стой си в Турция и се прави на велик заедно с диктатора жалбаджия. Проблема е, че той не предполага за теб и не му пука за теб, защото е евреин, то и на турците не им пука за теб ...егаси кашата. Аре, лека.
49
10
 
2
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
До Анонимен 63Първо, българският език за мене е чужд език, затова толкова мога, толкова пиша!Второ .... хмммм ... "дикататорът Ердоган" ... значи човек, който на свободни избори е спечелил изборите с 52% е диктатор казваш?! Трето, не си прави труда да ме учиш какво е в Турция ... Четвърто, геронтофилът Макарончо е не за психатър, а си е направо за психатрията, луд за връзване. Та какво грешно има в това да му предложиш на лудия лекарска помощ от професионалисти?
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ястребителят Първо научи се да пишеш.И така имам предвид ,че диктаторът Ердоган вкарва неудобните му в затвора.Имам предвид ,че във всяка ситуация смята себе си за прав а в същото време -конфликти ,скандали и панайри е нанесен точно той.Русия,САЩ,Гърция,Кипър,францияНорвегия,сега и холандски депутат туйтнал нещо..Ама това не е Турция бре тука има свобода на словото. Не е като да кажеш на макрон да ходи на психиатър а?