Гърция е "под ключ", Атина опустя: Навън излизаш само с SMS

2448 заразени с коронавирус и 14 починали са отчетени в петък
Обновена: 7 ное 2020 18:05 | 7 ное 2020 17:13, Анисия Иванова
134

Снимка: БГНЕС

Тъй като Гърция влезе във всеобщо заключване в събота, властите заявиха, че то ще се прилага стриктно, със строги наказания за нарушения, съобщи в. "Катимерини".

По-конкретно, глоба от 300 евро спрямо 150 евро, която беше в сила до петък, ще бъде налагана от събота на тези, които нарушават правилата за използване на маска на закрито и на открито, неспазване на социално дистанциране и за несъществени пътуване.

Нещо повече, работодателите, които предоставят фалшиви разрешителни за движение на служители, ще бъдат глобени с 500 евро. Компаниите, които работят в нарушение на новите мерки и блокирането, са изправени пред глоби между 3000 и 5000 евро.

Заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас предупреди, че проверките за правилното прилагане на мерките ще бъдат мащабни и призова за рационално използване на движението чрез системата SMS.

Съгласно системата за SMS потребителите на мобилни телефони трябва да изпратят съобщение до безплатната гореща линия 13033 с номер, съответстващ на една от шестте одобрени причини за напускане на дома, последвано от името и адреса им.

Шестте причини са:

1. Посещение на аптека или лекар, последният само по уговорка; 2. Извършване на пазаруване до супермаркет или хранителен магазин, когато доставката не е опция; 3 Посещение на банка, когато онлайн транзакция не е възможна; 4. Предоставяне на помощ на нуждаещи се или придружаване на деца до/от училище; 5. Участие в погребение или упражняване на права за родителски посещения; 6. Физически упражнения или разходка с домашен любимец – до двама души могат да се занимават с тези дейности, при условие че поддържат разстояние от 1,5 метра един от друг.

Хардалиас също уточни, че пътниците, пристигащи с полети от чужбина, и тези, които влизат през сухопътната граница, са задължени да представят отрицателен тест (PCR) за коронавирус с проба, взета до 72 часа преди това.

Междувременно в петък Националната организация за обществено здраве съобщи за 2448 потвърдени коронавирусни инфекции и 14 смъртни случая, което доведе случаите до общо 52 254 и смъртните случаи до 715 от началото на пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
7
 
! Отговори
пепи преди 3 години
В Испания няма изолация.Всичките заведения работят.Има само вечерен час от 24:00 до 6 . Стига сте давали за пример и испания , защото мерките са по лабави и от България.Има само маски.
105
7
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Как ще ги стигнем гър-чолята?
104
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През пролетта нали го направиха същото упражнение и се видя, че няма полза. В момента, в който отвориш се наваксва и става по- зле
103
11
 
7
 
! Отговори
НЕ СА ЧУЛИ МАНГЪРА преди 3 години
ЕХ, АМА ТИЯ ГЪРЦИ...ЪМ ТЕ НЕ СА ЧУЛИ ТОВА БГ СВЕТИЛО- МАНГЪРА, НЕ СА ПРОЧЕЛИ, ЧЕ ГАДЕВ ОТ ВРЪХ ШИПКА ОБЯВИ, ЧЕ ВИРУСЪТ Е ПОЛИТИЧЕСКИ, А ПОСЛЕ ОТЛЕТЯ ЗА ТАЛИН, ОТ ГДЕТО ГО ЗАВЪРНАХА ПО СМЕШНОСТ, А ТОЙ ГО ОТМЕТНА В ГРАФА АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ.
102
2
 
6
 
! Отговори
1984 преди 3 години
1984
101
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българин е синоним на дебилен!!!Няма смисъл да му говориш.Той си знае ВирОЦ нЕма, сичкУ е измамаГлавите ви са кухи и дрънкат като по и кованите кофи на *** !!
100
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ид-иот е решил, че възрастните у нас трябва да пазаруват от 8 до 10 сутринта?!
99
2
 
7
 
! Отговори
Край преди 3 години
Е то така егати скучното.
98
2
 
0
 
! Отговори
фин до 103 преди 3 години
Разбрах, сериозна индоктринация си получил, послушай Христос и се отречи от майка си баща си.
97
8
 
17
 
! Отговори
Няма как. преди 3 години
Говеедата трябва да са нассранни от страх постоянно и да умират по 3 пъти на ден.
96
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, дано скоро има резултати и там случайте да намалеят.
95
4
 
2
 
! Отговори
фин до 98 преди 3 години
Напиши това в ютуб и размишливай. "Коефициенти за умиране от COVID-19 срещу други коронавируси"
94
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой грип досега е блокирал здравната система , дори в страни с най-модерна и развита такава ?нито свинския , нито птичия успяха да направят това-------------Че то дори нашата многострадална здравна система няма как да е блокирана. При 350 болници с капацитет 55 000 болни и 70 000 работещи медицински специалисти, просто няма как 3000 болни с ковид и 300 в интензивно да я блокират. Освен, медийно, разбира се. Или от драстичната некадърност и неадекватност на ръководещите я.Или и от двете.
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пак цал ден може да си на улицата
92
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До финВъв Фейса е пълно с шведи... Питай някой щом ти е любопитно.Макар, че не виждам нищо общо между България и Швеция... Всички развити държави в Европа приеха, че единствения начин за ограничаване на епидемията е lockdown, защото други мерки не вършат никаква работа...Може да питаш също германци, гърци, испанци, евреи, италианци, французи, белгийци.
91
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна тъпня с две думи
90
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците си прецакаха туризма лятото с безумните си и, както се оказа- безсмислени- изпълнения с тия писиари, забрани и пр. Сега с тоя брутален локдаун минават всички граници на нормалното.Но тъй като "прецакан грък" е невъзможно словосъчетание, все някога ще разберем защо и срещу какво (колко) го правят гърците.
89
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кой грип досега е блокирал здравната система , дори в страни с най-модерна и развита такава ?нито свинския , нито птичия успяха да направят това"..... ...... ....... ........А ти защо реши, че някоя здравна система е блокирала?... Ааа, да, защото ти го говорят по телевизора... Ако се напънеш да посъбереш малко информация, пък да седнеш, да ПОМИСЛИШ, ще ти стане ясно, че реалността е далеч от медийната истерия.
88
10
 
11
 
! Отговори
фин преди 3 години
Интересно ако някой швед разбере за тази фашиозидна оргия, какво ли би казал. Също ми е интересно след месец, когато се разбере, че това е безплодно мало умие, какво ли ще пишат тук хората, които смятат това за умност.
87
20
 
24
 
! Отговори
тигъра преди 3 години
Евала на гърците.Умни са.