Медик: Не се самолекувайте по вестници, търсете специалист!

"В тежка ситуация сме, почти катастрофална на места"
Обновена: 29 окт 2020 15:24 | 29 окт 2020 15:24, Веселина Йорданова
100
Медик: Не се самолекувайте по вестници, търсете специалист!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В тежка ситуация сме, почти катастрофална за много региони. Можем да се справим само с мобилизация на цялото общество.

Това каза Андрей Марков, заместник-председател на Българската болнична асоциация и на Асоциацията на частните болници пред БНР.

Още по темата
Според него трябва да се реорганизират медицинските кадри, тъй като проблемът не е толкова в апаратурата и оборудването.

Марков съветва гражданите да не се самолекуват по публикации във вестниците и в интернет, а на всяка цена да търсят помощта на специалисти.

Според него здравните и местните власти трябва "да влязат в тази битка заедно".

"В движение се учим как да действаме. Естествено, плащаме и една цена в онези случаи, в които не се стига до най-добрите резултати", каза още той пред БНР.

Относно съмненията в достоверността на тестовете и статистиката Андрей Марков заяви, че нямаме друг избор и друг инструмент, с който да контролираме развитието на болестта.

В коментара си по опцията полеви болници Марков посочи, че по тази тема е мислено отдавна и вероятно готовност има.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 19Примерът ми е съвсем реален. Едва ли това му е била първата лъчетерапия, пък и не всеки, който е бил на лъчетерапия е умрял 3 дни по- късно. При обикновен грип за такъв период от време ще си развил що-годе някакви симптоми, но няма как да си отидеш да толкова кратко време.Пази Боже, на никой не пожелавам да го хване рак, но човекът нямаше вид на смъртник, или пътник към оня свят.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз викам да затвориме губернията и да чекаме щатската ваксина, се ше изкараме некак си с финансите, поне нема да мреме по улиците и чакалните на болниците
25
1
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
След лъчетерапия какъвто и да е вирус да те пипне си дотам, просто защото нямаш имунна система. Страхотен пример си дал....
24
2
 
3
 
! Отговори
kirasirrav преди 3 години
Че аз от 20 години някъде се лекувам сам, какви доктори и специалисти го гонят!? Да ходя при ЛЛ (дето вече го нямам) да ми изпише чай и парацетамол? от къв зор? Аз си преценявам, кога да пия ракия, кога вино, кога аспирин и витамини!
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин медик, самолечението на хората е породено от вашите мързел и безхаберие.Казахте със симптоми на грип да не се редим пред кабинетите ви - ОК. Хваща ни грипа, звъним на джипито цял ден през 15 минути - така и не го вдигна тоя телефон.Хайде на колата - преглед в частна лаборатория за 100 лева, "самолечение" и за 1-2 дни жена ми се оправи (не беше ковид).ДОБРЕ, ЧЕ НЕ ЧАКАХМЕ НА ВАС, ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ, МЪРЗЕЛИВЦИ, НЕКАДЪРНИЦИ И БЕЗХАБЕРНИЦИ, ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА МЕДИЦИНАТА!!!!
22
0
 
8
 
! Отговори
Математик преди 3 години
Андрей Марков е приключил с лекарството преди 20 години -магистър по бизнес администрация в УНСС --- по-добре е да селекувам при Доктор Куийн Лечителката, отколкото при човек, който умишлено е станал администратор за да може да краде.
21
7
 
6
 
! Отговори
кой кого? преди 3 години
Бързо ще обърнете палачинката - кой е прав - мангъра магарето или Мутафчийски. Генерала искаше да помогне, но сега ще си помагате сами.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам всички "специалисти"готови Асоциацията на Частните Болници,най малкото да си публикуват телефоните за връзка по тоя начин ще избегнем отчасти Самолечението!
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно бе будали, след некоя седмица излизат ваксините на поне три компании, до края на годината ще има стотици милиони дози за Ес и Сащ
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 19Аз познавам двама починали СЪС (а не ОТ) COVID19. Познавам още огромен брой хора починали от най-различни болести, но БЕЗ COVID19!Човек като гледа новините напоследък остава с убеждението, че досега сме били безсмъртни, а сега само от COVID19 умираме!
17
0
 
8
 
! Отговори
ковид разбирач преди 3 години
Я па он, той че ми каже. Четем всички статии и гледам всички новини за висрусО и съм станАл бетер лекар.Пък и да искам да стигна до специалист, или се е покрил като мишка или е колабирал от работа покрай масовата психоза.За 3.5 милиарда годишно наливани в здравната ни система - толкоз. Един грип я срина. Нямам избор, ще се лекувам по фейсбук.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Медийна измислицаАз познавам починал от Ковид, да верно човекът беше на 75 с напреднал рак, но все пак адекватен, можеше да се движи, да говори, да ходи. Откриха му Ковид след като ходи на лъчетерапия в Александровска.За 2-3 дни си отиде.
15
0
 
20
 
! Отговори
аз съм преди 3 години
И кой специалист, като всички лекари са се покрили ,като ханъми
14
0
 
11
 
! Отговори
омагьосан кръг преди 3 години
С други думи: "Да не оставим нито един болен да умре без лекарска помощ" - лозунг от времето на комунизма.Прочие, къде да ги търсим тези специалисти като недостигат?При всички случаи на една вирусна бронхопневмония трябва да се постъпи в болница. А като гледам скоро ще ни трябват връзки за това!При леките случаи е достатъчно почивка в къщи.Но има и други болести, а личните лекари отказват прегледи. Ами тогава?
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специалистката е добре да е не особено тясна, а и дълбочка, че ше я боли ...в началото! Епа не всички сме с китайски размер (м)ишки
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарочно Днес изкарват статия след статия за да ни дразнят :) Не съм видял някой да се самолекува, даже се разхождат спокойно пенсионерите :) Трябва да си едноклетъчен за да се вържеш на тези простотии.
11
8
 
6
 
! Отговори
Медийна измислица преди 3 години
Замислете се. Вие познавате ли лично някой умрял от ковид?
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като го гледам този медик, как се е опаковал и си мисля че на него му е нужна помощ, но глупост не се лекува!
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Киро Фалита, Танас Мангъра, Пламен Прасков - на тях звънете, ще ви лекуват с крясъщи и псувни, как ковид няма и всичко е лъжа, измама и манипулация.
8
0
 
11
 
! Отговори
А джипитата преди 3 години
Знаят ли кои са специалистите? В БГ се утвърждава протокол за лекуване с витамин С и коктейл от антибиотици. Как да вярваш на такива специалисти? А след това не може и да ги осъдиш, защото други специалисти ги пазят с експертното си мнение.