Ердоган подаде жалба срещу холандски политик заради туит

Публикацията - карикатура на турския президент като терорист
27 окт 2020 22:55, Петя Славова
118
Ердоган подаде жалба срещу холандски политик заради туит
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подаде днес жалба срещу крайнодесния холандски политик Геерт Вилдерс заради обиден туит, съобщи БГНЕС, позовавайки се на Анадолската агенция.

Още по темата

Повод е публикуван от лидера на "Партия за свободата" пост в социалните мрежи с обидна карикатура на Ердоган, в която е определен като терорист. Този акт беше осъден от няколко турски официални лица, включително от външния министър Мевлют Чавушоглу.

"Фашизмът не е в нашата книга, той е във вашата книга. В нашата книга е социалната справедливост ", заяви Ердоган в неделя на заседание на управляващата Партия на справедливостта и развитието в източната провинция Малатия и определи Вилдерс като "фашист".

Агенцията посочва, че в жалбата до прокуратурата се посочва, че публикуваната от холандския политик карикатура няма нищо общо с понятието „свобода на словото”. Ердоган настоява за наказателно преследване срещу нидерландския политик по член "Посегателство срещу честта и достойнството на президента на Турция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
6
 
! Отговори
помашки мелез преди 3 години
Малко ни беше възродителния.
46
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Е оправихте вашият дом...остана Турция,империя са..франсетата ще ги плюят...политика...заради гърците...а и с руснаците и британците особенно с британците...ама не ги разбираме добре нещата...призовавам ви да сте толерантни към религиите и вярванията на хората...основно право е...бъдете здрави и обичайте България!!!ще ни има..ще си върнем Славата и Силата...от нас зависи,от децата ни,от децата им..Бог да пази България от предателите!!!
45
5
 
2
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
До Анонимен 57Какъв режим, какви затвори, коя Яна и коя Гергана и пр. въпроси. Няма да те питам какви ги ломотиш, защото да очакваш българин да каже нещо логинчно е като да се надяваш майймуна да ти ремонтира двигателя на яхтата! Сега си събери мислите и се опитай да се изкажеш пак.
44
2
 
8
 
! Отговори
Да преди 3 години
Хуморът е оръжие, което може да победи и най-големия диктатор, затова такива се плашат от него !
43
0
 
1
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
До Анонимен 56Значи само моите коментари са арогантни и нагли?! Ей хора ... И не че ми дреме на дръжката на мотиката дали тази работа ще я оставиш така или не, но наистина съжалявам ако съм ти развалил настроението. Ако искаш това можеш да го приемеш и като извнинение. Лека вечер и на тебе.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А онези по затворите в Турция натикани там от режима. Няма ли да пуснат жалба!?Ясреблия изчезни като пръдня на вятъра!
41
10
 
1
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
До Анонимен 50Да те заплашвам??? Хе хе хе хеГоввньо, нещо на много сериозно почна да се взимаш май? Или си на половин каца джибрица и не разбираш какво съм написал! Хайде сега се сиктирдосай да не ти завъртя един тежък османлийски шамар!! Да, сега те заплашвам! Марш в котчината си!!
40
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Този форум е посегателство върху честа и достойнството на Ястреба.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителятИзобщо няма да се учудя ако една сутрин като си разхождам кучетата видя една планинена зелка да се въргаля на някой калдъръм. И тогава ще и кажа на зелката "Зелке, зелке, да бе мирно седяло, не би сатъра видяло!"Е този пост мното ще се хареса. Вече и зелки ли ще режеш. Не се ли увличаш. Това вече е свобода на славата. Ще режеш залки - ела да я отрежеш.
38
4
 
0
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
Изобщо няма да се учудя ако една сутрин като си разхождам кучетата видя една планинена зелка да се въргаля на някой калдъръм. И тогава ще и кажа на зелката "Зелке, зелке, да бе мирно седяло, не би сатъра видяло!"
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителятОк. Ще има да обясняваш за свободата на словото. Нали от това се оплаквате, че обиждат вярата ти. А с това твое поведение какво очокваш. Или нарочно предизвикваш и после се оплакваш. Но наистина ще пусна официалто оплакване. Щом мислиш, че твоето е свобода на словото, значи няма проблем.
36
2
 
2
 
! Отговори
хасан приел христиан преди 3 години
Кой Герчо станал мюсли,оня с тамбурата ли вай вай вай,не вярвам
35
2
 
0
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Султанските думи "Посегателстно върху честа и достойнството на президента на турция"могат да се използват във всяко сатирично шоу по добре от холандската карикатура. Че какво е терорист по адрес на турчин, сложи му "чесг и достойнство", че и го наречи президент вместо султан, и ще е смешно;
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видерс ги громи яко,но преди време беше с охрана навсякъде,даже в парламента беше зад прозрачна стена на заседанията! А преди това един холандски журналист беше убит от ислямисти.
33
3
 
2
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
До Анонимен 39Бате аз тъкмо гасях лампите и лягам да спя ... А бе амджъкаазлийо криводззурлато, нали има свобода на словото?????? Лицемерни двуличници сте юрогейталащистаннците, което е безспорен факт. Утре можеш да се оплачеш и на арменския поп ако искаш.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителятКак беше през 1985 г когато ти смениха името? Какво беше усещането да те наритат лъжливи българи.
31
3
 
4
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
Китай и Русия и Турция ще турят санкции на Локхийд Мартин......Бе ти бавноразвиващ ли си?
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителятАнадолският лъжец говори за лъжи?
29
3
 
0
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
До Анонимен 33Joram van Klaveren името и можеш да прочетеш книгата му "Apostate from Christianity to Islam", публикувана на ингилизски. И да отбележа, за вас българите е много лесно да лъжете и предполагам затова също ви е много лесно да наричате всеки друг лъжец.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителятЕ изпроси си го. Още утре официолно ще подам опласване, че сайта толерира такива като теб. Те няма да са много щастливи от това и бързо ще те намерят. Ще ги пусна и всичките ти простотии във фейса и там има едни, които много обичат такива ербапи като теб. Отделно ще подам сигнал за насаждене на верска и етническа омраза. Честито.