Солун и Серес под карантина, излиза се само с sms

Училищата от всички нива обаче остават отворени
Обновена: 2 ное 2020 15:45 | 2 ное 2020 15:42, Елка Василева
28
Солун и Серес под карантина, излиза се само с sms
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцките градове Солун и Серес влизат в режим на пълна карантина от 06,00 часа във вторник за период от 14 дни, съобщи говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас, цитиран от „Труд“.

Придвижването на гражданите ще става само с sms. За периода от 21.00 ч. до 05.00 ч. излизането е разрешено само по работа и здравословни причини.

Вътрешните и международните полети до и от летище "Македония" в Солун са забранени от утре.

Още по темата

Магазините ще останат затворени през следващите 14 дни. Супермаркетите, аптеките и бензиностанциите ще останат отворени.

Училищата от всички нива ще останат отворени, разбира се с всички мерки за защита, които са в сила от началото на учебната година.

Страната ще бъде разделена на три зони. Зона за наблюдение, която включва всички префектури, които все още са в "зелено" и "жълто" ниво, зоната с висок риск, която включва районите, които са в "червено" и "оранжево" ниво, т.е. цяла Северна Гърция и Атика, а сега в трета зона обозначена в „сиво“, от утре сутринта влизат Солун и Серес, които влизат в карантина.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
Не е толкова неадекватна мярка. Изобщо даже. Помисли защо. Всичко е статистика и математика. Растеж на редици и така нататък. Накратко, ако се шляят само учениците из класните стаи, ще се заразят Х души. Ако се шляят и родителите Х^3 души (ако примем, че двама родители имат 1 дете).
5
8
 
8
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Прав си за училищата. Но очевидно управляващите не искат пандемията да свършва. Ако искаха, щеше да има пълен локдаун за 2-3 седмици, и послевирус няма да има. Но те искат да е така с години.
4
3
 
25
 
! Отговори
uf преди 3 години
Колко трябва да си неадекватен, за да позволиш на учениците да се събират в класните стаи, но да забраниш на родителите им да излизат навън? Та нали децата после се прибират вкъщи от изолацията няма никакъв смисъл...
3
3
 
12
 
! Отговори
Тези имат преди 3 години
спешна нужда от Мънгаров да ги нормализира.
2
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така трябва. Вируса го разнасят хората, а не мухите. Колкото по-малко контакти има между хората, толкова намалява и вероятността да се заразяват помежду си.
1
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въвеждайте и в София, докато не е станало късно! Шляят се по улиците, събират се на групи и не знаят къде се намират. Масовката шляещи се са изгонени от ЕС берачи на малини.